keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Neuvola rv 31+2

Meillä oli tänään taas heti aamusta neuvola. Laitanpa nyt sitten tähän siellä mitattuja arvoja, suluissa edellinen kerta. Tulee samalla ehkä vähän paremmin itsekin seurattua ja huomattua muutos. :D paino on muutos ennen raskautta olevaan painoon verrattuna.

Rv 31+2 (28+1)
Paino +3,5 kg (+1,9 kg)
-> +509 g/vko (+300 g/vko)
Rr 104/68 (99/63)
Hb 118 (114)
Sf 28 (27.5)
Tarjonta pt (rt)
Syke 140 (150)
Liikkeet ++ (++)

Hemoglobiini oli kivasti noussut, alhaisimmillaan ollut siis 107. Samoin verenpaine oli aika hyvä tällä kertaa, eikä liian matala niinkuin se on muutamat viime kerrat ollut. :)

Mutta. Batman oli kääntynyt perätilaan. :( siellä se istuskelee mun vasemmalla kyljellä ja potkuttelee rakkoa... Välillä myös tuntuu, että se on tulossa vähintään jalan mitalla ulos sieltä. Nyt sitten jännätään ja pidetään peukkuja että hän tajuaisi kääntyä vielä ympäri. Muutoin saan lähetteen ultraan, jossa asento vielä tarkistetaan. Jos se on edelleen perätilassa, yritetään kääntää vatsan päältä. Ja jos ei onnistu, niin sit arvioidaan mun lantiota jne, että lähdenkö synnyttämään kuitenkin alateitse, vai tehdäänkö sektio. Aah, tää rupes ahistaan mua niin paljon sen neuvolan jälkeen, vaikka nyt oonkin ehkä vähän jo rauhoittunut. Kumpa Batman nyt vaan tajuaisi kääntyä itsekseen. Vaikka nuo sen riehumiset tuntuu muutenkin jo välillä aika pahoilta ja kipeiltä, mutta käänny silti pliis!!! Sf-mittakin tipahti nyt yläkäyrän tuntumasta keskikäyrälle, sekin johtuu kuulemma todennäköisesti tuosta asennon muuttumisesta. Kuitenkin jos se tuosta vielä tippuu keskikäyrän alapuolelle, laitetaan siinäkin tapauksessa lähete ultraan ja katsotaan mm. napavirtaukset.

Seuraava kerta onkin sitten kahden viikon päästä neuvolalääkärille, kun silloin edellisellä lääkärikäynnillä ei tehty mm. sisätutkimusta, vaikka olis pitänyt. Juteltiin vähän myös jo synnytyksestä ja sairaalaan tutustumisesta. Tuntuu niin hullulta, että kohta sekin on jo ajankohtaista...

Neuvolan jälkeen mentiin käymään kaupungissa, Joni kävi (viimein) parturissa ja mä aikaa tappaessani ostin ihan itsenikin yllättäen puhelimeeni vähän bling blingiä. :D Käytiin myös Rossossa syömässä, kun mulla on sunnuntaina synttärit ja ollaan silloin siellä mun serkun rippijuhlissa (jos mun selkä siis kestää automatkan sinne asti...).

Sain eilen myös toivomani bola korun myöhäiseksi kihlajaispäivälahjaksi, ja nyt se kilisee kaulassa. :)


Tänään hain myös postiin tulleen H&M:n paketin, jossa oli alesta tilaamani pari äitiystoppia ja Batmanille yökkärit.


Nyt jälkkäriksi teetä ja donitsia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti