torstai 9. huhtikuuta 2015

Neuvola rv 31+5

Tänään kävin neuvolassa ilman Lottaa. Jonin äiti on ollut meillä eilisestä saakka lomaa viettämässä ja jäi pikkuneidin kanssa kotimiehiksi. Mutta olipas orpoa olla liikkeellä ilman Lottaa! :D Neuvolantätikin sanoi jo odottaneensa, milloin Lotan ääni kuuluu odotusaulasta. Ehkä oli kuitenkin helpompi käydä neuvolassa yksin, ei tarvinnut jatkuvasti vahtia, mitä Lotta seuraavaksi keksii ja nostella syliin ja pois.


Rv 31+5 (28+3)
Paino +91 g/vko (+811 g/vko)
Turvotus heikko + (h+)
Verenpaine 107/67 (104/61)
Sf-mitta 28 cm (26 cm)
Tarjonta rt (rt)
Syke +140 (+140)
Liikkeet ++ (++)

Painoa ei tosiaan ollut juurikaan tullut, johtuen varmastikin tuosta pääsiäisenä sairastetusta rajusta vatsataudista. Toki myös parilla edellisellä käynnillä painoa oli tullut vähän reippaammin, joten jo sieti painonnousun hieman tasoittuakin. Tällä hetkellä painoa koko raskauden aikana on tullut 7 kg. Turvotusta on edelleen hieman, lähinnä huomaa iltaisin ja aamuisin sormien kireydestä ja jotkut kengät myös puristaa. Verenpaine oli tuttuun tapaan matala ja hyvä. 

Kohdunpohjankorkeus oli tipahtanut hieman keskikäyrän alapuolelle, mutta oli hyvä kuitenkin. Katsottiin sf-mittaa Lotan raskaudesta ja myös siinä mitta oli juuri samoilla viikoilla tippunut keskikäyrälle. Vauveli köllötteli masussa pää alaspäin (jee!), vartalo vasemmalla puolella vatsaani ja potkii siis oikealle kylkeen. Sen olen kyllä huomannutkin... Sydänääniä etsittiinkin sitten hieman pidempään, Myy ei nimittäin millään tykännyt tällä kertaa olla kuunneltavana. Lopulta saatiin äänet kuitenkin hyvin kuuluviin ja pieni sydän siellä jyskytti hienosti.

Liikkeet tuntuu hyvin, oikeastaan todella eritavalla kuin mitä Lotasta tuntui. Lotastahan istukka oli kohdun etuseinämässä kun se nyt on takana, joten liikkeet tuntuu ja näkyy todella selvästi. Välillä vatsaan oikein sattuu, kun pieni työntää peppua ylöspäin tai tunkee itseään kylkiluihini. En kuitenkaan valita, ihanaahan nuo liikkeet on tuntea, eikä tarvitse yleensä ainakaan pitkään olla huolissaan hiljaisesta vauvasta, kun myllerrys alkaa.

Mielenkiinnosta kaivoin Lotan raskausajan neuvolakortin esille ja vertailin tuloksia. Raskausviikolla 31+2 painoa lähtöön oli tullut vasta 3,5 kiloa eli nyt se on tullut jo tuplasti... Sf-mitta oli 28 cm eli juuri sama kuin tänään. Verenpaine 104/68, aika sama sekin. Tässä vaiheessa Lotta oli perätilassa, onneksi Myy tuntuu viihtyvän pää alaspäin. Jostain syystä sykkeitä ei tuolta käynniltä ole kirjattu, mutta muilla kerroilla ne ovat olleet noin 150, kun taas tällä vauvalla keskiarvo on 140.
2 kommenttia:

 1. Kiva tuo viimeinen vertailukuva masuista. :)
  Kyllä hurjaa kyytiä menee sinunkin raskaus kun oot jo noin pitkällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopsaan on kyllä raskaus mennyt, tuntuu että olis ollut jo tosi pitkään raskaana, mut samalla on uskomatonta että pian vauva jo syntyy... :)

   Poista