tiistai 21. tammikuuta 2014

Neuvolalääkäri 4 kk

Tänään Lotalla oli neuvolalääkäri. Aamupäivä meni taas niin ja näin, pelleillen ja kiukkuillen. Pikapäikkärit aamusta vain lisäsi kiukkua, mutta koirien leikeille sentään nauraa röhötettiin ihan kunnolla ja ääneen. Yritin saada Lottaa nukahtamaan vielä toisille unille ennen lähtöä, mutta eihän siitä mitään tullut ja sit tietenkin nukahti noin 10 minuuttia ennen kuin piti lähteä. Eipä tuo onneksi pahasti suuttunut kun herätin vaipanvaihtoon ja pukemaan, ja jatkoi sitten unia autossa.

Tässäpä sitten mittauksia ja suluissa edellinen kerta 18.12:

Paino 7240 g (6040 g)
Pituus 63 cm (58,4 cm)
Päänympärys 43,2 cm (41,4 cm)

Ensiksi siis terveydenhoitaja suoritti nuo mittaukset ja antoi rotavirusrokotteen kakkososan, kun se silloin viimeksi jätettiin ottamatta. Lotta ei tykännyt hommasta yhtään ja osoitti sen kyllä kuuluvasti. Ja tuo rokotehan ei edes ole piikki, vaan nestemäisenä annetaan suun kautta.

Seuraavaksi mentiin sitten lääkärille. Kaikki oli hyvin ja muistin jopa kysyä siitä mansikkaluomesta. Lääkäri mittasi luomen ja sanoi, että seurataan sen kasvua, mutta luomi oli kuitenkin hänenkin mielestään ok. Korvat oli myös kunnossa. Kysyin tuosta meidän vihreästä kakkaongelmasta ja lääkäri sanoi, että jos lapsi voi muuten hyvin ja kasvaa hyvin, ei haittaa, vaikka kakka olisi vihreää. Hyvä, eipähän tarvii nyt sit niin syynätä sitä joka kerta, kun ei tuo sitä mahaansakaan enää juuri kipuile. Lääkäri kirjoitti neuvolakorttiin:

"Jäntevä, pirteä tyttö, kasvu ja kehitys normaalia. Sydän ja keuhkot terveet, vatsa ok, lonkat terveet. Silmät ja korvat terveet, iho siistiä, aukile norm."

Sekä lääkäri että terveydenhoitaja sanoivat Lottaa ujoksi ja hieman ujostihan tuo käyttäytyikin. Lotta sai kunnon hepulit myös lääkärin tutkiessa häntä ja huusi naama punaisena. Lääkärikin totesi, että jo on kova ääni tytöllä. :D Huuto jatkui siihen asti, kun päästiin ulos ja uni tavoittikin Lotan melkein saman tien. Pitkästä aikaa uni maistui vielä kotonakin hetkisen.


Jätin Lotan lattialle selälleen (ja taas keskelle peittoa) kun aloin kirjoittaa tätä postausta ja kun nostin katseeni puhelimesta, oli Lotta kääntynyt ympäri ja oli lattialla asti menossa...


Nyt sitten vaan jännäillään, tuleeko rokotteesta tällä kertaa oireita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti