keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Neuvola rv 37+2

Aamulla oli taas neuvola. Nykyään nää käynnit kestää melkein puolet vähemmän kun vielä vähän aikaa sitten, mut johtuisko ihan vaan siitä että käydään niin usein. Vaikka aina kyllä jutellaan paljon ja Joni oli tänään tyytyväinen kun sekin sai jutustella niin paljon. :)

Tässäpä taas näitä tuloksia ja viime kerta suluissa:

Rv 37+2 (36+1)
Painonmuutos raskauden alusta 5,8 kg (5,6 kg) -> 175 g/vko (300 g/vko)
Turvotus + (+)
Rr 108/71 (107/70)
Hb 127 (ei mitattu, edellinen 118)
Sf mitta 33,0 (32,5)
Tarjonta rt (rt)
Syke 145 (150)
Liikkeet ++ (++)

Painoa ei ollut onneksi tullut paljoa, mutta ekaa kertaa en meinannut nähdä vaa'an lukemaa mahan takia! :D Hemoglobiini on noussut nyt hyvin, vaikken enää olekaan kovin säännöllisesti rautaa syönyt. Sykkeet kuului vähän niinkuin verhon takas, epäili johtuvan istukasta jonka jo rakenneultrassa katsottiin sijaitsevan etuseinässä. Bättis oli kuulemma jo melko alhaalla mutta pää liikkui vielä, eli ei ole vielä kiinnittynyt. Kysyi, onko ylävatsalla olo helpottanut kun vauva on alempana, johon huokasin ettei ole. Siellä se vaan kiusaa mua potkimalla oikeaan kylkiluuhun tosi kipeästi...

Neuvolan jälkeen mentiin kaupunkiin, Jonilla oli pari tapaamista ja mä ajattelin vähän kierrellä kaupoissa. Huono idea! Ensinnäkin, en meinannut millään jaksaa kävellä siellä, pari kertaa piti istahtaa mummojen viereen penkille levähtämään. Selkään ja lonkkiin sattui, samoin vihloi välillä kovastikin. Vauhti oli välillä niin hidasta, että mummot rollaattoreillakin meni ohi. No, sitten löysin aivan ihanan takin jonka HALUAN!! Mutta eihän sitä voinut vielä edes sovittaa... Tai kyllähän mä yritin, mutta ei se tän mahan kanssa päälle mahtunut tai näyttänyt kovinkaan hyvältä.

Kotimatkalla käytiin vielä ruokakaupassa, josta ostin myös vähän vauvatarvikkeita ja mm. liivinsuojia (joita oisin kyllä tarvinnut jo ajat sitten...). Mutta onpahan nyt!

Kotona Ninni ja Nuppu oli laittanut tuulemaan... Nuppu oli tiputellut pöydiltä tavaraa Ninnille ja Ninni silpunnut ne. Sohvaa oli myös raadeltu vähän lisää ja Nupun mielestä sohvan sisällä on vissiin hyvä pesä... Ei paljon naurattanut... Väsyttikin niin, että sänkyynhän sitä piti mennä pienille päikkäreille, ja Jonikin oli nukahtanut sohvalle. :D

Nyt tekis mieli teetä, kunhan tästä vaan jaksaisi nousta sitä keittämään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti