torstai 24. huhtikuuta 2014

Lotta 7 kk

Mulla loppu ajanlasku jostain syystä siihen, kun Lotta täytti puoli vuotta. Tällä viikolla tajusin, että Lotta täyttääkin jo 7 kuukautta ja tänäänhän tuo etappi sitten saavutettiin.


Tässä kotimittauksen tulokset, seuraava neuvolahan on vasta kuukauden päästä. Suluissa edellinen neuvolakäynti 20.3.

Paino 9900 g (8780 g)
Pituus 70 cm (66 cm)

Tuosta pituudesta nyt en kyllä tiiä, aika huisia olis jos olis nyt yhtäkkiä tullut 4 cm lisää kun esim. viimeksi oli tullut kuukaudessa 2 cm. Mutta tiedä häntä. :)


7 kuukauden ikäinen Lotta:

- ryömii eteenpäin hirrrrrmuista kyytiä
- muutama konttausaskelkin on nähty
- nousee jatkuvasti konttausasentoon ja heiluu edestakaisin
- on oppinut kääntymään vatsalta selälleen tarkoituksella
- on oppinut etenemään pyörimällä
- kasvattaa juuri ensimmäistä hammastaan
- tutut lelut kyllästyttää, muiden lelut on mielenkiintoisempia
- koirien lelut ja luut on parhaita!
- kissaakin jahdataan
- käy vauvauinnissa, muskarissa ja vauvapiirissä
- kulkee nykyään rattaissa
- ensimmäinen eroahdistuskausi on selätetty
- on todella kovaääninen!
- nukahtaa illalla klo 19-20
- nukkuu yöllä 11 tuntia
- syö yöllä 2-3 kertaa
- päivällä nukkuu yhdet parin tunnin ja parit puolen tunnin unet
- syö viisi kiinteää ateriaa päivässä + maito (paitsi nyt kun se juukelin hammas vaivaa...)
- käyttää koon 74 vaatteita
- ja koon 4 Liberon vaippaaLotta höpöttelee nykyään jatkuvasti ja ääntely kehittyy koko ajan. Taas oli vähän aikaa kiljuminen mukana, mutta nyt on hetken saaneet korvat jo olla siltä rauhassa. Tavuttelua on paljon, mutta niin on huutamista ja mölinääkin.

Uusin juttu on vilkuttaminen: tiistaina muskarissakin Lotta vilkutti vuorotellen jokaiselle. Tämän taidon Lotalle taisivat opettaa Lotan isotäti ja isoukki viikonloppuna. :)


Liikkuminen on parin viime viikon aikana kehittynyt hurjaa vauhtia. Aluksi Lotta keksi, kuinka eteenpäin päästään, mutta liikkui vain lyhyitä matkoja ja melko hitaasti. Nyt Lotta ryömii kovaa ja saattaa löytyä hetken päästä jostain aivan muualta kuin missä juuri oli. Konttaaminenkaan ei ole kaukana, sitä harjoitellaan ahkerasti. Liikkuminen tulee myös uniin ja yöllä saakin useamman kerran käydä kääntämässä vatsalleen kääntyneen neitokaisen takaisin selälleen. Eikä niistä mun tukkeista siellä sängyssä ihan hirveesti edes ole hyötyä...


6 kommenttia:

 1. Onnea! :) Meilläkin jännitetään koska tuo lähtee oikeen kunnolla liikkeelle, nyt päästään jo etenemään, mutta pysytään siinä parin metrin säteellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kohta teilläkin sit saa jännätä, mistä typy milloinkin löytyy :D mutta kivaahan se vaan on, kun toinen tutkii ympäristöä ihan uudella innolla, kun pääsee itse liikkumaan :)

   Poista
 2. Onnea 7kk tyttöselle. ♥ Vastahan mä luin teidän 6kk postauksen..kyllä se aika tosiaankin menee nopeaan. Hienoja taitoja teidän pikkuisella jo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Musta tuntuu, et nyt se aika vasta rupesikin menemään nopsaan! Kohtahan sitä saa alkaa suunnitteleen 1-v synttäreitä :D

   Poista
 3. Onnea 7-kuiselle Lotalle! :) Iso tyttö on jo! Ja paljon on hienoja taitoja! :)

  VastaaPoista