keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Neuvola 3 kk

Tänään meillä oli Lotan 3 kk neuvola. Lotta väsytti itsensä ihan loppuun ennen lähtöä ja nukahti hoitopöydälle ennen kuin ehdin saada ulkovaatteet Lotan päälle! Neuvolassakin sitten saatiin Lottaa herätellä, kun piti alkaa mittauspuuhiin. Tässä uudet mitat ja suluissa edelliset, jotka on otettu 5.11.

Paino 6040 g (4965 g)
Pituus 58,4 cm (55 cm)
Päänympärys 41,4 cm (39,6 cm)

Neuvolakorttiin on kehuttu tyttöä hymyileväiseksi ja todettu kasvavan hyvin. Näkö ja kuulo testattiin ja molemmat olivat normaaleja. Pää seuraa mukana käsistä nostettaessa ja vatsallaan ollessaan pitää päätä hyvin pystyssä. Lotta melkein kääntyi neuvolassa mahalta selälleen, mutta käsi oli tiellä. :D Näköä testattaessa Lotta myös nappasi helistimen neuvolatädin kädestä itselleen. :)

Seuraavaksi olikin vuorossa rokotteet. Rotavirusrokote päätettiin siirtää myöhemmäksi nykyisten vatsavaivojen takia. Edellisellä kerralla rotasta tosiaan tuli ripuli, ja nyt kun painitaan muutenkin päivittäin masukipujen kanssa, päätettiin suosiolla jättää rokote myöhemmäksi. Kaksi piikkiä kuitenkin pistettiin, yksi molempiin reisiin. Neuvolantäti kysyi, kumpi pitää Lottaa ja Joni vastasi empimättä, että Tuija. Niinpä minä pidin. Ja voi sitä huutoa! Ensimmäisen jälkeen Lotta kuitenkin rauhoittui melko nopeasti halailuun, mutta heti kun vaihdettiin puolta, alkoi huuto uudestaan. Odoteltiin siinä hetki, että Lotta rauhoittui ennen kuin laitettiin toinen rokote. Neuvolantäti sanoi, että se toinen hieman kirvelee laitettaessa ja siitä Lotta huusikin niin kovaa ettei ole koskaan huutanut. Kyllähän tuo kuitenkin lopulta rauhoittui ja nukahtikin, eikä juuri herännyt edes kun puin ulkovaatteet päälle.

Neuvolan jälkeen käytiin kaupassa ja Lotta nukkui sikeästi kotiin asti. Oli koko reissun ajan, yhteensä nelisen tuntia, syömättä. Yleensä Lotta saattaa huutaa nälkäänsä jo pelkän kauppareissun aikana, joten taisihan nuo rokotteet tyttöä hieman väsyttää. Kotona Lotta piristyi ja kertoi hirmu tarinat lattialla ollessaan.


Ps. Eilen Lotta pelasi iskän kanssa NHL:ää.


Ja nykyään Lotta pitää usein lattialla ollessaan kättä päänsä takana, mikähän siinäkin on... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti