tiistai 20. toukokuuta 2014

Neuvolalääkäri 8 kk

Tänään meillä tosiaan oli neuvolalääkäri iltapäivällä ja tässä uudet mitat, suluissa edelliset mitat 6 kk neuvolasta:

20.5 (20.3)
Paino 9815 g (8780 g)
Pituus 70,3 cm (66 cm)
Päänympärys 46,4 cm (45 cm)

Lotan ollessa 7-kuinen tehtiin kotimittaukset, joissa paino oli 9900 g ja pituus 70 cm. Silloin jo hieman epäilin noita mittauksia ja uusien mittausten perusteella nuo tuskin ovatkaan olleet oikeat. Toki painokin on mitattu kotona vaippa ja vaatteet päällä, mikä tietysti vaikuttaa jonkin verran, kun neuvolassa paino mitataan alasti. Ja onhan tuo paino voinut kuukausi sitten ollakin enemmän, Lotta on nimittäin mun mielestä selkeästi hoikistunut nyt, kun liikkuu jo melko paljon.

Lääkärin luona ei kauaa nokka tuhissut, lääkäri teki tutkimukset ja kun ei meillä ollut kysyttävää, käynti oli pian ohi. Neuvolakorttiin on kirjoitettu seuraavaa:

"Jäntevä, pirteä tyttö, kasvu ja kehitys normaalia. Sydän ja keuhkot terveet, vatsa ok, lonkat terveet. Silmät ja korvat terveet, iho siistiä, aukile norm."

Lääkäri testasi myös pinsettiotetta, jota Lotta ei mun mielestä vielä osaa. Lääkäri oli samaa mieltä. Kuulemma se on sieltä tulossa, esinettä annettaessa Lotta ensin aloitti ottamaan pinsettiotteella mutta nappasi sitten koko hässäkän nyrkkiinsä ja seuraavalla yrityksellä pinsettiotteesta ei ollut tietoakaan. Eipä lääkäri sitä sitten sen kummemmin kommentoinut, joten eiköhän sekin sieltä ajallaan löydy.

Seuraava neuvola onkin sitten heinäkuussa Lotan ollessa 10 kuukautta. Pitkästä aikaa meidän omalla terveydenhoitajalla. :)

6 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä neuvolapostauksia :) Juu, ei siitä pinsettiotteest kannata ottaa paineit :) mä oon joskus kuullu et joilleki se on tullut vast 10 kk. Ikäisenä. Hienosti neiti on kasvanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä en kauheesti ollut edes ajatellut, että pitäis olla se pinsettiote jo, mut sit kun vähän aikaa sitten luin muiden 8 kk neuvolakäynnistä ja kuinka se pinsettiote oli ollut hallussa, niin tajusin alkaa seuraamaan. Enpä mä kyllä muutenkaan tiedä mitä kaikkea "pitäisi" osata minkäkin ikäisenä, joten ilman paineita kasvetaan ja kehitytään meillä. :)

   Poista
 2. Olipa hauska löytää taas blogi, jonka päätähtenä lähes samanikäinen neiti, kuin meillä! :) Meillä siis tullaan kuukauden verran perässä. Liityin heti lukijaksikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tervetuloa :) täytyykin tulla kurkkimaan sinunkin blogia :)

   Poista
 3. Hienosti kasvanut pikkutyttö! <3

  Ja tosiaan, ei huolta pinsettiotteesta - sekin on ok, jos sitä ei ole kymmenkuisena, jos nappaa asiat näppärästi käteen, sitten vuotiaana se tulee. :) Talk-muruilla ja leivänmuruilla harjoitusta tulee luonnostaan, erikseen ei tarvitse treenailla.

  Meillä neuvolassa lääkäri testasi pinsettiotetta pienillä helmillä, jotka roikkuivat langassa... En ymmärrä miksi. Ellu nappasi helmet salaman nopeasti ja tunki suuhunsa, sitten niitä kaivettiinkin pois... Huoh. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noilla talk-muruilla huomasinkin, ettei pinsettiote ole vielä hallussa, kun ottaa nekin nyrkkiin eikä oikein saa sitten suuhun niitä. Mutta jatkamme treenailuja siis :) Ja itseasiassa meilläkin sitä testattiin tollaseks narulla jossa oli helmiä ja meilläkin sitä yritettiin laittaa suuhun, mutta onneksi lääkäri oli Lottaa nopeampi!

   Poista