keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hyvänlaatuinen asentohuimaus

Eipä ollut vatsatautia. Eikä muuten mennyt ohi. Eilen heräsin taas siihen, että huone pyöri, enkä meinannut saada pyörimistä loppumaan. Koko päivän mua huimasi ja oksetti. Jossain vaiheessa korvia alkoi särkemään ja rupesin miettimään, josko mulla olisikin korvatulehdus. Oireet sopivat siihen, lukuunottamatta sitä, ettei mulla oo ollut flunssaa pitkään aikaan. Päätin, että aamulla soitan ajan lääkärille, jos huimaus vielä jatkuu. Ja jälleen tänä aamuna heräsin samaan tunteeseen.

Tultiin juuri kotiin lääkäristä. Korvat oli ihan terveet ja diagnoosiksi sain hyvänlaatuisen asentohuimauksen. Se on sisäkorvaperäistä huimausta, joka johtuu toimintahäiriöstä sisäkorvan kaarikäytävissä ja aiheuttaa kiertohuimausta. Vaiva kestää keskimäärin 10 viikkoa, mutta voi myös kestää huomattavasti kauemmin.

Mä niin "toivoin", että olis ollut korvatulehdus. Se oltais voitu hoitaa lääkkeillä ja ongelma olis poistunut. Nyt mä saatan joutua kärsimään tästä monta kuukautta! Ei oo ollenkaan kivaa, nimittäin vauvan hoito tässä olotilassa ei oo mitään herkkua. Sain kuitenkin mukaan ohjeet, miten pään tietyllä tavalla käänteleminen SAATTAA auttaa... Täytyy kokeilla niitä ja toivoa parasta. Kammottaa jo nyt ajatus nukkumaan menemisestä, koska tiedän, että herään taas siihen kamalaan tunteeseen...

Lotalla oli muuten eilen päällään ensimmäistä kertaa meidän häämatkalta ostama t-paita. :) Väri saattais kyllä olla toinen, jos oltais tiedetty, että odotetaan tyttöä eikä poikaa...Äitiyspakkauksessa tullut purulelukin on ollut kovassa käytössä. Kun sen viilentää jääkaapissa, ihmettelee Lotta ensin että mitä äiti nyt työntää suuhun, mutta pian jo tykkää kovasti.Huomenna taitaa taas olla luvassa siivouspäivä. Oon siirtänyt sitä hyvällä omalla tunnolla eteenpäin, koska on ollut niin kamala olo ja ajattelin, että kun saan lääkkeet ja olo helpottuu, niin siivoan sitten. Nythän niin ei kuitenkaan tapahdu, joten täytyy huimauksesta huolimatta yrittää suoriutua. Ninni nimittäin tiputtaa karvaansa ja sitä on kasoittain nurkissa pyörimässä, ei kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti