sunnuntai 4. toukokuuta 2014

1-vuotis hääpäivä

Tänään on tasan vuosi siitä, kun me Jonin kanssa sanoimme toisillemme tahdon. <3 Onneksi viime vuonna sää ei ollut samanlainen, kuin nyt! Vuoroin sataa vettä, räntää, rakeita ja lunta... Hääpäivän viettoa suunniteltiin pitkin kevättä, lähinnä heiteltiin ideoita ilmoille, vaikka mitään ei päätettykään. Jossain vaiheessa oltiin jo lähdössä johonkin kylpylään hieman kauemmas, mutten halunnut olla niin kaukana Lotasta, tarkoitus kun oli viettää päivää kahden kesken. Lopulta päädyttiin siihen, että käydään päivällä Peurungan kylpylässä, joka on tässä lähellä, ja illalla ulkona syömässä. Vaihtoehdoissa pyöri myös hotellissa yöpyminen, mutta päädyttiin kuitenkin tulemaan yöksi kotiin ja hyvä niin. Lotalle oli sovittu hoitopaikaksi minun vanhempani, eli Lotan mummi ja pappa.

Valmistautumista hääpäivän aamuna
Tämän viikon kiukuttelut, hampaiden puhkeaminen ja kaiken kukkuraksi flunssa meinasivat vesittää suunnitelmamme. Lotta oli iltaisin ja öisin niin surkea, etten olisi halunnut häntä siinä kunnossa viedä yökylään. Ensinnäkin, ettei mummi ja pappa joudu kuuntelemaan koko yötä Lotan huutoa ja toiseksi en halunnut myöskään, että Lotta herää yöllä ja kaipaa meitä kurjan olonsa keskellä. Aiemminhan öissä ei sinänsä ollut ongelmia, Lotta kyllä heräili, mutta nukahti tutin tai maitoa saatuaan heti uudestaan. Nyt kipeänä ollessaan Lotta on saattanut valvoa keskellä yötä parikin tuntia.

Vastavihityt
Lotta vietiin hoitoon eilen puolilta päivin sillä ajatuksella, että on ainakin päivän siellä ja katsotaan, miten hoidossa oleminen sujuu. Kaikeksi onneksi Lotta oli ollut aamun ja päivän jo paremmalla tuulella kuin aiempina päivinä, joten hyvillä mielin sai Lotan hoitoon jättää. Toinen alahammaskin oli tullut ikenen läpi ja se antoi toivoa siitä, että kiukuttelut olisi taas hetkeksi kiukuteltu. Kylpyläreissun jälkeen soitin äidilleni kysyäkseni, kuinka siellä sujuu. Lotta heräili juuri päiväunilta ja kaikki oli mennyt hyvin. Äitini lupasi pitää Lotan yötä heillä, joten me suunnattiin kotiin valmistautumaan iltaa varten.

Potretteja
Syömään mentiin Fransmanniin. Syötiin koko setti, eli alkupalat, pääruoka ja jälkiruoka, sekä pullollinen viiniä. Illan aikana kaikille asiakkaille tarjottiin myös keittiömestarin tervehdys, joka oli juustoa (en nyt muista mitä) ja punajuurikaviaaria. 

Keittiömestarin tervehdys
Ilta oli mukava ja rento, ja oli kiva viettää aikaa ilman, että tarvitsi miettiä Lotan syömistä, viihdyttämistä tai vaipanvaihtoa. :) Ikävä käväisi kyllä mielessä monen monta kertaa, mutta yllättävän hyvin onnistuin nauttimaan vapaa-ajasta. Ruokailun jälkeen Joni kävi vielä laulamassa karaokessa yhden biisin. Sitten kiersimme ensitreffiemme tapaamispaikan kautta autolle ja kotiin. Oltiin kotona yhdeksän aikoihin ja väsymys oli melkoinen jo siinä vaiheessa. Katsottiin kuitenkin vielä leffa ennen nukkumaanmenoa.

Hääjuhlaa
Yöllä heräsin pari kertaa, mutta nukuin kuitenkin paremmin kuin olin ajatellut. Kahdeksan tuntia melkein yhteen soittoon, en muista milloin viimeksi olisin nukkunut noin pitkään! Tosin tänään on silti väsyttänyt ihan kamalasti... Herättiin 8.30 ja silloin ikävä oli suurin. Ollaan nyt saatu tottua heräämään siihen, että Lotta mönkii sängyssä ja sanoo "kutikuti kutikuti". Tänä aamuna ei kuulunut tuota ihanaa ääntä. :/ Kerrankin olisi saanut jäädä pötköttelemään sänkyyn, mutta me pinkaistiin saman tien ylös tekemään aamupalaa, jotta päästiin hakemaan Lottaa. Tiesin jo etukäteen, että aamu tulee olemaan vaikein ja että haluan päästä saman tien Lotan luo, ja siksi halusinkin, että Lotta on yön lähellä, eikä meidän tarvitse matkata pidempään häntä hakemaan.

Kymmeneltä oltiin mun vanhempien luona ja oli kyllä ihanaa, kun Lotta innostui niin kovasti meidät nähdessään. Vähän kyllä sitten loukkaantuneena kiukkusikin, kun oltiin hänet jätetty. Pian oli kuitenkin tuo murhe unohtunut ja leikki jatkui. Ilta ja yö oli mennyt hyvin, pari kertaa Lotta oli herännyt, mutta oli nukahtanut maitoa saatuaan uudestaan. Olin itse pelännyt etukäteen, mitä tapahtuu, jos Lotta yöllä alkaa ikävöidä meitä, mutta onneksi niin ei käynyt. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen yö hoidossa meni sekä Lotan että meidän osalta varmaan paremmin, kuin olin osannut odottaa. Ehkä mä uskallan antaa Lotan yöksi hoitoon uudestaankin. ;) Kiitokset vielä hoidosta mummille ja papalle, ja meidän täysistä yöunista. :)

8 kommenttia:

 1. Onnea! Sulla on ollut kaunis hääpuku.
  voi, tuo "kutikuti" on niiin hellyyttävää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mä rakastuin tuohon hääpukuun heti ensi kokeilulla.

   Ja kutikuti on todella hellyyttävä <3

   Poista
 2. Onnea 1-hääpäivän johdosta! Kauniilta on teidän päivänne näyttänyt!

  Hyvä, että teilläkin yökyläily sujui hyvin. Siitä saa vähän luottoa siihen, että lastahan voi tosiaan myös viedä hoitoon. Olen huomannut monesti päivälläkin jos Aku on ollut hoidossa, että takaisin tullessani alkaa kiukuttelu. Varmaan siinä vaiheessa muistuu mieleen, että äitihän on ollut piru vie poissa ja jättänyt minut! :D Mutta hyvä, että muistuu vasta siinä vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Tuo oli kyllä hyvin puettu sanoiksi, mitä sen pienen mielessä varmaan liikkuu kun äiti tulee hakemaan hoidosta. :D mutta onneksi tosiaan vasta hakuvaiheessa muistui mieleen eikä silloin, kun äiti ei ole paikalla. :)

   Poista