lauantai 10. tammikuuta 2015

Ensimmäinen viikko uudessa sängyssä

Niin se vaan hujahti ensimmäinen viikko Lotalla isojen tyttöjen sängyssä. Täytyy sanoa, että ihan näin helpolla en olisi uskonut meidän pääsevän, mutta vielähän tuo ehtii muuttua. ;)

Ensimmäisenä iltana, kun pinnasänky oli vaihdettu junnusänkyyn, Lotta oli selvästi innoissaan asiasta. Ei meinannut malttaa odottaa, että on nukkumaanmenoaika ja kun sitten lopulta piti mennä nukkumaan, käveli reippaasti itse sänkyyn Kuttikutti kainalossa. Joni hoiti nukuttamisen ja tyttö oli lähes unessa viidessä minuutissa, kunnes uudesta yövalosta loppui akku ja musiikki sammui... Sitten unta odotettiinkin lähes tunti, mutta aamulla Lotta heräsi vasta 9.30! Noin pitkät unet on todella harvinaisia meillä. Kaikenlisäksi typykkä heräsi iloisesti jutellen ja odotti jo oven takana, kun minä ehdin häntä hakemaan. Meillä on siis sekä Lotan että meidän huoneiden ovet kiinni, jottei kissa pääse makuusoppeihimme. Tätä täytyy kyllä miettiä, voisi olla ihan mukavaa, että Lotta voisi aamulla itse tulla meidän viereen kun herää.

Seuraavina öinä Lotta heräsi itkeskelemään klo 5-5.30, mutta yleensä nukahti itsekseen uudestaan. Yhtenä yönä odotti jo oven takana minua hakemaan häntä ja nukkui loppuyön meidän välissä. Herää ja itkee ilmeisesti tutin perään (josta pitäisikin seuraavaksi luopua...), mutta yhtenä yönä Kuttikutti oli hukassa ja tutti tiukasti suussa.

Nukuttaminen sujuu ehkä jopa paremmin kuin pinnikseen, jopa minulta. Hetken saattaa pörrätä sängyssä, mutta kertaakaan ei ole tullut sieltä pois. Me siis istutaan Lotan sängyn vieressä tuolilla hiljaa, kunnes Lotta nukahtaa. Nykyään siihen menee yleensä 5-30 min, mikä on huima parannus muutaman kuukauden takaiseen, kun nukuttaminen saattoi kestää toista tuntia.

Uuteen sänkyyn siirtyminen on siis sujunut oikein hyvin. Pelkäsin eniten, että nukkumaankäydessä Lotta tulisi monta kertaa pois sängystä ja saman pelkäsin tapahtuvan keskellä yötä Lotan herätessä. Kummaltakin ollaan toistaiseksi vältytty, vaikka voihan olla, että sekin vaihe vielä tulee. Tämänhetkiseen tilanteeseen olen kyllä tyytyväinen, pinnat alkoivat jo selvästi ärsyttää Lottaa ja nyt tyttö tuntuu olevan erittäin innoissaan uudesta sängystä, johon pääsee itse kiipeämään. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että unet maistuu hyvin uudessa sängyssä. :) Meilläkin olisi tuo edessä, mutta saa nähdä koska se hetki on. Aino olisi ehkä valmis mutta äiti ei. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan nää aina äidillekin sellasia etappeja. :) itsellä ei kyllä tuo sängyn vaihto ottanut niin koville kuin esim omaan huoneeseen siirtäminen :)

      Poista