perjantai 20. kesäkuuta 2014

Muuttuneet juhannussuunnitelmat

Vietämme melkein joka juhannuksen mökillämme saaressa. Tarkoitus oli tänäkin juhannuksena mennä saareen ja viettää siellä Lotan ensimmäinen juhannus. Viikon aikana alkoi kuitenkin näyttää siltä, että me emme tällä kertaa pääsisi osallistumaan juhannuksenviettoon saaressa. Minä olen ollut nyt puolitoista viikkoa kipeänä: ei ole nuhaa eikä kuumetta, mutta kurkku on todella kipeä ja yskin jatkuvasti. Kun Lotta sitten alkuviikosta alkoi yskiä ja aivastella, aloimme miettiä, onko meidän mitään järkeä lähteä saareen, vielä kun oli luvattu kylmää säätä. Lopulta sitten päätimme jäädä viettämään juhannusta kotiin. Muu perhe, eli minun vanhemmat ja molemmat veljet puolisoineen sekä ukkini olivat kuitenkin rohkeita ja lähtivät veneilemään kohti mökkiä säätä uhmaten. Itsellä on kyllä hieman haikea olo, kun emme ole mökillä. Varsinkin kun on Lotan ensimmäinen juhannus, olisi ollut niin mukava viettää sitä minullekin niin rakkaassa paikassa. 

Päätöksemme jäädä kotiin osoittautui kuitenkin oikeaksi, kun tänään aamulla Lotan herätessä hänen vasen silmänsä oli kovin rähmäinen. Hetki siinä mietittiin, lähdetäänkö päivystykseen vai katsotaanko, helpottaako rähmiminen silmän huuhtelulla. Lopulta päätimme mennä päivystykseen, kun Lotta aristi korviaankin ja todennäköisesti olisi siis tullut päivystysreissu joka tapauksessa viikonlopun aikana.

Olin ajatellut, että tuskin päivystyksessä on hirveitä jonoja juhannusaattona puolilta päivin. Voi kuinka väärässä olinkaan... Odotimme lääkäriä kaksi tuntia ja moni meidän jälkeen tullut pääsi ennen meitä. Lotta jaksoi aluksi odotella varsin hyvin, mutta tylsäähän siinä ehti tulla, kun en voinut päästää häntä konttailemaankaan aulaan. Myös väsy yllätti ja juuri kun Lotta oli nukahtamassa, päästiinkin lääkärin pakeille. Itse lääkärikäynti oli nopea, ei mennyt kuin viitisen minuuttia. Lääkäri kuunteli keuhkot, jotka olivat puhtaat, katsoi korvat, jotka olivat ärtyneet muttei vielä määrännyt niihin antibioottia, käski vain antaa särkylääkettä yötä vasten ja lopulta kirjoitti reseptin silmätipoista. Kun päästiin pois päivystyksestä, suunnattiin apteekkiin ostamaan lääkkeet ja siellähän ne jonotti samat tyypit kuin juuri äsken päivystyksessä! :D Onneksi apteekista selvittiin hieman lyhyemmällä odotusajalla.

Tämän jälkeen mentiin muutamaksi tunniksi käymään ystäväni luona ja saatiinpas mekin grilliruokaa tänäkin juhannuksena. :) Kiitos vielä, oli oikein makoisaa ja mukava vaihtaa kuulumisia! Lotta tykkäsi kovasti kaverini koirasta ja leikki hänen kanssaan.Lopulta väsymys otti voiton ja Lotta nukkui isän sylissä erittäin miellyttävännäköisessä asennossa...


Kotiin tultiin iltapuurolle ja kun Lotta meni nukkumaan, tehtiin me itse pitsaa, nam! Nyt sitten nautiskellaan rauhallisesta koti-illasta ja hyvästä ruuasta. :)

Hyvää juhannusta, säästä huolimatta!

2 kommenttia:

 1. Meidänkin piti mennä saareen, mutta jätettiin väliin kun kelit on mitä on..
  Toivotaan ettei pienelle tule korvatulehdusta ja silmäkin parantuisi. I
  hanaa juhannusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei näin kylmällä kelillä oikein se saari houkuttele, vaikka ihana paikka onkin. Silmä näyttää jo paljon paljon paremmalta, joten eiköhän se siitä lähde parantumaan ja toivottavasti tosiaan korvat säilyisivät terveinä. :)

   Poista