torstai 6. helmikuuta 2014

Vauvapiiri

Mun äiti kävi meillä vielä eilen illalla. Lotta heräsi viimeisiltä päikkäreiltä klo 17, kun normaalisti herää noin kuudelta. Vähän taisi mennä rytmit sekaisin, kun jouduin päivällä herättämään kesken unien lääkäriin menon takia. Lotta oli sit kivasti taas tosi väsynyt ja kiukkuinen kun mummi tuli ja olisi varmaan halunnut ottaa torkut. Mä en kuitenkaan halunnut, että Lotta nukkuu puoli tuntia ja valvoo sitten taas myöhään, joten annoin äidilleni ohjeeksi mennä jo vaihtamaan Lotalle yökkärin, koska silloin Lotta yleensä piristyy ja valvoo vielä jonkin aikaa. Kuitenkin yökkärinvaihdon jälkeen mummi syötti Lotan ja Lotta nukahti siihen klo 19! Ja nukkui klo 6 asti! Heräsi siis toki illalla ja yöllä syömään, mutta kuitenkin yöunille jäi jo tuolloin seitsämältä. Kuudelta herääminen taisi kuitenkin aikaisesta nukkumaanmenosta huolimatta olla vähän liian aikaista Lotalle, oli nimittäin tosi väsynyt aamupäivän.

Mä heräsin viideltä Jonin herätyskelloon ja taas päähäni koski. Kipu ei kuitenkaan ollut vielä ehtinyt samalle asteelle kuin aiempina aamuina ja otin lääkkeen heti. Jonkin aikaa olin jo ihan varma, ettei lääke auta ja tästä päivästä tulee samanlainen kuin aiemmista, mutta onneksi olo alkoi pikkuhiljaa helpottaa. Tämän päivän ongelma onkin sitten ollut vatsakipu, joka johtuu siitä, että oon joutunut syömään niin paljon lääkkeitä... Mutta mieluummin tuo vatsakipu kuin jäätävä pääkipu ja oksentelu!

Kymmeneltä alkoi tämän kevään vauvapiiri, jonka takia oikeastaan halusinkin saada pääni kuntoon. Syksyllähän kävin vauvapiirissä kerran, muttei se oikein ollut hitti mun osaltani. Nyt päätin kuitenkin kokeilla uudestaan, koska pääsisin ensimmäiselle kerralle mukaan, jolloin siis tutustuttiin muihin ja koska tiesin jo yhden piiriin tulevan äidin ja vauvan. Ja olipas meillä hauskaa! Lotta esitteli kuinka hienosti osaa kääntyä ja kun muut mammat kannustivat häntä, Lotta vain hymyili heille eikä kääntynytkään heti loppuun asti, kun sai esityksellään niin mukavasti huomiota. :D Aluksi tosiaan tutustuttiin muihin äiteihin ja vauvoihin ja sen jälkeen vähän jumpattiin. Loppuajasta oli vapaata seurustelua ja Lotta oli jo jumpan jälkeen niin väsynyt, että meinasi nukahtaa lattialle. Vähän aikaa kuitenkin jaksoi jutustella Lottaa kaksi viikkoa nuoremman E pojan kanssa.

Käsikädessäkin jo oltiin, äiti oli vaan liian hidas kameran kanssa.


Jaaaa Lotta päätti maistaa myös E:n sormia...
Lotta on muuten keksinyt uuden tavan nukahtaa, vetää nimittäin harson naamalle. Kokeilin tätä jo Lotan ollessa muutaman viikon ikäinen, koska olin kuullut, että vauvat usein laittavat silmät kiinni, jos harso on naamalla ja näin nukahtaisivat helpommin. Meillä se ei kuitenkaan silloin toiminut. Nyt Lotta vetää harson itse naamalle ja alkaa potkia ja hengittää kiivaammin. Musta se kuulostaa ihan siltä niinkuin sitä pelottaisi joutua harson alle, mutta jos sen ottaa pois, Lotta hermostuu. Ja sinne se sitten hetken potkittuaan nukahtaa. Kummallista.


Mä sain Lotan päikkäreiden aikana tehtyä valmiiksi maanantaina aloittamani uudet päälliset pariin sohvatyynyyn. Tyynyt on siis Ikeasta ja mua on häirinnyt nuo värit, joten päätin tehdä uudet päälliset. Tällaiset ne oli ennen:


Ja tällaiset ne on nyt:


Illalla Lotan kummitäti M ja -setä N tulivat käymään. Lotta alkoi hirmu itkun nähdessään M:n. Vierastaa kenties nykyään siis väsyneenä, koska ei esimerkiksi päivällä vierastanut yhtään, vaikka ympärillä oli paljon uusia ihmisiä. Nukahtaminenkin oli tänään vaikeampaa, mutta ennen kahdeksaa kuitenkin oltiin jo unten mailla. Mä niin tykkään tästä uudesta rytmistä! 

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on nyt alettu mennä nukkumaan jo klo 21 ja herätään jo klo 6! Ihan uus rytmi taas :D
    Ihana tuo vauvapiiri, oiskohan täälläkin päin jotain tuollaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja just kun ite opit uuden rytmin niin se varmasti taas vaihtuu! :D

      Täällä tuo vauvapiiri on seurakunnan järjestämä ja on kyllä kiva kun siellä on suunnilleen saman ikäisiä vauvoja :)

      Poista