perjantai 2. toukokuuta 2014

Joko saa itkeä?

Vappu oli ja meni. Vietettiin hauska ilta ystävien kanssa Lotan pääasiassa nukkuessa. Saunan jälkeen alkoi pian itse kutakin nukuttaa ja unille mentiin yhden aikoihin. Vaan kylläpä taas aamulla väsytti!

Käytiin torstaina etsimässä geokätköjä. Mä harrastin kätköilyä joskus enemmänkin, mutta nyt oli ollut jo muutama vuosi väliä. Reissuun lähdettiin tällä kertaa Lotan kummitädin M:n ja -sedän N:n kanssa ja toki Lottakin oli mukana. Lotta keikkui alkumatkan liinassa mun selässä ja ottipa jopa pienet torkut. Vaan täytyy kyllä myöntää, että vuoren päälle kiipeäminen 10-kiloinen painolasti selässä ei ollut joka hetki ihan herkkua. :D Ehkä maisemat ja makkaranpaisto oli kuitenkin kiipeämisen arvoista.


Loppuajan Lottis olikin kantoliinassa etupuolella ja jutskaili äiskän kanssa kätkön etsinnän lomassa. ;) Ja täytyy kyllä sanoa, että tosi reipas geokätköilijä oli Lotta! :)


Tänään ei olekaan ollut yhtä hymyntäyteinen päivä... Kiukku alkoi oikeastaan jo eilen illalla. Vapun ja ulkoilman väsyttämänä haaveilin nukkumisesta koko illan. Lotta nukahtikin hienosti klo 19 ja nukkui vain yhdellä pikaisella herätyksellä klo 22 asti. Sen jälkeen sitten huudettiin. Ja huudettiin. Ja huudettiin. Kaksi tuntia huudettiin, ennen kuin uni lopulta tuli pariksi tunniksi. Lotta on nyt sitten flunssassa. En tiedä, johtuuko se eilisestä ulkona olemisesta vai tartuttiko Joni tai joku muu Lotan, mutta nenä vuotaa ja sängyssä taas nenä menee melkein heti tukkoon, vaikka sängynpäätyä on nostettu reippaasti ylöspäin. Jossain vaiheessa olin varma, että joudun nukkumaan itse esim sohvalla istuen, koska Lotta nukkui vain sylissä. Aina sänkyyn laskettaessa heräsi ja alkoi huutamaan. Lopulta sain kuitenkin siirrettyä meidän väliin nukkumaan ja selvittiin jotenkin aamuun asti.

Lottahan on myös alkanut heräillä aikaisin. Tiistaina herättiin 4.30 ja muinakin aamuina viimeistään kuudelta. Tämä aamu ei ollut poikkeus, vaan Lotta oli 5.30 sitä mieltä, että nyt noustaan! Sain onneksi vielä nukahtamaan uudestaan hieman ennen seitsämää, mutta eihän tuo nukkunut kuin puoli tuntia, kun oli taas täysi meno päällä. Niin että voin kertoa, että tätä äitiä ihan pikkuisen väsyttää... Taas.

Väsymystähän ei auta se, että hereillä ollessaan Lotta huutaa 95 prosenttia ajasta ja nukahtaminenkin on työn ja tuskan takana. Lattialla ei viihdytä kuin hetkiä, sylissä pitäisi saada olla. Kymmeneen mennessä olin jo niin rikki tilanteesta, että mieli olisi tehnyt lähinnä juosta ulos ja haudata pää peltoon. Päätin kuitenkin lähteä Lotan kanssa kaupunkiin siinä toivossa, että Lotta istuisi rattaissa hiljaa ja tyytyväisenä.

Matkalla käytiin moikkaamassa Jonia töissä ja siellä ei ollut kiukusta tietoakaan. Kuitenkin jo autossa alkoi taas tuttu huuto. Huuto vain yltyi kaupunkiin päästessä ja olin jo kääntymässä saman tien takaisin. Olin kuitenkin vienyt auton parkkihalliin ja päätin, että minähän en viidestä minuutista ala tunnin hintaa maksamaan. Sylissä Lotta sitten rauhoittuikin ja kirosin itseni, kun en ollut ottanut kantoliinaa mukaan. Lopulta laskin Lotan varovasti rattaisiin ja alun kiljunnan jälkeen Lotta lopulta tyytyi kohtaloonsa ja tuijotteli maailmaa hiljaisena. Toki jos äiti meinasi jotakin pysähtyä katsomaan, muistutti Lotta äänellään, että hän ei pidä paikallaan olemisesta. Lopulta Lottakin luovutti ja nukahti, mutten silti uskaltanut pitkäksi aikaa pysähdellä, koska en todellakaan halunnut ottaa sitä riskiä, että Lotta heräisi.

Kotimatkalla Lotalla oli jo parempi mieli ja tyttö jutteli takapenkillä iloisesti. Huokaisin helpotuksesta. Liian aikaisin. Kotona huuto taas jatkui. Äääääääää, mä en jaksa!!! Minkä takia tuon hiton flunssankin piti tulla juuri nyt, kun muutenkin huudetaan niitä hampaita! Yksi hammas on tullut jo viikko sitten läpi, mutta epäilen, että lisää on tulossa. Pari päivää hampaan puhkeamisen jälkeen oli ihan hyvää aikaa, mutta sen jälkeen on taas kitisty ja nyt hinkataan yläikeniä kaikella, mikä käsiin saadaan.

Tästähän tuli TAAS valitusvirsi, anteeksi. Ehkä meillä kohta elämä helpottaa ja väsymys väistyy. Nyt mennään kuitenkin näillä. Pakko kuitenkin lopettaa taas johonkin iloiseen, ettei jää paha mieli. :) Vappuna on harjoiteltu konttaamista kovasti ja muutama konttausaskel onnistuu hienosti. 

Lotta pinkoo aina Jonin jääkiekkomailojen luo ne nähdessään ja suunnittelee ilmeisesti pelaamaan lähtemistä.


Ja näin Lotta nukkui yksi päivä päiväunia, kun tuuletin makkaria enkä muistanut sulkea ikkunaa ennen päiväuniaikaa. Mutta hyvin maistui uni. :)


2 kommenttia:

  1. Saa itkeä! Varmasti todella rankkoja päiviä teillä. Toivottavasti pikku neiti paranee pian ja muutenkin yöheräilyt loppuvat. Olet jaksanut tosi hienosti!

    Piti muuten jo aiemmin kommentoida, että oletteko kokeillut unipussia? Meillä auttoi yön äheltämisiin...

    P.s. Ihana lätkämimmi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kai tämä tästä jossain vaiheessa helpottaa. :)

      Oon miettinyt sitä unipussia, mutta eipä oo kyllä tullut hankittua. Nyt Lotta on nukkunut pari yötä makuupussissa, mutta sillä ainakaan ei oo ollut vaikutusta asiaan. Pitäis ehkä ommella ensin itse joku unipussikyhäelmä, kun en raaskisi siitä maksaa ihan hirmuisesti jos ei sitten olekaan apua... Mutta kiitos vinkistä. :)

      Poista