lauantai 28. helmikuuta 2015

Äitiyspakkaus

Kun odotin Lottaa, oli itsestäänselvää, että ottaisin äitiysavustuksen pakkauksena. En hetkeäkään miettinyt avustuksen ottamista rahana, enkä edes käynyt etukäteen netistä kurkkimassa, mitä vuoden 2013 pakkaus pitäisi sisällään. Ja olihan se nyt ihan mieletön tunne, kun sai pakkauksen kotiin ja pääsi hypistelemään niitä ihania vauvatavaroita!

Pakkauksesta me ollaan käytetty ainakin makuupussia, vanupukua, kynsisaksia, ruokalappua, kestovaippoja, peittoa ja joitakin vaatteita. Kaikkien vaatteiden kuosi ei miellyttänyt silmää, mutta eivät ne sen takia jääneet käyttämättä. Monet vaatteista eivät vain istuneet Lotalle, esimerkiksi puolipotkuhousut ei vaan kertakaikkiaan pysyneet hirmuisesti potkivan vauvan yllä.

Tuolloin jo ajattelin, ettei seuraavalle lapselle olisi järkeä ottaa pakkausta, ellei välissä olisi useampi vuosi ja suurin osa tarvikkeista ja vaatteista laitettu eteenpäin. Kun sitten tulin raskaaksi, ajattelin heti, että tällä kertaa otan avustuksen rahana, vaikkei raha vastaakaan sitä, miten paljon pakkauksesta saa. Jossain vaiheessa aloin kuitenkin miettimään, pitäisikö sittenkin ottaa jälleen pakkaus. Olin päässyt hipelöimään viime vuoden pakkausta ystäväni luona ja tykkäsin siitä kovasti, etenkin vanupuvun väri miellytti silmääni.

2014 pakkauksen vanupuku

Ystäväni lupaili kuitenkin, että saan heiltä osan äitiyspakkauksen tavaroista ja koska kaikki tarvikkeet on Lotan pakkauksesta tallessa, näin järkevämmäksi ottaa avustuksen rahana ja niin teinkin. Olen myös ajatellut, että haluaisin säästää lapsille heidän oman vuotensa pakkauksen makuupussit, sillä minusta on mukavaa, että minun makuupussini on tallessa ja käytetty nyt myös Lotalla. Rupesin kuitenkin jo epäilemään toisen makuupussin hankinnan järkevyyttä, kun Lotan pussi on kuitenkin vielä aivan uudenveroinen. Tämän viikon tiistaina julkaistiin tämän vuoden pakkaus ja kyllähän se nyt taitaa niin olla, että on mun se makuupussi hankittava. Tämän vuoden pakkaus näytti muutenkin tosi kivalta ja esimerkiksi kuumemittari on mielestäni hyvä lisäys pakkaukseen. Minä olisin varmasti saanut vielä viime vuoden pakkauksen, jos olisin sellaisen tilannut, mutta jos nyt tosissaan päädyn uuden makuupussin tälle vauvalle hankkimaan, tulee se olemaan vuoden 2015 pakkauksen pussi.

2015 pakkauksen makuupussi

2015 pakkaus kokonaisuudessaan

Tein muuten mielestäni erittäin hyvän hankinnan tällä viikolla, kun löysin fb-kirpparilta vuoden vanhan Baby Björn sitterin alle puolella sen oikeasta hinnasta. Väristä jouduin nyt hieman tinkimään enkä saanut sitä haaveilemaani ruosteen väristä sitteriä, mutta ehkä mä kestän. ;)


Äitiyspakkauksen kuvat kela.fi

2 kommenttia:

 1. Tosi hyvä löytö tuo sitteri! Nyt ei sitäkään enää tarvitse pohtia. ;)

  Tuo uuden äitiyspakkauksen makuupussi on kyllä aivan ylisöpö! En niin kauheasti pidä tuosta viime vuoden pussista, se apinakuosi ei oikein iske muhun. Ja tuo on mun mielestä hyvä lisä, että sen haalarin saa pussiksi. Me ei olla käytetty pakkauksesta kuin makuupussia, 3 eri vaatetta, ruokalappua, purulelua, harsoja, muovitettua froteeta ja petivaatteita. Olen myös miettinyt, että jos toinen joskus tulee, niin ei varmaan oteta pakkausta. Vaikka toisaalta olisi niin ihanaa, että lapselle olisi siitä omasta pakkauksesta tallessa jotakin. Mutta joo, ei ole meille ajankohtaista, joten turha sitä nyt on vielä vääntääkääntää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitteri osui kyllä vieläpä loistavaan aikaan kohdalle. :)

   Onhan se ajatus kiva, että jokaiselle lapselle ottais sen pakkauksen, mutta fiksumpaa kyllä tässä vaiheessa ottaa rahana kun tosiaan kaikki Lotalta vielä tallessa ja kun ei siitä tuu kuitenkaan kaikkea käytettyä. Mutta sitten kun asia on teillä ajankohtainen niin ties millainen pakkaus sit onkaan, jos sun onkin vaikka pakko saada se. ;)

   Poista