sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Taaperosänky

Tänään meillä onkin ollut jännä päivä ja vielä jännempi yö on tulossa. Kun Lotta heräsi päiväuniltaan ulkoa ja oli syönyt välipalan, raahasin minä pinnasängyn pois Lotan huoneesta. Lotta tuijotti äidin touhuja kummeksuen, mutta kun sänky oli saatu pois huoneesta, käveli Lotta määrätietoisesti unirätti kainalossa uuden sänkynsä luokse ja kiipesi sinne hymyssä suin istumaan. Vielä piti tyttö hetkeksi ottaa pois uudesta sängystään, jotta saatiin se kannettua omalle paikalleen Lotan huoneeseen.


Sänky on nyt pari päivää ollut meidän käytävässä odottamassa käyttöönottoa ja tänään se sitten vaihdettiin pinnasängyn tilalle. Vasta tänään siksi, että Joni on nyt perjantaihin asti kotona nukuttamassa Lottaa ja Lotta nukahtaa Jonille paljon helpommin kuin minulle. Näiden parin päivän aikana Lotta on käynyt useaan otteeseen tutustumassa uuteen sänkyyn ja tykkää siitä kovasti. Hieman hirvittää, malttaako Lotta sinne nukahtaa, mutta ainakin kun sanon, että siellä Lotta kohta nukkuu, käy hän sänkyyn makaamaan. Parastahan varmasti olisi ollut aloittaa uuteen sänkyyn totuttelu nukkumalla siellä päiväunet, mutta Lottahan nukkuu päikkärit edelleen ulkona. Kovilla pakkasilla ja Lotan ollessa kuumeessa nukutin hänet sisälle pinnasänkyyn ja siihen kyllä vierähti tovi jos toinenkin.


Joni on kuitenkin luottavaisin mielin ja toivotaan, että uni tavoittaa neitokaisen myös uudessa sängyssä. Kerran Lotta jo kantoi unipupunsa takaisin pinnasänkyyn, mutta sen jälkeen on antanut niiden olla. Hienoa on ainakin se, että Lotta menee mielellään uuteen sänkyynsä ja tykkää olla siellä. Joten pidetäänhän kaikki tänä iltana peukkuja, että nukahtaminenkin sujuisi hyvin.


Mulla on taas eilen illalla ja tänään ollut migreeni ja nyt luulisin sen johtuvan suklaasta. Aiemmin tosiaan ruuat ja juomat eivät aiheuttaneet mulle migreeniä, mutta tämän raskauden aikana ainakin valkosipuli ja suklaa on nyt olleet syyllisiä pään kivistykseen. Täytyy siis yrittää niitä vältellä. Suklaasta en onneksi muutenkaan tykkää ihan hirmuisesti, silloin tällöin tulee pala tai kaksi syötyä, joten sen välttelemisen ei pitäisi olla kovin hankalaa. Tosin Lottaa odottaessa söin hirmuisesti suklaata, toivottavasti nyt ei tulisi siihen himoa ainakaan, jos se vielä aiheuttaa migreeniä.

8 kommenttia:

 1. Voih, mää taas rakastan suklaata, mutta meidän neidille tulee pienestäkin määrästä suklaata sellaset vatsanväänteet, että huhhuh. Joulukin meni ihan ilman suklaata ja kaappi on täynnä lahjaksi saatuja suklaita odottamassa imetyksen loppumista. Vähänkö mää leviän, kun nyt hoikkana pitävä imetys loppuu ja suklaan syönti alkaa. :D

  Tsemppiä taaperosänkyilyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä oon herättänyt kummastusta monien kavereiden keskuudessa, kun en niin siitä suklaasta välitä. Ja meillä mies tyhjentää kaikki suklaakätköt, yleensä se on kai toisin päin. :D

   Poista
 2. Mä haaveilen myös punnasängyn laidan irroituksesta (meillä stokken iso sänky siis) mutta joku vielä jarruttaa. Ehkä seuraan hetken teidän tilannetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans jo jonkin aikaa tätä suunnitellut. Lotta tosiaan tykkää päivälläkin mennä sänkyynsä leikkimään enkä mä jaksais koko ajan nostella sitä ees taas. Mut katotaan joko meillä parin päivän päästä on pinnis takasin, kun ei malta nukkua tavallisessa sängyssä. :D toivottavasti ei.

   Poista
 3. Me ei olla vielä suunnteltukaan että vaihdettas pinnasänky isojen tyttöjen sänkyyn. On niin paljo helpompaa, kun tietää että se pysyy siellä turvallisesti koko yön. :)
  Tsemppiä teille uudessä sängyssä nukkumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olis ollut kevään aikana siirto kuitenkin edessä, että saadaan pinnis vauvalle. Ja jotenkin musta nyt tuntu et Lotta olis valmis, katotaan oonko parin päivän päästä samaa mieltä. :D ja sit kun se pelleili niiden pinnojen kanssa niin toivoisin tän tuovan helpotusta asiaan. Mutta katsotaan kuinka meidän käy vai oliko siirto ihan liian aikaista. :)

   Poista
 4. Miten meni siirto? :)

  Meillä on sama edessä vasta varmaan maaliskuun tienoilla (Ellu silloin 2v), nyt alkaa hoito ja helmikuussa on muutto enkä halua sotkea tähän sänkyäkin. Hiukan epäilen että hyvin nukuttaa mutta herätykset aikaistuvat reilusti kun tyttö nyt monesti havahtuu kuudelta, mutta nukahtaa itsekseen uudestaan ja koisaa kasiin. Ei ehkä enää sitten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä on mennyt ihan hyvin, nukahtaa hienosti uuteen sänkyyn. Saattaa herätä yöllä mutta yleensä nukahtaa itse takaisin ja aamulla kömpii iloisena pois sängystä. Paitsi viime yönä kömpi sieltä jo 5.30 meidän viereen. :)

   Poista