maanantai 10. helmikuuta 2014

Vauvantarvikkeiden hudit ja osumat

Nyt, kun osaa vauvantarvikkeista ei enää käytetä, voisin käydä läpi, mitkä hankinnat olivat tarpeellisia ja mitä ilmankin oltaisiin pärjätty.

Pinnasänky
Pinnasänky on meillä ollut käytössä melkein alusta asti. Ensimmäiset yöt Lotta nukkui meidän vieressä, mutta en saanut itse nukuttua kunnolla, kun pönötin koko yön yhdessä ja samassa asennossa, joten Lotta siirtyi omaan sänkyyn. Vaikka moni suosiikin perhepetiä esimerkiksi yösyöttöjen helppouden takia, en ole itse kokenut hankalaksi nostaa Lotta yöllä pinniksestä syömään ja takaisin nukkumaan. Toki asiaan vaikuttaa varmasti sekin, että pinnasänky mahtuu minun sänkyni viereen, eikä ole esimerkiksi toisella puolella huonetta. Pinnasänky on siis meillä ollut tarpeellinen. Alunperin meidän oli tarkoitus käyttää minun ja veljieni vanhaa pinnistä, mutta siitä oli osia hukkunut vuosien saatossa. Lotan sänky meille ostettiin käytettynä, joten hinta oli erittäin edullinen ja kunto hyvä.



Imetystyyny
Imetystyyny oli meillä käytössä lähinnä Lotan pesänä. Toki käytin tyynyä välillä myös imettäessäni, mutta jostain syystä suosin muita tyynyjä ja annoin imetystyynyn pitää paikkansa Lotan pesänä. Jossain vaiheessa en enää edes jaksanut raahata tyynyä lastenhuoneesta olkkariin ja takaisin (yhden koiratuholaisen takia sitä ei voinut säilyttää olkkarissa), joten se on jäänyt melko vähälle käytölle. Ilmankin oltaisiin pärjätty. Imetystyyny saatiin tutuiltamme, joten lompakkoa se ei verottanut.



 Tutit ja tuttipullot
Olin ostanut ennen Lotan syntymää pari tuttia ja anoppini oli ostanut tuttipulloja. Niitä en viistinyt etukäteen hirveästi hamstrata, koska ei voinut tietää, onko niille käyttöä. Ja molempia saa melkeinpä joka kaupasta, joten niitä olisi helppo tarpeen vaatiessa käydä ostamassa. Sekä tutit että tuttipullot ovat olleet tarpeellisia. Lotalla oli erittäin suuri imemisentarve ja elämämme helpottui huomattavasti, kun tutit tulivat mukaan kuvioihin. Tuttipullojen tarve on korostunut nyt, kun en enää imetä, mutta myös imettäessäni Lotta sai toisinaan maitoa myös pullosta. Tutteja ja pulloja meillä on tälläkin hetkellä vain juuri tarvittava määrä.

 

Turvakaukalo
Turvakaukaloa käytämme lähes päivittäin, koska liikumme autolla paljon, kaukalo on siis ehdottomasti tarpeellinen. Olisimme saaneet kaukalon tutuiltamme, mutta koska heidän jalustan sai autoon vain Isofixillä, päätimme ostaa uuden. Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun. Hankimme siis kaukalon, jonka saa autoon vöillä tai jalustalla ja jalustan, jonka saa autoon Isofixillä tai vöillä. Meidän autossamme ei siis ole Isofixiä, mutta tuo turvavöillä autoon kiinnitettävä jalusta on ollut erittäin kätevä. Myös se, että kaukalon saa autoon ilman jalustaa, on hyvä, koska toisinaan olemme olleet esimerkiksi minun vanhempieni kyydissä. En kuitenkaan olisi jaksanut rämpätä kaukaloa turvavöillä kiinni joka kerta, kun autolla liikumme ja juuri sen takia päädyimme valitsemaamme kaukaloon.



Yhdistelmävaunut
Mä niin haaveilin Emmaljungan vaunuista... Niiden ollessa kuitenkin "hieman" liian kalliit meidän kukkarolle päädyimme Cresentin yhdistelmiin, jotka olivat kesällä vieläpä hyvässä tarjouksessa. Vaunuja käytetään myös lähes päivittäin, joko lenkkeillessä, päiväunilla tai kaupungilla, joten ne ovat myös olleet tarpeelliset. Juuri huomasin, että Lotta alkaa olla jo liian pitkä vaunukoppaan, joten kai se on kohta siirryttävä rattaisiin...



Leikkimatto
Leikkimatto tarttui mukaani kirppikseltä ja vaikka aluksi ajattelinkin sen olevan hieman liian hifistelevä soittaessaan musiikkia, on se juuri tuon ominaisuutensa takia ollut meillä tarpeellinen. Oli vaihe, kun Lotta ei viihtynyt lattialla juuri lainkaan, mutta kun hänet laittoi leikkimatolle tuijottelemaan leluja ja ennen kaikkea musiikin soimaan, viihtyi hän siinä hetkisen. Nämä hetket olivat kultaakin kalliimpia minulle, koska sen ansiosta sain esimerkiksi syötyä. Nykyään leikkimattoa ei enää käytetä ja tällä hetkellä tuntuu, että ilmankin oltaisiin pärjätty. Ehkä lopputulos on sitten se, että hetkittäin se oli hyvä hankinta ja onneksi kirppishintakaan ei päätä huimannut. :)



Kaukalopussi
Kaukalopussi me hankittiin vasta hieman ennen joulua. En ollut koskaan kuullutkaan sellaisesta, enkä tiennyt meidän sellaista tarvitsevan. ;) Jossain toisessa blogissa pussi kuitenkin tuli vastaan ja sen vaikuttaessa kätevältä aloin tutkia asiaa. Niin meillekin sitten kotiutui kaukalopussi. Tämäkin hankinta on toisinaan ollut erittäinkin hyödyllinen, mutta toisinaan taas turha. Pussi on kovin lämmin, joten sitä ei viitsi käyttää kun kunnon pakkaskeleillä, joita ei tänä talvena ihan hirveästi ole ollut. Kuitenkin silloin, kun pussia on käytetty, on se osoittautunut helpoksi tavaksi pukea lapsi automatkalle. Hankkisin uudestaan. :)




Vaatteet
Olin ostellut jonkin verran vaatteita etukäteen, kaikki kirpputoreilta. Suurin osa oli tietenkin poikaväreissä ja -tyylisiä saamamme poikalupauksen johdosta. Tytöllä en sitten loppujen lopuksi tykännyt poikamaisia vaatteita hirveästi pitää, joten muutama vaatekappale jäi kokonaan käyttämättä.

 

Sitteri
Sitteri on meillä tällä hetkellä käytössä lähes päivittäin. Soseet maistellaan sitterissä ja Lotta tykkää katsella mm. ruuan laittamista, pyykkien ripustamista ja siivousta sitteristä käsin. Tarpeellinen.



Itkuhälyttimet
Itkuhälyttimet ostin käytettynä työkaveriltani jo ennen Lotan syntymää ja niitä käytetään joka päivä. Jos Lotta nukkuu lastenhuoneessa tai meidän makkarissa, ei sieltä äänet kuulu olohuoneeseen tai keittiöön asti, jos ei ole aivan hiljaista. Meidän itkuhälyttimet mittaavat myös lämpötilaa, mikä on ollut kätevä ominaisuus varsinkin pakkasilla ulkona nukutettaessa, kun on voinut seurata vaunukopan lämpötilaa kätevästi hälyttimen välityksellä. Erittäin tarpeellinen.



Hoitopöytä
Hoitopöytä ostettiin myös käytettynä jo ennen Lotan syntymää. Se on ollut meillä tarpeellinen, mutta jos asuisimme pienemmästi, hoitopiste olisi varmastikin laitettu pyykinpesukoneen päälle. Ei siis välttämätön, mutta meillä erittäin hyväksi koettu.


 

Rintareput ja kantoliina
Olin ostanut etukäteen vain trikoisen kantoliinan, jota en sitten osannutkaan käyttää. Alkuun Lotta viihtyi vain sylissä ja mun toiminta oli erittäin hankalaa. Ostettiin Manduca Jonin työkaverilta ja johan alkoi arki rullaamaan! Lotta viihtyi Manducan kyydissä loistavasti ja nukahti siihen lähes poikkeuksetta. Myös Lotan vatsavaivojen takia Manduca oli erittäin hyvä hankinta. Lotan kasvaessa opin käyttämään myös kantoliinaa, mutta suosikiksi nousikin vähän aikaa sitten kirpparilta hankkimani Baby Björnin rintareppu, jossa Lotta viihtyy hyvin kasvot menosuuntaan. Meille rintareput ovat siis olleet tarpeellisia, mutta etukäteen en niitä uskaltanut ostaa.

Manduca
Baby Björn


Kantoliina


Mobile
Mobile on ollut meillä hyödyllinen. Esimerkiksi aamuisin jätän Lotan sänkyynsä katselemaan ja kuuntelemaan mobilea ja siinä hän viihtyy sen aikaa, että saan käytettyä koirat ulkona. Lotta tykkää muutenkin kuunnella mobilen rimputusta ja potkuttelee innoissaan sängyssään niin että peitto vaan pyörii. :D





Paljon on tullut tavaraa hankittua ja varmasti vähemmälläkin oltaisiin pärjätty. Uutena ei olla ostettu kuin turvakaukalo jalustoineen sekä yhdistelmävaunut. Kaikki hankinnat on tehty ajatuksella, että ne ovat käytössä vielä mahdollisilla seuraavilla lapsilla. Mä myös aloitin tarvikkeiden hankkimisen jo hyvissä ajoin, jottei kaikkea tarvinnut ostaa kerralla. Paljon ollaan myös saatu. Tulevaisuudessa tarvittavia tarvikkeita taitaa nyt seuraavaksi olla syöttötuoli, joka sekin on jo ostettu, käytettynä.

Siinäpä niitä nyt oli. Varmaan jotain unohtui, mutta tuollaiset tuli mieleen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti