tiistai 10. joulukuuta 2013

Joululahjoista

Viime yönä nukuttiin ennätyspitkät unet: Lotta nukahti 23.30, söi 5.30, 7.30 ja 9, jonka jälkeen nukuttiin koko perhe 10.30 asti! Aamulla Lotta leikki leikkimatolla ja sai jo kiinni leluista. Niitä olikin sitten hauska vedellä. :) päiväunet nukuttiin taas ulkona.



Sitten itse otsikkoon eli joululahjoihin. Tai lahjoihin ylipäänsä. En oo hirveesti esittänyt Lotalle joululahjatoiveita, muuta kuin maininnut, että leluja meillä ei vielä ole juurikaan. Varmaankin sitä olisi voinut miettiä tulevaa vuotta ja mitä kaikkea Lotta silloin tarvitsee, mutta tällä hetkellä ei suuria puutteita ole, enkä osannut niitä vielä ensi vuodellekaan nähdä. Niinpä lahjanantajat saavat antaa mieleisensä lahjan. :)

Keneltäkään en odota tai vaadi Lotalle lahjaa, mutta tiedän, että Lotalla on paljon ihmisiä läheisissään, jotka häntä haluavat lahjalla muistaa. Mikä on tottakai ihanaa! :) En kuitenkaan halua joulun tai minkään muunkaan juhlan olevan tärkeä tai ihana vain lahjojen takia, ja siksi toivonkin, ettei Lottaa tulla hukuttamaan lahjoihin. Tänä vuonnahan Lotta ei vielä paljon lahjoista ymmärrä, mutta varsinkin tulevaisuudessa haluan, että lahjoja on "järkevä" määrä. Lapset ovat tietysti innoissaan lahjoista, mutta haluan tosiaan joululla olevan muukin merkitys kuin se, että silloin saa paljon lahjoja. En tiedä, ehkä mulla on joku ongelma näiden lahjojen kanssa kun en itse ole niitä liiaksi asti saanut (äiti voi tietysti olla tästä eri mieltä...), mutta haluan kuitenkin opettaa tyttärelleni, ettei lahjat ole pääasia. Enkä myöskään halua Lotan oppivan, että joku henkilö olisi toista kivempi, koska siltä saa enemmän lahjoja. Ymmärsiköhän tästä nyt kukaan mun pointtia..? :D Ehkä yritin tässä sanoa, että tottakai Lottaa saa lahjoilla muistaa, mutta koska lahjanantajia on useampia ja näin ollen lahjoja tulee automaattisesti paljon, toivon lahjanantajien keskittyvän määrän sijasta siihen, että lahja on Lotalle mieleinen. Tai vielä toistaiseksi äidille ja isälle mieleinen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti