maanantai 26. tammikuuta 2015

Lapsen ikävä

Lotta on alkanut jo selkeästi ikävöimään Jonia tämän ollessa poissa kotoa. Joka ilta odotamme ikkunassa, milloin isän auto kurvaa pihaan ja Lotta menee riisumaan Jonilta pipon ja takin. 

Viikonloppunakin Lotalla taisi olla kova ikävä isiä, kun Joni oli pois kotoa torstai aamusta sunnuntai aamuun. Perjantai-lauantai meni vielä ihan hyvin, Lotta oli tuon yön minun vanhempieni luona kylässä ja oltiin vielä pitkälle lauantaitakin siellä. Kun lauantai-iltana sitten tultiin kotiin, halusi Lotta katsella ikkunasta, milloin isä tulee. Pyysin Jonia soittamaan ennen kuin Lotta menee nukkumaan, jotta tyttö saisi puhua hetken isän kanssa ja onneksi Joni ehtikin juuri ennen nukkumaanmenoaikaa soittaa. Yleensä kun Joni soittaa, Lotta lähinnä tuijottaa puhelinta ja naureskelee, laitan puhelimen siis aina kaiuttimelle. Tällä kertaa Lotta nappasi puhelimen kädestäni heti kun tunnisti, kuka soittaa, laittoi sen korvalleen ja alkoi puhua pölpöttää aivan hirmuisesti. Joni ei tahtonut saada sanaa väliin ja minulta meinasi päästä itku, kun pienellä oli iskää niin kova ikävä. Puhelu päättyi siihen, että Joni kysyi Lotalta, onko hän menossa juuri nukkumaan. Lotta toi puhelimen minulle ja paineli sänkyynsä.

Aamuyöllä Joni tuli kotiin ja Lottakin nukkui viimeisen tunnin meidän välissä. Aamulla hieman ihmeteltiin nukkuvaa isää ennen kuin noustiin Lotan kanssa ylös. Aamupäivän Lotta vain kiukkusi ja huusi minulle, todennäköisesti purki ikäväänsä minuun. Kun sain tytön päiväunille, heräsi Jonikin ja päikkäreiden jälkeen Lotta olikin sitten yhtä hymyä leikkimässä isän kanssa.

Iltapäivällä käytiin Lotan kummien kanssa "retkellä" paistamassa makkaraa. Oli hassua, kun Lotta oli niin innoissaan, vaikka vain istuimme kodassa ja söimme. Taisi tyttö nauttia etenkin isänsä seurasta. Kodan vieressä olisi ollut hienot pulkkamäet, mutta kun kummitätinsä olisi lähtenyt laskemaan Lotan kanssa, pääsi Lotalta itku. Niinpä vedettiin Lottaa pulkassa tasaisella maalla ja sehän vasta mukavaa oli!


10 kommenttia:

 1. Ihan on isintyttö :) Ihana Lotta <3

  Mietin monta kertaa kehtaanko kirjoittaa tätä, ettet luule mua ihan pipipääksi :D Oon pyyhkiny tän jo monesti pois mut kerron ny kuitenkin :)
  Kerrottakoon ensin että näen joka yö unia ja ne on aina vähän enemmän tai vähemmän vauhdikkaita.
  Mutta siis, näin unta sinusta, Lotasta ja Jonista. Te olitte eronneet Jonin kanssa ja hän olisi tahtonut Lotan itselleen. Jossain vaiheessa oltiin jossain järven rannalla ja Lotta tippui jäihin :( Se oli ihan kauhee uni! Heräsin siihen ihan pystyyn ja unisena sopersin vaa Aleksille että pakko sanoa ettei päästä Lottaa veden lähelle. Meni varmaa tunti ennen kuin sain taas unta :( Hyi mikä uni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no en luule sinua pipipääksi, älä huoli. :) Mutta hurjan unen oot kyllä nähnyt! Se on hassua, miten näin bloginkin välityksellä voi oppia "tuntemaan" ihmisiä. :) toivotaan nyt kuitenkin, että mikään osa tuosta unesta ei tule toteutumaan ja ettet enää näkisi noin kamalia unia! Voin vain kuvitella, millainen tunne on ollut tuosta herätessä...

   Poista
 2. Voi, ihana Lotta! Meilläkin miehellä on joka toinen viikko iltavuoro ja kun tuo meidän rytmi lopulta tipahtaa uomiinsa ja varsinkin, jos isompana mennään päiväkotiin ja on aikaisempi herätys, niin ei ehdi kyllä isiä näkemään iltaisin ennen nukkumaan menoa. Nyt, jos hyvin käy, niin ehtivät isi ja tytär juuri ja juuri hyvät yöt toivotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä harmi sekä isän että lapsen kannalta, jos eivät ehdi paljoa näkemään. Mutta eihän sille mitään voi, onneksi on vapaapäivät ja teillä sit varmaan myös aamuvuoroviikolla ehtii isäkin paremmin olla typyn kanssa. :)

   Poista
  2. Jep, aamuvuorosta tuo kotiutuu jo kahdelta. Tosin herätys on niin aikasin, että sänkyynkin tuo menee jo usein ennen iltakahdeksaa. Ja toisaalta iltavuoroviikoilla ehtii sitten aamupäivällä seurusteleen. Että onhan niissäkin puolensa. :)

   Poista
  3. Niin joo totta tuokin et aamuviikolla rytmi muutenkin aikainen, mut hyvä et tosiaan iltaviikolla ehtii sit aamusta näkemään. :)

   Poista
 3. Voi toista kun on ikävöinyt. :( mutta ihanaa että isi on niin tärkeä! :)

  VastaaPoista
 4. Voi pientä ikävöijää. <3 Mutta toisaalta niin ihanaa, että isi (ja ihan varmasti myös äiti) on rakas ja tärkeä ja että tätä tulee ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihanaa ja ihanaa myös huomata, kuinka tuo pieni ihminen koko ajan ymmärtää enemmän ja enemmän maailman menosta. <3

   Poista