maanantai 5. tammikuuta 2015

Vauvan sukupuoli

Kun odotin Lottaa, mulla ei aluksi ollut minkäänlaisia tuntemuksia, kumpaa sukupuolta masussa kasvava vauva on. Jossain vaiheessa ennen rakenneultraa mulle tuli tyttöolo ja se pysyi loppuun saakka, vaikka ultrasta saatiinkin erittäin vahva poikalupaus. Uskoin silloin ultraan, oltiinhan me itsekin nähty sukupuoli siinä niin selvästi, mutta äitini oli loppuun asti varma, että tyttö sieltä on tulossa. Ja niinhän sieltä tuli.

Tässäkään raskaudessa mulla ei aluksi ollut oloja suuntaan tai toiseen, mutta nyt parin viikon ajan on ollut tyttöolo. En luota siihen täysin, koska toivon tyttöä ja epäilen, että se voi vaikuttaa tähän oloon. Ja kaikki nyt varmaankin ymmärtää, että jos meille poika tulee, on hän ihan yhtä rakas kuin tyttökin. Toivoisin kuitenkin nyt tyttöä mm. siksi, että kun Lotalle ja uudelle vauvalle tulee pieni ikäero, uskoisin heidän olevan vieläkin läheisempiä, jos olisivat samaa sukupuolta. Vaikka aivan yhtä hyvin he voisivat olla todella läheisiä, vaikka nyt tulisikin poika. Olen myös itse aina toivonut siskoa (minulla on kaksi veljeä), joten haluaisin, että Lotta saisi oman siskon. Ja kyllä mua myös hieman harmittaa, jos en pääse käyttämään Lotalta pieneksi jääneitä ihania hepeneitä uudestaan. :) Myös nimen puolesta toivon tyttöä: jo Lotalle nimeä mietittäessä meillä oli toinen vahva nimiehdokas ja sen haluaisin kovasti antaa. Tosin nyt taas tytölle on tullut uusikin nimiehdotus, joten saa nähdä pääsisikö tuo Lotalta "yli jäänyt" nimi sitten kuitenkaan vielä käyttöön. Pojalle me taas ei Jonin kanssa tunnuta keksivän molempia miellyttävää nimeä. Tässä yksi ilta keksin pari uutta mielestäni kivaa nimeä ja Joni tyrmäsi ne heti. Päädyttiin siis vain toivomaan, että tulokas on tyttö. ;) Vaikka kyllä minä vielä joskus sellaisen pienen pojankin tahtoisin...

Rakenneultraan on aikaa nyt reilut kaksi viikkoa. Aiotaan kysyä sukupuoli, jos vauva sen suostuu paljastamaan, mutta en tule siihen silti uskomaan. Haluan vain nähdä, pitääkö se tälläkään kertaa paikkaansa. :D Enemmän odotan siis, että äitini näkee jonkun enneunen tai muuten vain tietää, kumpi mahassani tällä kertaa majailee. :)

Raskaudethan ovat olleet keskenään hyvin samanlaiset, mutta nyt tuntuu, että mahani kasvaa sivuilta. Kylkiä kutittaa jatkuvasti ja jotenkin tuntuu, että maha leviää sivuille päin. En ainakaan muista, että Lottaa odottaessa maha olisi alkanut kasvaa kyljistä... Tosin nythän mulla alkaa jo maha ihan hyvinkin pullottaa, kun Lotan raskaudessa se pullahti esille vasta puolenvälin jälkeen.

Kopioin tällaisia leikkimielisiä testejä vauvan sukupuolen selvittämiseksi Marin Ja hän sai nimen äiti - blogista, joten katsotaanpa, kumpaa nämä testit ennustavat.

Kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan tulossa on poika. Lotan kohdalla kalenteri näytti tyttöä.
http://www.babycenter.com/chinese-gender-predictor
 
Mayojen kalenterin mukaan tulossa on tyttö, mutta Lotan kohdalla poika.
http://www.terve.fi/raskaus-ja-odotus/poika-vai-tytto-hassuja-tapoja-arvata-vauvan-sukupuoli
Sydämen syke yli 140 viittaa tyttöön ja alle poikaan. Tämän mukaan tulossa on tyttö, tosin sykkeet on kuunneltu vasta kerran.

Uskomuksen mukaan tyttö vie äitinsä kauneuden ja tästä johtuu ihon kukkiminen. Finnit naamassani ovat kyllä lisääntyneet radikaalisti raskautumisen myötä ja sama homma oli Lottaa odottaessa. Tämän perusteella tulossa on siis tyttö.

Ja seuraavat väittämät tytöstä ja pojasta:
Tyttö
-Vatsasi on levinnyt sivulle.
-Mielesi tekee makeita herkkuja ja hedelmiä. 
-Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää
-Viiva vatsassasi päättyy napaan.
- Vauva potkii hillitysti. 
-Edellinenkin lapsesi on tyttö.
-Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta.
-Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne
-Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin.
-Kätesi on aiempaa pehmeämmät.
-Vauvasi sydämen syke on yli 140. 
-Olet normaalia kiukkuisempi.
-Vauvasi hikottelee usein.
-Ikenet verestävät odotusaikanasi
9/14
Poika
-Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin.
-Himoitset suolaista ruokaa esim. lihaa.
-Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan.
-Viiva vatsassasi jatkuu aina rintojen korkeudelle.
-Vauvan potkut ovat voimakkaita.
-Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika.
-Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina.
-Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä.
-Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt.
-Kätesi kuivuvat helposti.
-Vauvasi sydämen syke on alle 140.
-Olet rauhallinen ja hyväntuulinen.
-Vauvan isä lihoo odotusaikanasi.
-Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.
3/14
 
 Näiden perusteella näyttäisi vahvasti siltä, että mahassani majailee tyttö. Joihinkin väittämiin oli kuitenkin vaikea vastata, koska esimerkiksi viiva vatsassani on ollut siinä Lotan raskaudesta saakka, eli ei välttämättä liity nykyiseen raskauteen millään tavalla. Olen myös voinut pahoin, mutta kuitenkin sen verran pienissä määrin, etten nyt laskenut sitä tuohon. No, eipä se vauvan sukupuoli kuitenkaan selviä tällaisia testejä tekemällä, mutta ihan hauskaa näitä oli tehdä. :)

Eihän tässä auta kuin odotella vielä noin viisi kuukautta ja sitten tiedämme, saako Lotta pikkusiskon vai -veljen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti