lauantai 24. toukokuuta 2014

Lotta 8 kk

Tänään Lotta on jo kahdeksan kuukautta vanha!

Nyt Lotta:

-ryömii eteenpäin kovaa kyytiä
-konttaa jo melkoisen sujuvasti ja pidempiäkin matkoja, tosin nopeammin päästään edelleen ryömimällä
-kiipeilee
-on noussut seisomaan pari kertaa
-osaa lähteä istualtaan liikkeelle
-on mennyt pari kertaa itse istumaan 
-omistaa kaksi hammasta,  molemmat alhaalla
-puree äitiä nenästä, poskesta, sormesta, varpaasta...
-tulee itse halaamaan <3
-on kiinnostunut kaikesta kielletystä, luonnollisesti...
-tavuttelee sujuvasti, mm. vauvauva, tättättää, mammammaa, pappappaa...
-viettää kesätaukoa harrastuksista :)
-nukahtaa klo 19-20
-nukkuu n. 11 tuntia yöllä ja aamulla herää klo 6-7
-syö yöllä noin kolme kertaa
-päivällä nukkuu parit tunnin-kahden unet ja yhdet puolen tunnin unet. Päiväunet kyllä vaihtelee edelleen aika paljon.
-käyttää koon 74 vaatteita, tosin kohta varmaan aletaan siirtyä seuraavaan kokoon
-vaipoissa Liberon koko 4

Mitähän täällä on?
Liikkumisessa Lotta on taas kehittynyt huimasti. Katsoin tuolta Lotan 7-kuukautis taidot ja siellä oli vasta otettu muutama konttausaskel. Nyt Lotta konttaa menemään minkä kerkeää, tosin jalat jäävät kiireessä jälkeen ja sitten onkin nopeampaa mennä ryömimällä. :D Lotta viipottaa menemään päivät pitkät ja äiti saa juosta perässä. Tietenkin kaikki kielletty kiinnostaa, kuten vessa jos ovi sattuu jäämään auki, pistorasiat, koirien vesikuppi (pariin otteeseen kaadettu päälle), johdot jne. Uutena juttuna on tullut kiipeily, sitä on tehty vasta muutama päivä, mutta jo nyt siinäkin on edistytty huimasti. Toki polvillaan oleminen on edelleen melkoisen huteran näköistä, mutta hyvin Lotta siinä kuitenkin pysyy. Seisomaankin on noustu jo parikin kertaa. Eli äiti saa olla entistä tarkempana ja vahtia Lotan touhuja ihan vieressä.

Näin seisotaan!

Annanpas Ninnille luun
Lotta on ihanasti alkanut kiivetä halaamaan: hyppää syliin ja työntää pään tiukasti kaulaa vasten ja jaloilla vielä työntää, että pääsee varmasti riittävän pitkälle. Sitten vaan kädet ympärille ja rutistus. Niin suloista. <3 Tosin sitä onkin kätevä puraista äitiä poskesta...

Moiii!
Lotta tavuttelee kovasti, eikä päivän aikana tule montaa hiljaista hetkeä. Muutaman kerran on kuulunut selvä "äiti", mutta ei vielä niin, että Lotta olisi sillä tarkoittanut oikeasti minua. Vauuvauvvaa hoetaan monta kertaa päivässä, samoin mm. tättättä.

Palloilu olikin kivaa puuhaa!
Myös Lotan jalat on oppineet uusia juttuja! Valitettavasti se onkin sitten hankaloittanut illalla nukahtamista... Varpaat nimittäin ylettyvät viimein suuhun asti ja jostain syystä ne on saatava suuhun juuri silloin, kun ollaan käymässä yöunille. Jalat osaavat myös tarttua esimerkiksi äidin käteen ja sehän se vasta hauskaa onkin!

:))
Paljon on taas tullut uusia taitoja ja Lotta alkaa olla jo iso tyttö. Joskus me kuitenkin vielä leikitään Lotan kanssa pikkuvauvaa ja Lotta tulee syliin makaamaan pikkuvauvojen tavoin. ;)

2 kommenttia: