sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Haaste päivä 5

Tänä aamuna en katsonut kelloa Lotan herätessä. Kuuntelin hetken Lotan pulputusta ja NUKAHDIN UUDELLEEN! No okei, ihan vaan hetkeksi, mutta kuitenkin. Hetki loikoiltiin Jonin kanssa sängyllä, kunnes Joni lähti käyttämään koiria ulkona ja minä nostin Lotan sängystä ja aloitin aamutoimet.

Syötin Lotalle aamupuuron, jonka jälkeen me muut käytiin aamupalalle. Lotta söi kurkkua pöydän päässä.

Aamu
Oltiin aamupäivä vielä Jonin vanhempien luona ja puolen päivän aikoihin alettiin tehdä lähtöä kotiin. Lotta ehti väsähtää sopivasti niin, että nukahti suunnilleen sillä sekunnilla kun auto käynnistettiin. Pysähdyttiin vielä syömään paikalliseen ravintolaan. Lotta heräsi pysähdyksestä johtuen ja oli pienessä tiltissä, ennen kuin heräsi kunnolla. Sen jälkeen Lotta äänteli ja karjui niinkuin lohikäärme ja olin tyytyväinen, ettei ravintolassa ollut kuin muutama muu meidän lisäksi.

Tärkeintä

Minä söin kanaburgerin peruna- ja bataattitikuilla, Joni söi pitsan ja Lotta maissinaksuja.

Ruoka

Ja maissinaksujen jälkeen Lotta söi perhosen sarvia (välillä molempia yhtäaikaa...).

Päivän kuva

Kun kaikkien massut oli täynnä, jatkettiin me kotimatkaa. Päivä meni siis aika lailla auton kyydissä.

Päivä

Kotona meidän kissa oli jo kovasti odottanut meitä ja lyöttäytyikin heti koirien kylkeen nukkumaan. Minä purin laukut ja pesin pyykit, Lotta leikki lattialla ja Joni lähti pelaamaan jääkiekkoa. Lotta tykästyi muuten hirveästi näihin Ikeasta ostettuihin kissahelistimiin, ainoa huono puoli että meidän kissakin tykkää niistä...

Ilta

Leluista puheenollen, koirat on hyvin oppineet erottamaan, mitkä lelut on niiden ja mitkä Lotan, eivätkä siis leiki Lotan leluilla. Uusia leluja käyvät haistamassa ja Ninni käy painelemassa sitä puhuvaa koiraa kuonollaan, mutta muuten lelut saavat olla rauhassa. Ongelmaksi onkin nyt muodostunut se, että jos lattialla Lottaa vastaan tulee koiran lelu, Lotta ottaa tietysti sen. Ei varmaan ole muuta keinoa pitää Lottaa erossa koirien leluista, kuin siirtää ne pois Lotan ulottuvilta? Jos jollain on hyviä vinkkejä tässä asiassa, niin kuulen niitä mielelläni! :)

Kotona Lotta onkin sitten äänellyt kuin pieni karhunpoikanen. Epäilinkin jo, että mummo oli vaihtanut Lotan karhuun ja Lotta jäänyt mummolaan... ;) 

Naama

Hiukset

Oon tässä vähän suunnitellut, että aloitettaisiin sormiruokailu. Lotta tykkää niin kovasti syödä itse maissinaksua/kurkkua/porkkanaa, joten kai se on sitten kokeiltava. Tuskin pelkästään sormiruokaillaan, vaan ajattelin pitää mukana myös soseet. Vaikka eihän sitä sitten tiedä millaiseen ratkaisuun päädytään, kun ollaan kokeiltu; lopetetaanko kokonaan, jatketaanko osittain vai kenties siirrytään kokonaan sormiruokailuun. Olisiko teillä vinkkejä sormiruokailuun? Ja mistä löytyisi edullinen höyrytyskattila? Vai oletteko ihan vaan keittäneet ruuat? Mulla odottaisi tuolla kukkakaali, aloitetaan testailut sillä huomenissa.

Huomenna muuten luvassa hieman erilainen postaus haasteen tiimoilta. ;)

4 kommenttia:

  1. Me ei olla vielä uskallettu minnekään ravintolaan ees syömään tuon minin kanssa. Huhtikuun alussa on tulossa pitempi reissu keski-suomeen, niin pakko varmaan viimestään sillon pysähtyä jonnekin syömään ihan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä meitäkin aluks jännitti mennä Lotan kanssa ulos syömään ja ensimmäiset kerrathan se kyllä huusi suoraa huutoa, sori vaan muut ruokailijat! :D nyt ollaan kuitenkin käyty ravintoloissa melko paljon ja Lotta osaa käyttäytyä tosi hyvin, en tiedä mikä tuo tän päivän karjumisjuttu oli... :D

      Poista
  2. Ikeasta ainakin saa edullisen höyrytyskattilan, meillä on sellainen ja tyytyväisiä ollaan. :) Aika hyvin voi kyllä myös keittää ja sitten pilkkoa sopivammiksi paloiksi, mutta höyryttäminen ilmeisesti säilyttää vitamiinit yms. paremmin. Banaani oli meillä ihan ykkössormiruoka aluksi.

    Lapsi oppii hitaammin kuin koirat. :D "Ei, se on koiran oma, ei saa ottaa" -tepsii meillä nykyään, mutta aika kauan vain nostelin puruluut ja lelut pois, pöpöjen pelossa. Kuolainen puruluu tytön suussa, yööööök...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä katsoinkin Ikean sivuilta että siellä olis ollut, mutta tietenkin vasta sen jälkeen kun oltiin käyty siellä. Meiltä matkaa Ikeaan noin 200 km, joten tuskin ihan heti ollaan menossa uudestaan... Mutta pitääpä katsella muualtakin. :)

      Niin se kai on, että ne koirien lelut on vaan kerättävä pois tytön reitiltä. Onneksi niitä ei ihan hirveästi ole. :)

      Poista