perjantai 27. syyskuuta 2013

Kotiutuminen

Kotiin päästiin siis eilen, Mymmelin ollessa kahden ja puolen vuorokauden ikäinen. Kotimatka sujui Mymmelin osalta nukkuen.


Kotona meitä oli vastaanottamassa kaksi erittäin innokasta koiraa. Koirat päästettiin ensin ulos purkamaan pahimmat höyryt ja ikävät, ennen kuin Mymmeli tuotiin näytille. Tosi hyvin nuo ottivat uuden tulokkaan vastaan, tosin ovat molemmat hieman turhan innokkaita hoitajia. Aina kun jotain tapahtuu, Mymmeli inisee tai itkee tai rupeaa syömään, pitää koiria komennella kauemmas. Kissakin oli utelias, mutta vasta tänään uskalsi tulla haistelemaan. Eläinten suhteen kotiutuminen meni siis hyvin. On mulla ainakin kaksi hyvää itkuhälytintä, Ninni tuli tänään jo hakemaan mua vauvan luo hänen itkiessä. Ja olin ihan niinkin kaukana vauvasta kuin sohvan toisessa päässä. :D No, hyvä että huolehtii.

Muutoinkin kotiutuminen on sujunut hyvin. Nukuin tosi hyvin vaikka parin tunnin välein syötiinkin. Ainoastaan oma ruokailu voisi olla säännöllisempää, aika kuluu vauvan kanssa niin nopeasti, että pian huomaakin olevansa todella nälkäinen! Joni oli päivän kotona, mikä helpotti kyllä kummasti.

Mulla myös särki päätä jo eilen ja sainkin kuulla, että epiduraali- ja sponaalipuudutuksiin liittyy usein kovaa päänsärkyä. Eilen sairaalassa ajattelin säryn johtuvan vain unenpuutteesta ja niskajumista, mutta illalla ja tänäänkin särky on ollut sitä luokkaa, että eiköhän se noista puudutteista johdu. Oli hyvä että asia ilmeni jo sairaalassa, koska muuten olisin luullut tän olevan migreeniä ja kärsinyt ties miten kauan. Toivottavasti tää nyt menee kuitenkin itsestään ohi, ettei tarvitse sairaalaan lähteä.

Viimeisin paino mulla on viime viikon maanantailta, jolloin oli siis rv 39+0. Tuolloin painoa oli tullut 7 kg lisää painoon ennen raskautta. Tuosta 7 kilosta on nyt lähtenyt 4,5 kg. Lähtöpainoon matkaa siis 2,5 kg, ei paha. Tässä vielä maha taitaa olla ennen synnärille lähtöä ja tämän päivän maha eli kolme vuorokautta synnytyksestä.Neuvolan tätimme kävi jo aamusta kotikäynnillä, mutta siitä taidan kirjoittaa ihan oman jutun. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti