lauantai 18. tammikuuta 2014

Pulikoimista ja porkkanan maistelua

Mä nukuin viime yön tosi huonosti. Heräsin kolmelta Lotan ähinään ja kävin tekemässä maidon. Lotta ei kuitenkaan vielä halunnut syödä, mutta mä en saanut unta. Vähän ennen neljää Lotta sitten söi ja sen jälkeen teki kivat niskakakat. Ei muuta kuin vaipan ja yökkärin vaihtoon ja samalla reissulla laitoin likaiset pesuun. Lotta takaisin sänkyyn, jossa vähän aikaa tuijotti tyhjyyteen ja nukahti sitten onneksi itsekseen. Mä en saanut taaskaan unta. Kävin laittamassa pyykit kuivumaan, mutta uni ei tullut vielä senkään jälkeen. Vielä viiden jälkeen katsoin kelloa ja hetken ehdin nukkuakin, kunnes herätyskello soi 6.15. Huoh... Kävin juomassa kupin teetä ja lähdin koirien kanssa ulos. Seitsemältä herättelin Lotan ja Jonin (jolla kyllä soi herätys samaan aikaan kun mulla...). Lotta heräsi ihan kivasti ja söi ennen kuin pakkasin tytön toppavaatteisiin ja autoon. Aamulla oli siis vuorossa vauvauinti. Vaihdettiin klo 8.30 ryhmästä klo 8.00 ryhmään, koska tossa myöhemmässä ryhmässä oli 15/14 vauvaa ja aikaisemmassa 4/14. Kun Lotta joka tapauksessa pitää vielä herättää kesken unien, niin eipä kai tuolla puolella tunnilla ole niin merkitystä.

Uimahallilla Lotta taas ihmetteli menoa, mutta jo altaan reunalle tullessamme oli kovin väsynyt. Hetken jaksoi ihmetellä altaassa, kunnes itku alkoi. Aina hetkeksi saatiin Lotta keskittymään pulikoimiseen, kun kokeiltiin eri juttuja: vähän vauhdikkaampaa liikkumista, kasvot edellä, selkä edellä, kylki edellä, pomppien, ankan kanssa jne. Punainen ankka olikin hauska tapaus, tosin Lotta halusi vain syödä sen... :D Noin 15-20 minuuttia oltiin altaassa, kunnes lähdettiin kohti suihkua. Ja oli ihan hyvä, että vaihdettiin pienempään ryhmään. Tilaa oli tietenkin enemmän ja ohjaajat ehtivät käydä enemmän juttusilla. Suihkun jälkeen Lotta pääsi myös elämänsä ensimmäistä kertaa käymään saunassa.
Hetki istuskeltiin alalauteella, Lotta vähän ihmetteli, mihin olikaan joutunut, mutta kohta jo työnnettiin äidin sormia suuhun.

Pukuhuoneessa väsymys pääsikin oikein kunnolla valloilleen, eikä oikein muualla ollut hyvä kuin sylissä. Jollain ihmeen tavalla sain kuitenkin meidät molemmat puettua ja kaukaloon Lotta sitten nukahtikin. Kotona uni maistui vielä hetken aikaa ja sain jopa riisuttua Lotan ja siirrettyä sänkyyn nukkumaan.

Tänään Lotta myös maistoi ensimmäistä kertaa sosetta. Keitin porkkanan ja soseutin sen, ja sekaan sekoitin äidinmaitoa. Valitettavasti meidän sauvasekoitin sanoi sopimuksensa irti, joten sellainen olis nyt sitten hankintalistalla. Noo, oon saanut sen joskus kaupanpäälle tilatessani netistä jotain ja onhan tuo nyt jo melkein kymmenen vuotta toiminutkin. :) En tiedä menikö porkkanaa yhtään Lotan mahaan asti, mutta kyllä se sitä maisteli ja irvisteli. Sose jäi melko karkeaksi, koska muussasin sen sitten vaan haarukalla, mutta kyllä Lotta sitä ainakin imeskeli.


Suu aukesi hienosti lusikan lähestyessä.


Melko vakavaa tuohua tämä syöminen...


Ruokalappu taisi olla parempaa. :D


Päikkärit Lotta nukkui tänään sisällä vaunuissa, koska ulkona on niin kova pakkanen. Puoli tuntia nukuttuaan heräsi kuitenkin vielä hörppäämään vähän maitoa ja nukahti sitten syliin, jossa nukkuu edelleen. Taisi olla melkoisen raskas uintireissu taas, kun tuntuu uni maistuvan. :)On muuten niin ihanan kuuloista, kun Lotta välillä nauraa ääneen. Se on sellainen "hehe", eikä ääneen naureta kuin pari kertaa kerrallaan, mutta saa kyllä äidille hymyn huulille joka kerta. :) Nyt Lotta on myös muutaman kerran tuijotellut omaa kättään ja ihmetellyt, mikä se tuo mahtaa olla. Myös polvesta on saatu pari kertaa kiinni, mutta johonkin se jalka aina karkaa, kun siihen yritetään uudestaan tarttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti