maanantai 12. tammikuuta 2015

Hop Lop ja ensimmäinen supistus

Päätettiin eilen lähteä käymään Hop Lopissa. Mä en oo koskaan aikaisemmin käynyt siellä ja olen vähän karttanut paikkaa toistaiseksi, koska oon kuullut, että pienten puoli on tosi pieni ja suppea. Meidän mukaan lähti ystävämme T ja I poikansa E:n kanssa.

Kun Hop Lopin oven avaa, kantautuu sisältä melkoinen meteli. Lotta puristautui tiukemmin syliin ja katseli ihmeissään, mihin oltiin tultu. Käytiin ostamassa sisäänpääsyliput (aikuiset ilmaiseksi jei!) ja suunnattiin kohti alle kolme vuotiaiden aluetta. Pienten alue oli tosiaan pieni, mutta nämä meidän yksi vuotiaat viihtyivät siellä vallan mainiosti. Ja ehkä myös me vanhemmat. ;) Lotta kiipesi ensi töikseen hieman korkeammalle, jossa ihmeteltiin hetki putkia ja palikoita. Sitten laskettiinkin liukumäkeä pallomereen ja siitähän se riemu repesi! Lotta ei niinkään tykännyt pallomerestä, vaan kapusi melko nopeasti sieltä pois, mutta E ja isät saivat palloista irti uskomattoman paljon. :D Lotta keräsi ylilentäneitä palloja ja kiikutti niitä takaisin pallomereen.

Seuraavaksi suunnattiin isojen puolelle. Parhaat jutut Lotan mielestä oli trampoliini ja iiiiiiso liukumäki. Aina, kun liukumäki oltiin laskettu alas, oli Lotta jo kiipeämässä mäkeä takaisin ylöspäin. Harmi vaan, ettei mäen päälle päässyt ihan niin helposti, vaan piti kiivetä, pujotella, puikkelehtia ja vaikka mitä, ennen kuin päästiin taas laskemaan. Kyllä siinä tuli tälle äidille hiki! Lapset viihtyivät oikein hyvin ja samoin vanhemmat. Paikalla oli meidän siellä käydessä melko vähän ihmisiä, mikä sopi meille oikein hyvin. Välillä kyllä tuntui, että jäädään isompien lasten jalkoihin, joten ruuhkaisempaan aikaan pitäisi varmaan pysyä vain siellä pienten puolella.

Hörppästiin vielä mehut ja kahvit ja mentiin hetkiseksi vielä pienten puolelle. Minä olin kyllä tyytyväinen reissuun ja minusta tuo paikka sopi oikein hyvin näinkin pienille. Lotta paineli välillä menemään tunneleissa ja ties missä niin, ettei me meinattu perässä pysyä. Isomman mahan kanssa en varmaan olisikaan pysynyt perässä. :D Onnistunut sunnuntaipäivän reissu siis. :)

Vaikka olisi voinut kuvitella, että otsikossa mainitsemani ensimmäinen supistus liittyisi tuohon Hop Lopissa käymiseen ja sillä riehumisella en olisi supistuksia ihmetellyt, niin oikeasti tunsin tämän raskauden ensimmäisen supistuksen tänään. Lotta oli päiväunilla ja minä makoilin rauhassa sohvalla. Yhtäkkiä vatsaa alkoi kiristää. Ensimmäisenä ajattelin vain, että on jotenkin tuttu tunne. Sitten keksin, että olisikohan kyseessä supistus ja kokeilin vatsaa, joka olikin ihan kova. Alaselkää ja -vatsaa alkoi jomotella ja hetken sai odottaa, että supistus meni ohi. Lotan raskaudessa huomasin harjoitussupistukset vasta ihan raskauden lopussa, enkä silloinkaan välttämättä huomannut niitä muusta, kuin vatsan kovettumisesta. Toivottavasti näitä supistuksia ei nyt vielä alkaisi tulemaan ainakaan kovin usein, vaikka puolivälikin jo kolkuttelee ovella. Muutoin olen kyllä voinut hyvin, eikä eilisestä temppuilusta aiheutuneiden iskiassärkyjen lisäksi ole ollut muita vaivoja.

2 kommenttia:

  1. noi supistukset ei oo yhtään kivoja. Mä ite oon nyt saikulla ku supistelee koko aika :/

    VastaaPoista