torstai 17. lokakuuta 2013

Lunta ja rintaraivareita

Jep... Tänään onkin ollut sitten hieman hankalampi päivä. Jo eilen illan huuto alkoi aikaisemmin kuin muina päivinä, tänään se alkoi jo päivällä. Aamulla Mymmeli nukkui parin tunnin unet, mutta sen jälkeen on nukuttu 5-30 minuuttia kerralla, joka päättyy hirveään huutoon ja potkimiseen. Tulin sitten siihen tulokseen, että maitoa alkaa tulla Mymmelin mielestä liian hitaasti eli toisinsanoen ei sillä samalla sekunnilla kun hän ottaa rinnan suuhun... Ja siitähän seuraa kaamea huuto, eikä puhettakaan että edes yrittäisi imeä. Maitoa kuitenkin todistetusti tulisi, mutta ei vaan riittävän nopeasti pikku neidin mielestä. Onneksi Mymmeli rauhoittuu, kun kävelee hytkytellen, mutta en mäkään jaksa koko päivää kävellä ympäri kämppää! No ei tuo lapsi onneksi ole nälkään nääntymässä, vaippa on täynnä pissaa joka vaihdolla, mutta ei tuota huutamista ja potkimistakaan pidemmän päälle ole kauhean mukava katsella. Mutta jospa tää tästä, kun jaksais vaan yrittää imettää. Täytyy myöntää, että on jo monta kertaa tänäänkin tehnyt mieli antaa pullosta, mutta en halua lopettaa imettämistä kokonaan kun maitoa kerran tulee. Nyt just sain onneksi Mymmelin huijattua imemään, joten jospa nyt sitten taas vähän aikaa olis rauhallisempaa. Näin päivällä tuota huutoa ja imettämisen yrittämistä jaksaa kuitenkin paremmin kuin illalla, vaikka kai se olisi hyvä illallakin yrittää ennen kuin antaa pulloa. Ne illan huudot on vaan olleet niin kaameita ja kestäneet pitkään, ettei sitä kyllä joka ilta jaksa.

Toissapäivän ja eilisen yritin pumppailla maitoa joka välissä, mutta kahden päivän ja yön aikana sitä kertyi säälittävät 70 ml... Se alkoi jo hieman turhauttaa, kun joka kerta piti kuitenkin kaikki pumpun osat pestä jne vain noin pienien määrien takia. Viime yönä sitten kokeilin ensimmäistä kertaa maidonkerääjää ja ei voi kuin ihmetellä, miksen oo käyttänyt sitä aiemmin! Yhden syötön aikana maitoa kertyy helposti 20 ml tekemättä mitään. Nyt jo on siis tämän päivän aikana kasassa enemmän maitoa kuin kahtena edellisenä päivänä yhteensä pumppauksen tuloksena. Täytyy varmaan käydä ostamassa vielä toinen kerääjä, koska tänäänkään en ole joka välissä päässyt sitä pesemään ja näin ollen jää jotkut imetyskerrat käyttämättä kerääjää.

Tänään ei myöskään ole voinut olla missään muualla kuin sylissä. Jos laskee alas, alkaa huuto maksimissaan puolen minuutin päässä. Pakko ehkä hankkia se Manduca, oli nimittäin niin hankalaa saada itse edes aamupalaa... Juuston leikkaaminen yhdellä kädellä ei oo kauheen helppoo... Yritin myös sitteriä, mutta siinäkään ei ollut hyvä olla kuin jos sitä kantoi, eli kun laski alas ja vaikka heilutti, ei kelvannut. Koita siinä sitten itse syödä kun samalla pitäisi kantaa sitteriä ympäriinsä...

Iltapäivällä täällä alkoi sataa lunta. Aluksi näytti, ettei se jää edes maahan, mutta nyt sitä on satanut jo niin pitkään ja välillä aika paljonkin, että kyllähän tuo maa alkaa valkoiselta näyttää.

Eilen käytiin vaunuilemassa taas molempien koirien kanssa, tänään ei olla jaksettu lähteä. Huutokonsertti on tainnut viedä niin Mymmelin kuin munkin voimat...

Nyt sitten taas odotellaan Jonia kotiin, että päästään lähtemään kauppaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti