tiistai 24. kesäkuuta 2014

Lotta 9 kk

Yhdeksän kuukautta vanha Lotta:

-konttaa sujuvasti ja kovaa
-edelleen välillä myös ryömii, sitäkin melkoista kyytiä
-nousee tukea vasten seisomaan
-kävelee tukea vasten kovaa kyytiä, talutettaessa askeleet vielä välillä haparoi
-pysyy polviseisonnassa ilman tukea
-osaa mennä itse istumaan ja lähteä siitä liikkeelle
-on seisonut ilman tukea yhden kerran
-omistaa edelleen kaksi hammasta
-tulee itse halaamaan, leikkien kesken käy halimassa sylissä ja jatkaa leikkejä
-juttelee kovasti
-rakastaa huomiota
-nukkuu päivällä yhteensä noin 1,5-3 tuntia, joko kahdessa tai kolmessa erässä
-nukahtaa illalla klo 19.30-21
-herää aamulla klo 8
-syö yöllä kerran tai kahdesti, tämän lisäksi herää 1-3 kertaa
-siirtyy juuri koon 80 vaatteisiin
-käyttää Liberon vaippoja koossa 5 

Tällä hetkellä Lotta konttaa enemmän kuin ryömii ja konttaamallakin päästään jo kovaa kyytiä. Edelleen on kuitenkin päiviä, kun ryömiminen tuntuu olevan mukavampaa. Suurin osa ajasta kuitenkin kiipeillään ja kurotellaan. Lotan pää ilmestyy esiin milloin mistäkin; sohvan reunan takaa, pöydän, tuolin, keinutuolin, tv-tason takaa. Myös seiniä vasten noustaan seisomaan jo varsin mallikkaasti. Alastulokin on suurimmaksi osaksi hallittua, oikeastaan ainoastaan väsyneenä sattuu horjahduksia ja pää kolisee. Tukea vasten Lotta kävelee jo todella sujuvasti, välillä melkein juostaan. Toisinaan talutettaessakin Lotta painelee menemään kuin vanha tekijä, toisinaan jalat vähän haparoi vielä. Usein Lotta haluaakin siirtyä paikasta toiseen kävellen jonkun taluttamana ja kun saavutaan Lotan haluamaan määränpäähän (yleensä jonkun lelun luo), lähtee Lotalta jalat alta ja se on merkki siitä, että nyt pitää päästä lattiantasoon. Lotta kävelee myös tuolia tai lelulaatikkoa työntäen ja tänään tueksi kelpasi myös imuri. Taaperokärry onkin ollut hankintalistalla jo hetkisen ja pian se olisikin tarkoitus hankkia. Koska typy on niin liikkuvainen, oli kuvien ottaminenkin "hieman" haastavaa... ;)Viime viikosta asti Lotta on kesken leikkien kiivennyt mun syliin halimaan ja hetkiseksi istumaan. Yleensä hetken päästä Lotta jatkaa taas omia leikkejään ja kohta sama toistuu. Välillä sitten pitää saada olla äidin lähellä pidempään ja silloin ollaankin luettu kirjoja. Tällä hetkellä Lotta tykkää kirjoista, joissa on erilaisia pintoja joita kosketella. Meillä ei ole kuin kaksi sellaista kirjaa, joten muunkinlaisia noin yksivuotiaalle mieluisia kirjoja pitäisi hankkia. Kävin tänään kirpparillakin kirjoja metsästämässä, mutta yhtään ei löytynyt. Noista meidän kahdesta kosketuskirjastakin vain toisessa on vahvat pahviset sivut, joita Lotta voi itsekseenkin käännellä rikkomatta kirjaa, joten sellaiset olisikin heti toisena hankintalistalla, sen taaperokärryn jälkeen.

 Lotta on sosiaalinen ja rakastaa huomiota! Kaupassakin Lotta pyörittää päätään etsien jotakuta, kenen kanssa ryhtyä juttusille ja huutelee ohikulkijoille. Myös vauvatreffeillä Lotta tykkää kovasti seurustella niin vauvojen kuin toisten äitienkin kanssa. Jos Lotta ei saa haluamansa henkilön huomiota, kovenee ääni sen verran kovaksi, ettei kukaan voi jättää häntä huomiotta. Lotta on myös kovin ylpeä uusista taidoistaan ja aina noustessaan seisomaan tai kävellessään katsellaan ympärillä olevia ihmisiä leveä hymy huulilla kehuja odottaen.


Vaatteissa siirrytään juuri kokoon 80, joitakin koon 74 vaatteita on vielä käytössä, varsinkin housuista, mutta suurimman osan laitoin jo laatikkoon säilöön. Vaipoissa käytettiin tyytyväisenä vielä Liberon kokoa 4, joka on siis muistaakseni 7-14 kg, kunnes kahtena yönä vaippa päästi läpi. Päätin sitten tarkastaa, mitkä painorajat 5-koon vaipoissa on ja kun se vaikutti sopivalta (10-16 kg), ostettiin paketillinen niitä testiin. Nehän olikin sitten juuri passeleita, ei yhtään liian isoja, joten vaipoissakin siirryttiin jo seuraavaan kokoon. Housuvaipat taitavat kylläkin kotiutua myös meille seuraavaksi, välillä on niitäkin jo käytetty, mutta nyt tuo typy availee itse teippivaippoja päältään, joten siirtyminen housuvaippoihin kokonaan alkaisi olla ajankohtaista.


Sellainen on meidän yhdeksän kuukautta vanha pikkuinen Lottamme. Niin taitava ja reipas, ja maailman rakkain. <3

4 kommenttia:

 1. Onnea Lotalle! Me ollaan ihan housuvaippafaneja, muita ei enää kelpuuteta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kyllä meidänkin on niihin siirryttävä, alkaa olla niin vaikeaa tuo teippivaippojen pukeminenkin. :D ei vaan olla vielä löydetty sopivaa merkkiä tai kokoa, paria on kokeiltu mutta seuraavaksi kokeillaan sit vielä isompaa kokoa, josko se sitten olisi hyvä. :)

   Poista