torstai 1. tammikuuta 2015

Pulkkamäessä

Joululahjaesittelystä unohtui yksi äidin lempparilahjoista, nimittäin Lotta sai myös ihan ensimmäisen pulkkansa. Kun joulun kyläilyistä oltiin toivuttu, lähdettiin heti testaamaan uutta pulkkaa koko perheen kesken. Meiltä noin kilometrin päässä on hiekkamontut ja suunniteltiin jo, kuinka siellä olisi hyviä mäkiä käydä laskemassa. Myös läheisten laskettelukeskusten pulkkamäet kiiluivat jo minun ja Jonin silmissä. Onneksi päätettiin kuitenkin aloittaa pulkkailut ihan omasta pihasta.


Lotta pönötti pulkan kyydissä kovin ihmeissään, kun hänet siihen laitettiin. Ei sanonut juuta eikä jaata hommaan, kun vedettiin pitkin pihaa.


Sitten jo mentiinkin mäen päälle ja äiti änkesi Lotan taakse pulkan kyytiin. Ja menoksi!


Ensimmäisellä laskulla ei pulkasta kuulunut mitään, ei edelleenkään naurua mutta ei myöskään itkua. Ylösnouseminen ei ollut kivaa, kun Lotasta tuntui, että hän kaatuu taaksepäin.



 Toisen laskun päätteeksi pääsi sitten itku ja pulkasta piti päästä pois. Siihen päättyi Lotan ensimmäiset pulkkailut, mutta onhan sitä nyt harjoiteltava. ;) Eiköhän pulkkailu tuosta vielä iloksi muutu, kun alkuhämmennys häviää. Tosin nyt saapuivat plussa kelit, joten saa nähdä, kauanko me saadaan täällä lumesta nauttia.

4 kommenttia:

  1. Mekin saatiin pulkat :) ja joo..... Vähintään tunti pitää aina vetää ympäriinsä ja silti tulee itku kun lähdetään kotiin. Jos sattuvat kotona näkemään pulkat, alkaa järkyttävä kitinä kun ei lähdetäkään ulos ;) taisi vaan noi tämän talven pulkkakelit mennä jo :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on sitten innostuttu pulkkailusta oikein kunnolla :D mäkin vähän pelkäsin ettei Lottaa saa enää sisälle kun pääsee pulkkailun makuun, mutya toistaiseksi ei ole pulkkailu meidän tytön sydäntä sulattanut. :)

      Poista
  2. Ihana Lotta. :)
    Tutulta näyttää tuo teidän koirien touhu. :) Meillä Nooa päivystää myös pulkan, rattikelkan tai potkukelkan vierellä ja ikäänkuin varmistaa ettei vaan mitään sattuisi. :)

    Meillä Aino ei oikein enää pidä pulkkailusta, mutta rattikelkan kyydissä jaksaa istua vaikka kuinka kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän sai kyllä katsoa ettei laske koirien päälle, mutya hyvinhän ne tietysti sitten väistää. :) Meilä oli joskus sellainen koira joka tulo pulkan kyytiin laskemaan :D

      Jännä että rattikelkan kyyti sitten maistuu, mutta pulkan ei. Mutta onhan se toki erilaista :)

      Poista