lauantai 12. huhtikuuta 2014

Äidin tyttö ja lotto

Meillä on taas uusi vaihe. Tässä vaiheessa ei kelpaa kukaan muu kuin äiti. Tai kelpaa ihan hyvin siihen asti, kunnes äiti vilahtaa jossain ja sen jälkeen sitten huudetaan niin kauan, että äiti tajuaa tulla ottamaan syliin. En tiedä onko tämä nyt vielä sitä eroahdistusta vai mitä, mutta muutamana päivänä jutun juju on ollut juuri tuo. Isän sylissä saatetaan olla ihan tyytyväisenä, kunnes minä vilahdan jossain ja sitten ei autakaan muu kuin äidin syli. Onhan se omalla tavallaan ihanaakin, olla niin tärkeä tuolle pienelle rakkaalle ihmiselle. Mutta kyllä se myös vaikeuttaa joitakin asioita. Noo, eiköhän se tämäkin vaihe ohi mene, tosin varmaan vielä pahenee tästä jossain vaiheessa.

Viime yökin meni taas ihan miten sattuu ja Lotta heräsi tunnin, max kahden, välein. En taas tiedä niistä hampaista. Jossain vaiheessa olin jo ihan varma, että nyt ne tulee, koska alaikenessä näkyi ja tuntui molemmilla puolilla pieni kova valkoinen pallero. Nuo pallerot ei kuitenkaan olleet ne keskimmäiset, vaan siitä seuraavat, eikä niitä ehkä enää edes ole..? En ole tosin kovin tarkasti nyt Lotan suuta kopeloinut, mutta ei siellä ainakaan ihan hampaita vielä ole. Viimeisen viikon aikana Lotan liikkuminen sekä leikkiminen ja ääntely on kehittyneet huimasti, joten saattaahan nuo unet kärsiä siitäkin. Meillä ei aiemmin ole esimerkiksi käännytty mahalleen sängyssä, mutta nyt tehdään sitäkin. Ja hirmuinen papupata on tuo meidän tyttö nykyään. :)

No, aamulla sitten taas pirteänä pulikoimaan. Ensimmäistä kertaa oltiin koko puoli tuntia altaassa! Tai no okei, ehkä kaksi minuuttia alle, mutta tosi hienosti Lotta jaksoi. Heti alussa me taas kannusukellettiin omatoimisesti ja jossain vaiheessa Lotta osoitti jo väsymyksen merkkejä. Punainen ankkakin oli tainnut jäädä unten maille, kun ei sitä näkynyt altaan reunalla normaaliin tapaan. Onneksi keltainen ankka oli ollut reippaampi ja sillä sitten leikittiin. Vasta ihan lopussa ohjaaja ehti meidänkin luokse ja kokeiltiin ensimmäistä kertaa torpedoa. Siinä lapsi sukellutetaan ilman, että ensin valutetaan vettä naamalle ja sukellusrefleksi "käynnistyy" siis vasta veteen mentäessä. Hienosti meni sukellus, eikä Lotta ollut moksiskaan. :)

Joni käyttää Lottaa "usein" tavaranhakijana, niin tänäänkin, kun kaukosäädin piti saada kauempaa. Kuvaaja ei ehtinyt ihan alkuun mukaan, mutta näkyyhän tuossa se idea.

 

Päivällä Lotta sai arpoa meille lottonumerot ja käytiin tekemässä lotto. Nyt ei muuta kuin peukut pystyyn, että Lotta voittaa lotossa. :)


Ja sainpas kuvattua hieman paremmin Lotan etenemistä. Harmittaa, kun juuri ennen tätä olin laittamassa pyykkejä ja kuulin, kun Lotta hihkui ihan hirmuisesti. Kun tulin katsomaan (eikä kännykkää tietenkään mukana) Lotta pinkoi hirveätä kyytiä kohti koiran lelua. Ja onpa Lotta muuten ottanut puruluun Ninnin suustakin, eikä Ninni ollut moksiskaan. Tosin voisi se ehkä sen verran tehdä, että veisi ne luut johonkin Lotan ulottumattomiin...


8 kommenttia:

  1. Meilläkin on lotto vetämässä - jos pistetään päävoitto puoliksi? :D Ihana pieni lottotyttö! <3

    Ja tsemppiä tuohon Äiti-vaiheeseen! Niitä onneksi tulee ja menee, itse olen yrittänyt ajatella, että äitivaiheessa oleva taapero on kuin vastarakastanut, mikäs sen ihanampaa, kuin tehdä KAIKKI rakkautensa kanssa, ja sitten se elämä pikkuhiljaa tasaantuu... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi siinä potissa sen verran olla, että riittää vaikka puoliksi laitettaisiinkin. ;)

      Tuohan on muuten hyvä ajattelutapa, täytyypä käyttää itsekin. Ja sitähän mä olen toivonutkin, että olisin jollekin se ihan kaikista maailman tärkein, joten nautitaan nyt tästä ennen uhmaa ja varsinkin murrosikää, kun ovet paukkuu ja äiti ei todellakaan ole se henkilö, jonka ensimmäisenä haluaa nähdä. :D

      Poista
  2. Meilläkin lotottiin tänään, jos se tänään osuis kohdalle! :D

    Mustakin tuntuu välillä, että on tuollanen äiti-vaihe, varsinkin sillon jos vietän paljon aikaa Lilianin kanssa kahdestaan Kimmon ollessa töissä ja sitten niinä harvoina kertoina, kun Kimmo koittaa laittaa esimerkiksi nukkumaan tyttöä, niin syntyy vaan kauheaa huutoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meilläkin oli varsinkin aiemmin tota, kun Joni oli pitkiä päiviä pois ja Lotta tietenkin tottui muhun ja mun tapaan mm nukuttaa, niin sit ei iskä kelvannutkaan. Nykyään onneksi ainakin yleensä iskä käy ja tuntuu, että isi on kivempi syöttäjä kuin äiti (paitsi jos äiti näkyy jossain...) :D

      Poista
  3. Hih, pitäsköhän kokeilla seuraavaksi lottonumeroita tuollein, tie vaikka tärppäis :)
    Blogissani on sulle pikkuinen haaste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa, hauskaa se ainakin oli vaikkei meille nyt voittoa kohdalle osunutkaan. :)

      Kiitos haasteesta, pitääpäs käydä tekemässä. :)

      Poista
  4. Hahah, tavaroiden hakija! :D

    Meilläkin tuo äiti vaihe tulee ja menee, välillä on parempia päiviä ja välillä hankalampia. Mutta eihän sille mitään voi, että äiti on niin tärkeä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi ja onhan se ihanaakin, ettei äitiä voita mikään. :) Paitsi silloin kun pitäisi jotain saada tehtyä...

      Poista