torstai 3. huhtikuuta 2014

Fysioterapeutti vauvapiirissä ja agilityä

Aamulla meillä oli taas vauvapiiri tuolla isolla kylällä. Piirissä oli tällä kertaa käymässä fysioterapeutti, joka kertoi, kuinka vauvan liikkumisen kehitystä voi tarvittaessa auttaa. Käytiin läpi vähän myös sitä, minkä ikäisenä pitäisi osata mitäkin. Kysyin sitten omalla vuorollani tuosta seisomisesta, kun Lotta on tosiaan jatkuvasti kampeamassa itseään pystyyn. No, nyt ei sitten enää seisota, koska se, että vauva kampeaa itsensä pystyyn niin kuin Lotta tekee, on kehitykselle huonoa. Jep, eli pidetään sitten väkisin istumassa... No, eihän siinä muu auta. Hyppykeinu on meiltä nyt sitten myös kielletty. Ei me olla sitä hankittukaan, mutta lainaan kun oltais saatu, niin eiköhän se käyttöön olisi tullut. Lotta varvistaa seisottaessa ja hyppykeinu saattaa pahentaa varvistamista. Sen myötä lapsi siis saattaisi alkaa kävellä varpaillaan. Eli ei hypitä meillä.

Lotta muuten nappasi tänään kissan hännästä kiinni... Nuppu kääntyi jo läpätäkseen, mutta uskoi onneksi kun kielsin ja luikki karkuun johonkin omaan koloonsa. Huh, mitähän ongelmia meille vielä tulee, kun Lotta alkaa liikkua enemmän... Nyt ollaan muuten parina päivänä menty jo hienosti eteenkin päin. :)



Sitten vähän koiramaisempia tunnelmia, eli jos jotakuta ei koirat kiinnosta, voi suosiolla lopettaa lukemisen tähän. :)

Mä oon siis harrastanut jonkin verran agilityä jo Nellan kanssa. Nella tykkäsi tosi paljon hyppiä, eikä pelännyt putkea tai pussia. Kuitenkin esteiden yhdistämisessä Nellalla keskittyminen usein herpaantui ja kentän laidalla saattoi olla jotakin mielenkiintoisempaa kuin sen hetkiset esteet. Ninnin kanssa ollaan käyty nyt neljä kertaa agilityssä. Ensimmäisen kerran jälkeen jo huomasin, että Ninni keskittyy paremmin ja odottaa minulta käskyä. Pari seuraavaa kertaa meni kuitenkin miten sattuu. Minun piti juosta Ninnin vieressä hihna kiinnitettynä, jotta Ninni suostui tekemään esteen. Irrallaan ollessaan juoksi vain ohi. Putki ja pussi tuottivat vaikeuksia, kun Ninni ei meinannut millään uskaltaa mennä niistä läpi.

Nellan lempparit

Ninnin haasteet

Eilen meillä oli sitten se neljäs kerta ja Ninni oli ihan liekeissä! Ensimmäistä kertaa Ninni suostui menemään kaksi estettä putkeen. Aiemmin Ninni on nimittäin mennyt ensimmäisen esteen ja kiertänyt seuraavan. Myös putki alkaa jo sujua! Ninnin lemppareita on selvästi kontaktiesteet: niissä ei ole kertaakaan ollut mitään ongelmia ja niille Ninni on aina menossa innoissaan.

Ninnin lempparit
Kontaktiesteissä vähintään yhden tassun täytyy koskettaa tuota alempaa väriä, eli noissa kuvissa a-esteessä ja keinussa punaista, ja puomissa sinistä. Kontaktiosat on esteen molemmissa päissä, eli kosketus pitää tulla niin esteelle mentäessä kuin siltä pois tullessa. Eilen Ninni tuli niin vauhdilla aidalta a-esteelle, että epäilin jo hyppäävän kontaktiosan yli. Kylläpä pari tassua oli kuitenkin käynyt kontaktiosalla, joten kaikki hyvin. :)

Eilinen antoi siis toivoa, että ehkä Ninnistä tulee ihan hyvä agikoira. Nyt täytyy vaan alkaa hiomaan omaa kuntoa, en nimittäin meinannut pysyä perässä. :D Ja hikikin tuli... Loppuun vielä videon pätkä eilisistä treeneistä. Älkää välittäkö mun ohjauksesta, oli vaikea kuvata samaan aikaan. :)



Kaikki kuvat Googlen kuvahausta.

5 kommenttia:

  1. Hienosti Ninni menee keppejä! :) Meillä taas putki on ihan lemppari, kontaktit on kivoja myös. Meillä on JATilla mustia putkia ja musta pussi, niin niissä on ollut välillä haasteita. Mutta eiköhän teistäkin hyviä agilityssa tule! Ja sitä ei uskoisi kuinka paljon oman kunnon päälle se ottaa. Minun pitäisi myös alkaa tekemään juoksuharjoituksia, kun hidastan koiraa todella paljon. Me muuten ilmottauduttiin ensimmäisiin virallisiin kisoihin, ne on 12.4 Janakkalassa, kääks. Saa nähdä miten menee.

    Tuosta fyssarista sen verran, että meilläkin Aku varvasti seisallaan ollessaan. Mutta osaa myös seistä niin, että kannat osuvat lattiaan. Ja meillä oli hyppykiikku käytössä. Itse ajattelen niin, että jos lapsi on viikossa esim 2 krt 15min hyppykiikussa, ei se voi kovinkaan ratkaisevasti vaikuttaa siihen varvastaako lapsi vai ei. Mutta osa fyssareista on sitä mieltä, että ne ovat kamalia laitteita, joihin lapsia ei kuulu laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en jotenkin edes osannut ajatella, että koirilla olis selvät lemppariesteet tai hankalat esteet. Nella meni kivasti kaikkia, mutta tollanen kenguru se on aina ollut ja hyppiminen on parasta. Onneks Ninninkin nyt kuitenkin uskaltaa mennä sinne putkeen ja eilen meni jo ihan reippaastikin, kun ensin pari kertaa muistuteltiin mieleen, mikä juttu se oikein olikaan. :) Tsemppiä teille kisoihin! Muakin kiinnostais joskus päästä kisaamaan, mutta saa nähdä, päästäänkö me niin pitkälle.

      Joo, tosi jyrkkiä mielipiteitä tuntuu olevan mm. just hyppykiikusta, sitteristä, Bubosta, rintarepuista, kantoliinasta jne. Toi sanoi mm. ettei sen mielestä rintareppu ja kantoliina oo mikään kovin hyvä juttu, mutta kyllä mä niitä aion silti käyttää. Pointtihan on varmasti se, ettei sitä lasta siinä koko päivää pidetä, noiden jokaisen suhteen. Pienessä määrin tuskin mikään on ihan hirveän haitallista. :)

      Poista
  2. Pyhpah sanon mä! :D Noiden fysioterapeuttien mielestä kaikki on kielletty ja kaikki apuvälineet pilaavat sun lapsen tulevaisuuden lopullisesti. Esim. meillä tytöt oli alkukuukausina pahimmillaan 20h/vrk sittereissä kun mikään muu ei kelvannut. Ja silti oppivat hienosti kääntymään kun korjattua ikää joku 3 kk, nyt korjattua ikää vajaa 5 kk peruutellaan, kääntyillään joka suuntaan ja akselin ympäri. Toki siis kohtuus kaikessa, mut eiköhän sun lapsesta ihan normaali tule vaikka pienen hetken on hyppykiikussa ;) Mun sisko on fyssari ja okei, se sano että jos yhden asian jättää hankkimatta, olis se hyppykiikku. Mut aion kyllä silti hankkia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinhän se on. Ja parasta on se, että eri fyssarit on tietenkin eri mieltä. :D ota siitä sitten selvää, mikä on hyvä ja mikä huono juttu. Mut ehkäpä me selvitään ihan maalaisjärjen avulla. :)

      Poista