keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Meidän joulu

Me lähdettiin tosiaan maanantai-iltana ajelemaan Jonin vanhempien luo. Testissä oli nyt se aiemmin ostettu kaukalopussi, joka kuitenkin osoittautui turhan kuumaksi näillä keleillä: noin puolivälissä matkaa jouduttiin pussi ottamaan kokonaan pois Lotan itkiessä kuumuutta. Maanantai-ilta vietettiin rauhoittuen ja saunoen. Eipä siinä hirmuisesti muuta olisi ehtinytkään tehdä, kun perillä oltiin vasta illalla. Mua vähän jännitti, miten Lotta nukkuu vieraassa paikassa, mutta ihan hyvinhän se yö meni. Hieman normaalia levottomampi oli Lotta, mutta kuitenkin ihan hyvin nukkui.Aattoaamu alkoi niin, että Joni nousi ensimmäisenä katsomaan telkkarista joulupukin kuumaa linjaa. Mä jäin vielä sänkyyn odottelemaan Lotan heräämistä, koska mä en tykkää tuosta ohjelmasta. Se vanha pukki oli musta ilkeä lapsille, tuo uusi oli kuitenkin paljon lempeämpi. Hetken päästä Lottakin heräsi ja syötyään vaihdoin Lotalle vaatteet ja lähdettiin joulupuurolle. Puuron jälkeen Lotta otti torkut ja sen jälkeen laitoin Lotalle mekon päälle ja otettiin kuvia.


Yhdeltä lähdettiin porukalla käymään haudoilla ja sen jälkeen Lotta jatkoi vielä unia. Lotta nukkui Jonin huoneessa ja me oltiin keittiössä, kun Lotta sitten heräsi ja alkoi itkeä. Nella juoksi Lotan luo etunenässä, kävi tarkistamassa tilanteen, lähti mua vastaan ja ilmoitti, että vauvan luo on mentävä, se itkee! Ninni tietysti juoksi Nellan perässä, mutta ei tapansa mukaan tiennyt, miksi juostaan ja mitä tehdään.Touhuiltiin pitkin päivää Lotan kanssa, leikittiin ja tanssittiin ja otettiin pieniä torkkuja. Illalla käytiin joulusaunassa ja syötiin herkullinen jouluateria. Ruuan jälkeen pukki oli käynyt tuomassa lahjat kuusen alle ja oltiin kaikki oltu kilttejä, kun saatiin paljon lahjoja. :) Teen lahjoista oman postauksen, kunhan saadaan tavarat purettua ja saan lahjat kuvattua.


Loppuilta katseltiin telkkaa ja syötiin suklaata. :) Lotta nukahti jo ennen yhtätoista ja jäi sänkyyn, mutta heräsi hetken päästä. Kuitenkin saman tien kun nostin syliin, nukahti uudelleen, joten taisi vain olla vieraassa paikassa outoa nukkua. Nukkui sitten vielä hetken Jonin kainalossa, ennenkuin siirrettiin omaan sänkyyn nukkumaan.


Tänään herättiin aikaisin ja syötiin aamupala Jonin vanhempien luona. Sen jälkeen Lottakin heräili ja söi, ja kun oltiin saatu tavarat pakattua, lähdettiin ajamaan kotia kohti. Kotona käytiin vain tyhjentämässä auto, jättämässä koirat kotiin ja hakemassa pari lahjakassia, ja lähdettiin mun vanhempien luo. Siellä oli myös molemmat veljeni tyttöystävineen ja ukki. Hetken päästä paikalle tuli myös enoni puolisoineen sekä mummo. Joulupukki oli vienyt osan lahjoistamme mun porukoiden luo, joten päästiin taas avaamaan lahjoja. Siinä touhussa tulikin mukavasti nälkä ja siirryttiin ruokapöytään herkuttelemaan.Lotta kävi useassa sylissä ja myös lattiantasolla riitti leikittäjiä. Lotalla oli paljon kerrottavaa ja iloinen pulputus kuului lattialta muiden syödessä. Me katsottiin pikkuveljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa videota mm. joulusta 1995. Kyllä sitä katsellessa sai monet naurut ja täytyy myöntää, että yllätyin vanhempiemme kärsivällisyydestä: joulupukin ollessa paikalla silloin kaksivuotias pikkuveljeni hakkasi pianoa ja HUUSI samaan aikaan kun minä lauloin pukille, eikä kukaan hyssytellyt tai torunut meitä liiasta metelistä. Osaakohan sitä itsekin sitten joskus kestää tuollaista mölinää..? :D Pelattiin myös porukalla muutama kierros lautapelejä ennenkuin alettiin lähteä koteihimme.

Nyt illalla ei olla kotona oikeastaan kauheasti mitään puuhailtu, Lotan unitouhut aloitettiin heti syömisen jälkeen ja ne jatkuu edelleen... Lotta vaikutti kyllä oikein iloiselta päästessään omaan sänkyynsä ja kertoi mobilen nalleille kaiken ensimmäisestä joulustaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti