torstai 2. huhtikuuta 2015

Oksennustautia (?) ja vaatekutsuja

Eilinen päivä alkoi mukavasti kello 4, kun Lotta oksensi meidän sänkyyn. Okei, myönnettäköön, että oksennusta ei tullut paljoa, joten tyydyin vain pyyhkimään paperilla ja jatkettiin kaikki unia. Kunnes oksennettiin taas. Ja taas. Yhh... Jonihan ei yllätysyllätys edes herännyt Lotan oksentamiseen tai siitä seuranneeseen itkuun, mutta me Lotan kanssa nukuttiin aamuyö haisten oksennukselta. Tai siis Lotta torkkui pätkiä, minä en uskaltanut nukkua kun pelkäsin, että Lotta tukehtuu oksennukseen.

Yöllä oksennus koostui lähinnä limasta ja ajattelinkin, että Lotta oksentaa nyt vaan sitä limaa, kun sillä on ollut pari päivää tosi limainen yskä. Kun aamupala sitten lensi kaaressa lattialle pariinkin otteeseen, arvelin jo, että nyt on tosi kyseessä. Päivän aikana tuli pyykkiä ihan kiitettävä määrä, koska oksennus tuli joka kerta yllättäen ja päälleenhän tuo oksensi. Ja minun päälle. Ja sohvalle. Ja sängylle. On se aika surkeaa katsottavaa, kun pieni ihminen oksentaa ja tietenkin säikähtää sitä ja tuntuuhan se nyt pahalta. :( Itseäkin toki alkoi oksettaa se oksennuksen hajussa oleminen, mutta toivon mukaan tuo tauti ei kuitenkaan tarttunut. Viimeisen kerran Lotta taisi oksentaa iltapäivällä kahden kolmen aikoihin ja sen jälkeen olikin sitten jo selvästi pirteämpi. Ja ruokakin pysyi sisällä.

Minä lähdin illaksi ihka ensimmäisille Me&I vaatekutsuilleni. Olin vakoillut mallistoa jo netistä ja pahoin pelkäsin lompakkoni kokevan kolauksen. Vaikka juuri nyt ei todellakaan olisi rahaa ostella merkkivaatteita... Hormonihuuruisen äidin shoppailuvimmaan ratkaisuna toimi luottokortti, vaikka vihaankin käyttää sitä. No, jokatapauksessa, nämä tilasin Lotalle:

Apple & snufkins tunic

Lovetree puffy top

Ensin meinasin tilata vain noista toisen Lotalle ja sitten tälle uudelle tulokkaalle jomman kumman näistä:

Stripes & trees tunic

Lovetree body

Päätin kuitenkin odottaa, että pikkuinen syntyy, jos hän sitten sattuukin olemaan poika. :D Vaikka vähän jäi kyllä polttelemaan etenkin tuo tunika... En todellakaan ole ajatellut pukea tyttöjä samisvaatteisiin, mutta tuolla tosiaan meinasin sortua tuohon ihanaan lovetree paitaan molemmille. Tuota ylemmän kuvan puutunikaa mietin Lotalle, mutta siitä oli isoin koko loppu, joten päädyin sitten ylimmän kuvan omenatunikaan. Lotalle mietin myös näitä:

 Cats & flowers tunic

Kids magic pants

Tuo kissatunika olisi myös ollut hauska ja housut tuntuivat ainakin ihanilta, mutta jätin ne nyt välistä. En ole aiemmin ostanut koskaan Me&I:n vaatteita, mutta kummitytöltämme niitä on muutamat meille päätynyt ja olen kyllä huomannut, kuinka hyvälaatuisia ne ovat. En pidä läheskään kaikista kyseisen merkin kuoseista, mutta löytyihän sieltä monta kivaakin. Itse toivoisin vielä enemmän värivaihtoehtoja, esimerkiksi monissa housuissa oli vaihtoehtona vain kaksi väriä. Monesta vaatteesta oli myös jo jotkut koot myyty loppuun. Joka tapauksessa, enemmänkin olisin voinut ostaa, mutta onneksi sentään pysyi sen verran järki päässä, että tyydyin vain noihin kahteen vaatteeseen. Myös naistenmallistosta olisin voinut itselleni kotiuttaa useammankin vaatteen, mutta jostain syystä minusta on nykyään kivempi shoppailla lapsille kuin itselleni. Nyt pohdiskelen, josko järjestäisin kutsut itsekin, sillä jos saisin riittävästi vieraita, saisin ihanat housut emäntänä toimimisesta aivan ilmaiseksi... ;)

Nyt minun pitäisi ryhdistäytyä ja alkaa siivoamaan, sekä pestä vielä viimeiset oksupyykit. Huomenna olisi tarkoitus lähteä reissuun heti aamusta, joten pientä pakkaamistakin on luvassa.

Ihanaa pääsiäisenaikaa kaikille!

Kuvat lainattu www.meandi.com

8 kommenttia:

  1. Voi ei. :(
    Mahatauti on kyllä niin kurja tauti. Toivotaan ettei tartu teihin muihin, vaikka yleensä se tuppaa kaikki läpi kiertämään. :(

    Mukavaa pääsiäistä sinne.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi ainakin näyttää hyvältä sen suhteen, että Lotta voi jo paremmin eikä meillä muillakaan näy merkkejä sairastumisesta. Pidetään siis peukkuja, että tuo oli vain joku pikatauti, joka ei iske meihin muihin.

      Kiitos. <3

      Poista
  2. Jos jotain lapsiarjessa kauhistelen, niin yrjötauteja! Voi apua, miten kauhulla odotan... Toivottavasti teillä nyt selvittiin tällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me päästykään niin helpolla, Lotta alkoi iltapäivällä uudestaan oksentaa ja mä illan ja yön... Toivottavasti nyt jo olis pahin ohi, tosin miehen vuoro varmaan vielä tulossa. Oksutauti on kyllä ihan kamala!

      Poista
  3. Paranemista sinne ja toivotaan, ettei oksennustauti tarttunut sinuun. Raskaana on ikävää sairastaa. Ja on muuten inhottavaa katsoa pientä kun oksentaa, muistan liian hyvin Akun edellisen oksennustaudin.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä minäkin jo kävin läpi tuon taudin viime yönä, toivottavasti se olisi nyt ohi. Nyt jännätään vielä sairastuuko Jonikin...

      Poista
  4. Toivottavasti Joniin ei ole tarttunut! Toipumista teille, meillä oli täälläpäin karmea mahatauti joka kyllä antoi äkkiä toipua työkuntoon, mutta jätti olon huteraksi ja ällöksi pitkäksi aikaa. :/

    Miikkarilla oli kyllä kivoja vaatteita. Mie tein päinvastoin parin viikon takaisilla kutsuilla, tilasin vain itselleni enkä Ellulle mitään. Ups. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo tauti sitten lopulta kävi koko perheen läpi, minulla se oli rajuin ja vasta nyt parin terveen päivän jälkeen alkaa tuntua siltä, että jotain jaksaa tehdäkin ja jopa syödä. Mutta onneksi se on nyt ohi!

      Mä en edes hirveästi uskaltanut hiplailla niitä aikuisten vaatteita, kun pian olisi alkanut tehdä mieli ostaa. :D Yllätyinkin, miten paljon merkillä oli vaatteita myös naisille. Ehkäpä minäkin vielä raaskin sieltä itselleni jotakin tilata. :)

      Poista