tiistai 18. helmikuuta 2014

Neuvola 5 kk

Tänään käytiin pitkästä aikaa meidän omalla neuvolatädillä. Viimeksihän oli lääkärikäynti ja muut mittaukset suoritti toinen terveydenhoitaja, ei meidän oma. Aloitetaan taas mittauksilla ja suluissa edellinen kerta 21.1.

Paino 7980 g (7240 g)
Pituus 64 cm (63 cm)
Päänympärys 44,1 cm (43,2 cm)

Korttiin on kirjoitettu:

"Hyvin kasvaa. Tomera ja jäntevä tyttö. Hienosti osaa jo kääntyä. Nostaa vartaloa suorille käsille ja pyörii napansa ympäri. Valloittavasti hymyilee. Osaa myös jo hieman vierastaa. Kasviksia ja hedelmiä jo maistellut. Rokotukset sai!"

Terveydenhoitaja sanoi Lotan olevan motorisesti jo puoli vuotiaan tasolla. Ei kuulemma oikeastaan koskaan sano noin, mutta Lotta oli niin selkeä tapaus, että uskalsi sanoa. Onhan sen toki itsekin huomannut, että melkoinen temppuilija ja venkoilija tuo pikku neiti on! :D

Mä jännitin, meneekö kahdeksan kiloa rikki, mutta eipä ihan mennyt! Edellisellä kerralla painoa olikin tullut kuukaudessa yli kilo, joten varmaan ihan hyväkin, ettei ihan sama tahti jatkunut. :D Pituuttakin oli tullut vain sentti, tosin edellisen mittauksen tosiaan suoritti eri th, eli saattaa johtua siitäkin. Hyvinhän tuo kuitenkin kasvaa. :)

Ensimmäisestä rokotuksesta Lotta parkaisi, mutta rauhoittui melkein heti. Toinen olikin sitten pahempi juttu (se myös kuulemma kirvelee laitettaessa). Lotta kiljui kovaa ja korkealta, eikä meinannut rauhoittua millään. Hetken päästä kuitenkin taas hymyiltiin ja terveydenhoitajakin oli jälleen kaveri. Th kirjoitti tosiaan myös neuvolakorttiin, että Lotta vierastaa. Lotta hymyili th:lle ja hetken päästä itki katsoessaan häntä. Tämä toistui monta kertaa. Samalla tavalla Lotta itkaisee nykyään melkein kaikille, paitsi mulle ja Jonille.

Nyt illasta Lotta on ollut tositosi kiukkuinen. Annoin Panadolin ja lopulta nukahti päikkäreille. Toivotaan, ettei rokotteista kuitenkaan tämän ihmeempää tulisi. Viimeksi selvittiin pelkällä väsymyksellä.

Eilen ja tänään Lotta on syönyt tosi hienosti mangoa ja bataattia. Tänään söi bataattia oikein ison annoksen ja loppui vielä kesken! Nyt kun tuo viiden kuukauden ikä alkaa olla nurkalla, niin ajattelin kokeilla puuroa, josko sillä saataisiin meidän rikkonaisista öistä hieman helpompia.

Tänään taas peruuteltiin!


Peukku on taas alkanut maistua...


Mites tästä jatketaan?!



2 kommenttia: