keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Vieraita

Viimeisen viikon aikana meillä onkin vieraita riittänyt ja mukavaa on ollut. :) Maanantai-iltana Lotan toiset kummit M ja N tulivat Lotan nimpparikahveille. Lotan nimipäivähän on J. V. Snellmanin päivänä, joten typy juhlistaa nimeään lipun liehuessa salossa.

Eilen kylässä kävivät ystäväni T poikansa E:n kanssa. Lotta oli ennen vieraiden saapumista nukkunut pitkästä pitkästä aikaa oikein kahden ja puolen tunnin unet ja otti vieraat vastaan innosta hihkuen. Lotta oikeasti suorastaan riemastui nähdessään E:n ja lähti heti hirmuista kyytiä morjestamaan poikaa. E on luonteeltaan varmaan Lotan vastakohta, eikä oikein pitänyt Lotan riehakkaasta ja nopeasta lähestymisestä. Onneksi äidin sylistä uutta paikkaa hetken tutkittuaan E:kin uskaltautui mm. soittelemaan Lotan uudella lahjaksi saadulla marakassilla. On ollut jännä ja hauskakin huomata, miten nuo pienet, joilla on vain kaksi viikkoa ikäeroa, ovat niin kovin erilaisia. Lotta posottaa menemään hirveää kyytiä ja on kovin kärsimätön. E taas enemmän tarkkailee ja tutkiskelee. E ei vielä juurikaan liiku, mutta sen sijaan osaa mm. taputtaa, juoda itse tuttipullosta ja soittaa marakassia todella hienosti. Näihin puuhiin ei Lotalla ole vielä kärsivällisyys riittänyt. 

Lotta nukahti illalla vasta klo 21, eli pari tunti normaalia myöhemmin. Ajattelin, että aamulla nukuttais sitten hieman pidempään mutta pöh, 6.50 Lotta pinkaisi vatsalleen ja aloitti päivän. Voisin kirjoittaa oman postauksen meidän uniasioista, mutta nyt parina päivänä Lotalla on jäänyt ne aamun ensimmäiset puolen tunnin unet pois. Tyttö on kyllä todella väsynyt jo pari tuntia heräämisestä, muttei suostu nukahtamaan. Jaksaa sitten kuitenkin vielä tunnin pari touhuta, välillä enemmän kiukuten ja välillä vähemmän. Tänäänkin siis yritin nukuttaa jo aamusta, mutta lopulta päädyttiin katsomaan piirrettyjä telkkarista. Lotta tosi harvoin katsoo telkkaria enkä mäkään sille lastenohjelmia oo laittanut, mutta nyt ajattelin sen olevan sopivaa puuhaa väsyneelle tyttöselle. Kyllähän tuo jonkin aikaa jaksoi tyytyväisenä telkkaria tuijotella. Ihanan höplistynyt ilme ekassa kuvassa, tais olla jännä ohjelma. :DTämän jälkeen neitokainen sai jonkun virtapiikin ja viipotti menemään ympäri taloa. Ruokalappukin löytyi matkan varrelta ja silläpä olikin hauska leikkiä!


Kohta meidän pitäisi lähteä hakemaan Joni töistä. Laitoin Lotan nukkumaan 13.30 ja olin varma, että ehtii helposti herätä ja syödä ennen kuin pitää lähteä. No, matkaan pitäisi päästä vajaan puolen tunnin päästä ja siellä se neiti vetelee sikeitä vieläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti