tiistai 20. elokuuta 2013

Neuvola rv 35+1

Tänään kävin taas heti aamusta neuvolassa ja tämä kerta olikin oikein mukava! Vaikkei ollutkaan oma neuvolantäti, mutta ihanasti kuunteli, selitti asiat ja ennen kaikkea otti tosissaan mm. supistukset, toisin kuin se lääkäri viimeksi...

Tässä taas tuloksia, suluissa edellinen kerta ja paino on muutos painoon ennen raskautta:

Rv 35+1 (33+3)
Painonmuutos +5,3 kg (3,8 kg)
-> 875 g/vko (140 g/vko)
Turvotus + (+/-)
Rr 116/68 (115/61)
Hb 118 (ei mitattu)
Sf-mitta 31,5 cm (30,5 cm)
Tarjonta rt (rt)
Syke 150 (160)
Liikkeet ++ (++)

Painoa olikin tullut sitten vähän reilummasti... Mutta onneksi sitä ei paljoa ole tullut koko raskauden aikana ja viikoittainen painonnousu on aina aiemmin ollut melko pieni, joten sallittakoon nyt tällainen pieni spurtti... Toki turvotustakin on ollut aiempaa enemmän, mutta en mä kyllä ihan hirveesti senkään piikkiin laittaisi, koska se ei ole mitenkään kovin kummoista.

Asentoa kokeiltiin nyt sitten pariinkin otteeseen, kun sanoin ettei se lääkäri oikein viimeksi kunnolla kokeillut ja sitä edellisellä kerralla oli tosiaan ollut perätilassa. Kovaa painetta tuntuu myös usein tuolla oikeassa kyljessä niin, että ryhtiä pitää suoristaa jotta henki kulkee, ja tämä on kuulemma usein merkki siitä, että vauva majailee peppu alaspäin. Täti tuli kuitenkin lopulta siihen tulokseen, että olisi raivotarjonnassa, mutta varas mulle viikon päähän vielä ylimääräisen ajan omalle terkalle, jotta sit jos se onkin perätilassa niin pääsen sit oikeilla viikoilla ultraan ja mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin. Toivotaan nyt kuitenkin että olis pää alaspäin ja pysyisi siellä!

Kysyin sit myös siitä kohdunkaulan tilanteesta, joka mulla kaksi viikkoa sitten oli sellainen, että lyhentynyt yhteen senttiin, pehmeä mutta kiinni. Terkka selitti hyvin, mitä siellä tapahtuukaan synnytyksen lähestyessä ja koska mua on supistellut paljon ja kohdunkaula lyhentynyt noin paljon, niin sanoi että sitten kun ne kipeät supistukset alkaa, niin kannattaa lähteä heti sairaalaan eikä jäädä tunneiksi kotiin niinkuin normaalisti on ohje. Koska saattaa kuulemma sitten syntyä nopeastikin, kun paikat on jo nyt kypsyneet. Enpä olis itse tosiaankaan tullut ajatelleeksi, olisin varmasti odotellut kotona että supistukset on jatkunut säännöllisinä usean tunnin. Mutta on kuulemma parempi käydä vaikka sitten turhaan näytillä kuin sit että syntyykin parissa tunnissa kotiin. Ja onneks meillä ei oo pitkä matka tonne sairaalaan niin ei haittaa vaikka siellä käviskin ensin turhaan pyörähtämässä. :)

Samalla reissulla kävin verikokeessa sen mun negatiivisen veriryhmän takia ja nyt on taas kyynärtaive kipeä...

Mutta sitten muihin aiheisiin. :) Eilen saatiin lastenhuone valmiiksi! No okei, lamppu ja kynnyslista pitää vielä laittaa, mutta muuten se on nyt valmis! Ja tuli hieno! :) Tänään aioin aloittaa meidän makkarin maalaamisen, mutta heräsin jo neljältä enkä saanut enää unta, joten kun olis pitänyt ruveta hommiin, otinkin pienet päikkärit. Ja nyt ei enää jaksa. :D Homma pitäis muutenkin aloittaa heti aamusta, koska tarkoituksena maalata ensin mm. ikkunan ja oven ympärykset eli sudilla maalattavat, ja haluan saada yöksi verhot takaisin, joten maalin pitää ehtiä kuivua päivän ajan. No, ehkä huomenna tai ylihuomenna sitten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti