keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Turvaistuin

Meilläkin alkaa olla ne hetket käsillä, kun kaukalosta pitäisi vaihtaa turvaistuimeen. Toki Lotta vielä mahtuu jonkin aikaa kaukaloonkin, vaikkakin painoraja lähestyy kovaa kyytiä, jalat on tulleet yli jo pitkän aikaa, mutta pää pysyy onneksi kaukalon sisäpuolella vielä jonkin aikaa.

Turvaistuimiahan onkin sitten joka lähtöön ja jos kysyy mielipidettä hyvästä istuimesta kanssaäideiltä, saa montamonta vastausta siitä, kuinka se itselle osunut istuin on maailman paras. Ja niitähän sitten riittää... Mistä sitten löydän sen istuimen, joka on meille maailman paras?! Istuin ei saisi olla kovin tilaavievä, koska tuon meidän auton takapenkki on yllättävän pieni ja jopa kaukalon mahduttaminen sinne on tuonut haasteita. Isofixiäkään meillä ei ole, joten se on poissuljettu vaihtoehto. Ihan parastahan olisi, jos voisi ostaa ennen istuinta uuden auton. Ihan vaan sivuhuomautuksena, oon niin kyllästynyt tohon Relluun, jossa mm. apukuskin ikkuna ei aukea, molemmat apukuskin puolen ovet ei toimi kunnolla, takalasin pyyhkijää ei voi käyttää, koska se polttaa sulakkeen ja koko auto pysähtyy siihen paikkaan, takaluukun lukko on rikki, joten luukkua on joko pidettävä koko ajan auki tai kömmittävä takapenkin kautta avaamaan luukku sisäpuolelta... Ja kaiken kukkuraksi, vuosimallin 2000 autossani on c-kasettisoitin! Kenellä enää on c-kasetteja?!

c-kasetti
No niin, nyt kun turhautumiseni on purettu, niin palataanpas sitten siihen aiheeseen. :D Haluan ehdottomasti selkä menosuuntaan olevan istuimen, en palkki-istuinta. Vaikka olenkin kuullut, että aluksi palkki-istuinta vastustava ostaja on lastentarvikeliikkeessä saatu ostamaan kyseinen istuin, yritän itse pysyä kannassani.

Cybex Pallas 2-Fix palkki-istuin
Törmäsin sitten tällaiseen istuimeen, joka olisi tuntunut meille juuri hyvältä: ei vie paljoa tilaa ja istuimen saa käännettyä 360 astetta, jolloin lapsen laittaminen istuimeen helpottuu huomattavasti. Ainoa miinus on se, että tämä kiinnitetään isofixiin, jota meillä ei siis ole... :(

Britax Dualfix turvaistuin
Istuin kääntyy 360 astetta

Joni esitti vaatimuksen, että turvaistuimen tulisi olla merkiltään Recaro tai Sparco. Tämä siitä syystä, että kyseiset merkit valmistavat myös ralliautoihin penkkejä, jollaisia Jonillakin on ollut käytössä rallia ajaessaan. No, recarolta en löytänyt kuin kasvot menosuuntaan asennettavia penkkejä.

Recaro Young Sport turvaistuin
Sparcolta löysin yhden ihan hyvältä vaikuttavan penkin, jota yritettiinkin käydä Motonetissä viikonloppuna testaamassa, mutta istuin oli ilmeisesti silloin loppu. Nyt Motonetin nettisivuilla ei enää ole kyseistä tuolia ainakaan samoilla painorajoilla, eli 0-18 kg, on vain 0-13 kg tai kasvot menosuuntaan asennettava 9-36 kg. Kyseinen tuoli löytyy kuitenkin vielä muilta nettisivuilta, joten ilmeisesti sitä vielä on olemassa..?

Sparco F500K turvaistuin
Tosin nyt kun etsin kuvaa tuosta Sparcon istuimesta, huomasin, että yhdelläkään nettisivulla ei mainita, kiinnitetäänkö istuin autoon turvavöillä vai isofixillä...

