perjantai 24. tammikuuta 2014

Lotta 4 kk ja matka Ikeaan

Tänään Lotta on neljä kuukautta vanha. Nyt Lotta
-nauraa jo ääneen, mutta edelleen myös äänettömästi
-on taas oppinut uusia ääniä, tällä hetkellä huudetaan ja kiljutaan
-kääntyy mahalleen lähes aina selälleen laitettaessa 
-on muutaman kerran työntänyt itseään lattialla käsillä taaksepäin
-pyörii akselinsa ympäri, sekä mahallaan että selällään ollessaan
-ottaa lelusta kiinni ja laittaa sujuvasti suuhun
-äidin hiukset on löytyneet ja niitä onkin kiva repiä...
-myös äidin ja isän naaman nipistely on hauskaa
-käsiä ihmetellään, korvia tunnustellaan, mahaa silitellään ja jalatkin on löydetty
-on toisinaan hereillä useamman tunnin kerrallaan
-nukahtaa illalla noin klo 22
-herää yöllä keskimäärin kaksi kertaa syömään
-syö korviketta
-on maistanut porkkanaa ja päärynää
-käyttää vaatteissa kokoa 62, joitain jo 68
-vaipoissa Liberon koko 3

Lotalla riittää juttua hirmuisesti, jutut lakkaa ainoastaan kun "vieras" ihminen tulee kuulolle, eli joku muu kuin äiti tai isä. Hetken tutkittuaan tilannetta jutut kuitenkin yleensä jatkuu. Hauskaa on myös äidin tai iskän polvella hajareisin istuessa keinuttaa itseä eestaas. Syöminen on hieman haasteellista, koska samaan aikaan pitää työntää peukalo suuhun, jutella ja pyörittää päätä.

Sitten tämän päivän puuhiin. Eilen illalla jätin väsyneen Lotan yhdeksältä sänkyynsä pupeltamaan ja tulin itse olohuoneeseen. Muutaman kerran sai käydä laittamassa tuttia ja kerran antamassa vähän maitoa, mutta lopulta Lotta nukahti sänkyynsä hieman ennen kymmentä. Kahdelta Lotta herätti mut, mutta jatkoi unia tutin voimin. Kolmelta uusi herätys ja nyt jo syötiin. 4.30 Ninni pyysi ulos. Kun avasin oven, säntäsi Ninni kuin ohjus metsän laitaan ja tuli hetken päästä takaisin. Tiesin, että vatsa on sekaisin ihan jo siitä, että se pyysi ulos... Viideltä Lotta taas söi ja seitsemältä uudestaan. Ja taas ninni pyysi ulos. Ei kuitenkaan tehnyt mitään ja hieman vastahakoisesti tuli takaisin sisälle. Kävin itse vessassa ja sillä välin Ninni oli tehnyt kurat olkkariin. Nyt joku varmaan miettii, miten mä jaksan näitä elukoita. Jos totta puhutaan niin en tiedä aina itsekään ja varsinkin tälläisissä asioissa en aina jaksaisikaan. No, hauskuushan ei loppunut vielä tähän. Täällä oli aamulla lähemmäs 30 astetta pakkasta ja meidän vesiputket oli jäätynyt, eikä meille siis tullut vettä. Kaikeksi onneksi vesiosuuskunnan päivystäjä pääsi nopeasti paikalle ja vaikka ensin näytti, että vika ei ole meidän putkissa, koska lämmittäminen ei auttanut asiaa, rupesi vettä jonkin ajan päästä taas tulemaan.

Kun selvittiin vesiepisodista, suunnattiin auton nokka kohti Kuopion Ikeaa. Jonilla oli siis vapaapäivä ja oli kiva käydä vähän reissussa yhdessä. Jälleen todistettiin se, että Lotta on varsinainen kuumakalle: jossain vaiheessa matkaa alkoi hirveä huuto johon ei auttanut kuin vaatteiden vähentäminen. Uloskin nukutettaessa muut laittaa vauvoille villahaalaria, toppahaalaria, makuupussia, vilttiä... Jos mä erehdyn laittamaan haalarin alle jotain, herää Lotta pian ihan hikisenä. Myös kaukalopussi on liian kuuma yli puoli tuntia kestävällä matkoilla, vaikka se olisi päältä auki... Itse vilukissana musta tuntuu suorastaan pahalta laittaa lapsi ulos ilman villavaatteita, hui! Mutta kai se on uskottava kun on jo monesti testattu.

Mutta, takaisin Ikeaan. Suunnattiin ensimmäisenä perhehuoneeseen syöttämään Lotta ja vaihtamaan vaippa. Lotta hyppäsi vaunuihin ja vähän aikaa ihmetteli ja räpelsi leluja, kunnes nukahti.


Ikeasta ostettiin lähinnä Lotalle kippoja ja vauvalusikoita, niin on hyvä aloittaa niiden kiinteiden syönti. :) 



Seuraavaksi kävin H&M:llä ja ostin suloisen mekon, jonka hankkimista oon jo jonkun aikaa miettinyt. Mukaan lähti myös sukat ja pääpanta (jollaista en kyllä aikonut ikinä hankkia...).


Koska seuraavaksi oli vuorossa syömistä, oli Lotan tietenkin jo korkea aika herätä. ;) Lotta kuitenkin yllätti ja jaksoi katsella meitä vaunuista käsin niin pitkään, että oltiin jo lähes ehditty syödä. Sitten piti päästä Lotan itsekin syömään ja töllistelemään maailmaa sylistä käsin.



Lopuksi käytiin vielä perhehuoneessa vaihtamassa vaippa ja hörppäämässä maitoa ennen kotiin lähtemistä. Ikeassa törmättiin sattumalta pikkuveljeni avovaimoon ja nähtiin myös kotimatkalla olleet Jonin vanhemmat.

Alahuulen imeskely on muuten hauskaa!

Kotiin päästyämme Lotta leikki hetken lattialla, piiloutui harson alle ja naureskeli koirille. Reissu taisi kuitenkin olla melkoisen raskas, koska nyt tuntuu uni maistuvan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti