torstai 23. huhtikuuta 2015

Äiti!

Lotta sanoi "äiti" ja "isi" jo noin vuoden ikäisenä, mutta sitten sanat jäivät pois kun jalat alkoivat viedä. Reilu viikko sitten Lotta alkoi huudella selkeästi "äiti äiti äiti!". Totta kai se oli varsin hellyyttävää kuulla tuo sana oman lapsen suusta, mutta täytyy myöntää, että viime viikon aikana siihen ehti jo mennä hermot. Lotta nimittäin huuteli aivan jatkuvasti "äitiäititiäitiäitiäitiäitiäiti!!!". Kun esimerkiksi kaupassa olin muutamaan kertaan vastannut tähän huhuiluun totesin, että parempi antaa tytön vain jankata äitiä rauhassa.

Tällä viikolla tuo opittu sana on kuitenkin näyttänyt myös sen ihanan puolensa. Lotta saattaa kesken leikin hihkaista "äiti!" ja juosta halaamaan tiukasti. Jankkaaminen on jäänyt ja vaikka äiti kajahtaakin tytön suusta monta kertaa päivässä, ei se ole missään nimessä enää rasittavaa vaan oikein ihanaa.

Myös isiä hoetaan kovasti ja monta kertaa päivässä Lotta katsoo ikkunasta, joko isin auto näkyy. Toisinaan isiä sanotaan äidiksi ja äitiä isiksi, mutta yleensä nimet menevät oikein. Niin ne vain nämäkin tärkeät sanat kuuluvat viimein tyttäremme suusta niin, ettei niistä voi erehtyä. <3

2 kommenttia:

  1. Awww, varmasti ihanaa, kun toinen ryntää halaamaan! :) Meillä selvästi jo tapaillaan äitiä ja isiä, mutta eihän tuo vielä niitä ymmärrä, eikä osaa tietoisesti sanoa. Lähinnä sitä sellaista tavujen reenaamista. Kovasti yritetään opettaa äitiä ja isiä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihanaa. :) Meilläkin vasta nyt selkeästi tarkoittaa niillä meitä, mutta siitä tavujen reenaamisestahan se lähtee. :)

      Poista