Jos nyt sitten unohdetaan tuo Sparcon istuin, vaikuttaisi tällä hetkellä meille sopivimmilta seuraavat istuimet:

Britax Multi-tech turvaistuin
Britax Multi-tech istuin sopii 9-25 kg lapselle, sen voi asentaa autoon turvavöillä selkä menosuuntaan sekä kasvot menosuuntaan lapsi istuimen turvavöissä tai auton turvavöissä. Turvaistuimen istuinkulmaa sekä leveyttä voidaan säätää. Hintaa tällä istuimella on Baby Stylessä 349 €, tällä hetkellä tarjouksessa 299 €.

Britax Max-Way turvaistuin
Britax Max-Way istuin sopii myöskin 9-25 kg lapselle ja se asennetaan selkä menosuuntaan. Istuin ei vie paljoa tilaa ja mahtuu jopa takapenkin keskipaikalle. Istuimessa on säädettävä tukijalka, jolla istuimen kallistusta voidaan säätää. Tällä istuimella hintaa Baby Stylessä on 299 €, tällä hetkellä 249 €.

Seuraava askel turvaistuimen ostossa on varmastikin käynti lastentarvikeliikkeessä. Nämä kaksi Britaxin istuinta vaikuttavat pikaisen tutustumisen perusteella meille hyviltä vaihtoehdoilta, mutta alan ammattilaiset osaavat varmasti kertoa istuimista lisää. Tokihan istuinta olisi hyvä myös testata ennen ostopäätöksen tekemistä, lähinnä siis Lotan viihtymistä istuimessa ja mahdollisesti istuimen sovittamista autoon.

Mihin istuimeen te olette päätyneet? Oletteko olleet tyytyväisiä?

Turvaistuinten kuvat Baby Style
Sparco istuimen kuva Polar Autovaruste

Jostain syystä en saa Bloggerin linkki-toimintoa toimimaan, joten yritän lisätä linkit kuviin myöhemmin...

8 kommenttia:

 1. Meille tulee varmaankin cybex pallas, niitä saa myös ilman isofixiä! Ja ollaan nin velmuja että mennään lastentarvikeliikkeeseen vaan kokeilemaan pelittääkö meidän autoon, ja sitten tilataan saksasta. Säästää monta sataa kun joutuu ostamaan kaksi istuinta. Eihän meillä kyllä vielä ole ajankohtaista kun ei edes osata istua... Mutta sitten joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että rahaa säästää kun tilaa ulkomailta. Ja etenkin, kun te tarviitte kaksi!

   Poista
 2. Huh, onneks laitoit tähän näitä vaihtoehtoja, meilläkin tämä viidakko kohta edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, tää on kyllä vaikea hankinta kun vaihtoehtoja on niin paljon

   Poista
 3. Autoliitolta tuli tänään (?) uudet testitulokset, kannattaa vilkaista ne ja lukea arviot. :)

  VastaaPoista
 4. Täytyypäs katsoa läpi, kiitos tiedosta :)

  VastaaPoista
 5. Me ostettiin tuo sparcon istuin ja aika kakka on, siis ainakin selkä menosuuntaan laitettaessa. Turvavöillä laitetaan ohjeen mukaan kiinni niin että turvavyö tulee istuimen ja auton oven väliin niin ettei millään saa lasta ujutettua penkkiin. Jos haluaa säveltää turvavöiden kanssa, on aika kiikkerä eikä siis kovin turvallinen. Jouduttiin tekemään vielä välipalkki istuimen ja auton penkin väliin että pojan nukkuessa ei pää retkahda alas. Epäilen että tähän istuimeen on vain mainosmielessä laitettu että istuimen voi laittaa myös selkä menosuuntaan eikä oikeasti olla tehty istuinta laitettavaksi niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Huomasin itsekin jostain asennusvideosta juuri tuon, että turvavyö jää eteen kun istuin on kiinnitetty selkä menosuuntaan ja epäilin lapsen laittamisen istuimeen olevan melkoisen hankalaa. Typerästi suunniteltu, ei voi muuta sanoa, enkä ihmettelisi vaikka olisikin vain mainoskikka. :/

   Poista