tiistai 5. marraskuuta 2013

Neuvolalääkäri 6 vko

Mymmeli on tänään 6 viikkoa vanha ja käytiin ensimmäistä kertaa neuvolalääkärillä. Siitä lisää kohta.

Eilisilta meni ihan hyvin, tosin Mymmeli kyllä itkeskeli ja nukahti hetkeksi herätäkseen uudestaan itkemään. Nukahti kuitenkin 23.30. Hetki tämän jälkeen Joni soitti, oli ollut jääkiekkotreeneissä ja kotimatkalla autosta puhkesi rengas. Mun isä meni viemään Jonille välineitä, jotta rengas saadaan vaihdettua, mutta sieltä löytyikin sitten hieman isompi vika. Joku jousi oli katkennut ja puhkaissut renkaan, joten auto jäi sitten sinne tienvarteen. Meidän ainoa auto. Eikä täältä kulje bussitkaan... Jonin isä tuli aamulla viemään Jonin töihin ja meni korjaamaan meidän autoa. Mutta kun jousi oli vaihdettu, koko auto ei lähtenytkään enää käyntiin! Voin kertoa, että ihan pikkuisen nyt sapettaa asua täällä korvessa... Muutenkin ollut ihan riittävän hankalaa selvitä yhdellä autolla ja nyt ei sitten ole autoa ollenkaan... Mun iskä tuli onneksi käyttämään meitä siellä neuvolassa, mutta loppuillan saatika loppuviikon kuviot on vielä ihan auki mm. sen suhteen, millä Joni pääsee tänään töistä kotiin...

No niin, se neuvola. Ensin käytiin terveydenhoitajalla punnittavana ja mitattavana. Tässä tulokset:

Paino 4965 g (4470 g)
Pituus 55 cm (53 cm)
Pään ymp. 39,6 cm (39 cm)

Hyvin on siis kasvanut tyttö. :) Tämän jälkeen saatiinkin odotella lääkäriä hetki, aika oli puoli tuntia myöhässä. Neuvolakorttiin on lääkäri kirjoittanut:

"Jäntevä, pirteä tyttö, kasvu ja kehitys normaalia. Sydän ja keuhkot terveet, vatsa ok. Lonkat terveet, silmät ja korvat terveet, iho siisti." Sitten vielä jotain, mistä en saa selvää... 

Unohdin kysyä tuosta punaisesta läikästä, mutta eipä se lääkäri siihen kiinnittänyt sen kummempaa huomiota, joten kai se ihan tavallinen mansikkaluomi on. Seuraava neuvola Mymmelillä onkin sitten vasta joulun alla.

Neuvolasta lähdettäessä puin mymskille ulkovaatteita odotustilassa, kun Mymmeli sai hepulin ja rupesi itkemään. Toinen lääkäriä odottava vauva säikähti Mymmelin kovaa ääntä ja rupesi hänkin itkemään. Siinä sitten itkivät toisilleen. :D Kotona Mymmeli onkin nyt sitten nukkunut pitkät unet.


Ja tässä vielä hymykuvia aamulta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti