lauantai 21. joulukuuta 2013

Lauantai

Lotta söi yöllä tavalliseen tapaan klo 5 ja seuraavan kerran vasta 9. Yleensä nukkuu vielä tuon toisenkin ruokailun jälkeen ja tänäänkin laitoin Lotan hämärässä vielä takaisin sänkyynsä. Ei kuitenkaan mennyt kuin muutama minuutti, kun sängystä alkoi kuulua pulputusta, oli siis aika herätä. :) Lotalla oli tänään kylpypäivä. Kylpemisestäkin on tullut hieman haasteellista, kun Lotta potkii vedessä ja jalat osuvat ammeen pohjaan. Mulla on siis täysi työ saada pidettyä tyttö suorassa ja pää pinnalla.

Kylvyn jälkeen Lotta hengaili sitterissä, kun me Jonin kanssa syötiin aamupalaa. Vähän ajan päästä alkoi pieni kitinä ja silmät alkoi painua kiinni. Arvelin kohta alkavan väsyitkun, mutta Lotta rauhoittuikin pelkällä tutilla. Vähän ajan päästä Lotta oli nukahtanut! Itsekseen! Sitteriin!


Kun Lotta heräili uniltaan, syötin hänet ja lähdettiin kohti kaupunkia, jossa mulla oli aika kampaajalle otsisten leikkuuseen. Nyt päästiin ensimmäistä kertaa testaamaan aiemmin tällä viikolla ostamaani kaukalopussia. Lotta nukahtaa oikeastaan aina autoon ja monesti jatkaa unia vielä perille päästyäkin. Nyt on helppoa, kun ei tarvitse häiritä Lotan unia ulkovaatteiden riisumisella, vaan avataan vaan pussia. Ja syy miksi oikeastaan tuo pussi ostettiin oli se, että kun kuitenkin aika paljon autolla liikutaan, niin auton lämmettyä saadaan Lotalta helposti vähennettyä lämpöä avaamalla pussin vetoketju. Jouluna päästäänkin sitten testaamaan pussin toimivuus hieman pidemmässä matkassa. :)
Joni heitti mut kaupunkiin ja mulle jäi vähän aikaa ennen kampaajaa. Suuntasinkin KappAhliin, koska mulla oli sinne pari alennuskuponkia. Kaupassahan oli sitten tietenkin vielä "ota 3 , maksa 2" tarjous menossa, joten matkaan tarttui vähän suunniteltua enemmän vaatetta. Toisaalta, en osannut päättää noiden neuleiden välillä, joten nyt sain ne kaikki. :D
Pois lähtiessämme haettiin vielä ruokaa mukaan intialaisesta ja Lotta ihmetteli maailmaa kaukalosta käsin.


Kotiin päästyämme Lotta taas söi ja on sen jälkeen huudellut leikkimatolla tarinoita reissustaan. Lotta juttelee nykyään tosi paljon ja sitä on aika hauska kuunnella. :D


Olin muuten ollut tuossa reilun viikon suurin piirtein maidottomalla testatakseni, helpottaako se Lotan vatsavaivoja. Jätin siis pois maidon juomisen, juuston ja muutkin ns. selkeät maidonlähteet, mutta söin kuitenkin joitakin maitoa sisältäviä tuotteita. Neuvolassa sitten sanottiin, että maidottomuuden pitää olla ehdoton, eikä mitään, missä on vähänkään maitoa, saisi syödä. Jos siis haluaa testata, onko maidottomasta ruokavaliosta apua. Kuten aiemminkin jo mainitsin, niin viimein pitkästä aikaa keskiviikko ja torstai oli selvästi masuvaivattomampia päiviä Lotalle. Eilen sitten kuitenkin join taas ruuan kanssa maitoa, koska ajattelin, että oon kuitenkin syönyt maitoa sisältäviä tuotteita joten sama kai se jos oikeasti pitäisi olla täysin maidottomalla. Ajattelin siis, että aloitan sen maidottoman sitten tosissaan niin, etten söisi mitään maitoa sisältävää. Eilen sitten kuitenkin Lotalla oli taas selvästi enemmän ilmavaivoja ja tänä aamuna kakka oli jälleen muuttunut vihreäksi ja paksuksi, tasaiseksi massaksi. Ke ja to se oli jo lähes normaalia. Nyt sitten ainakin jätän taas pois "selvät" maidot ja katsotaan, auttaako se. Täysin maidoton tuntuu vaikealta toteuttaa, kun allergittomana en oo koskaan joutunut katsomaan, mitä syömäni ruoka sisältää. Toki sen teen, jos ei muu auta, mutta tämän viikon perusteella olen toiveikas, että maidon vähentäminen ruokavaliostani riittää.

Taidettiin muuten selvitä rokotuksista ilman suurempia kipuiluja, mahtavaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti