tiistai 17. helmikuuta 2015

Hankinnat vauvalle

Tällä kertaa päästään melko vähällä sen suhteen, mitä vauvalle pitää hankkia. Tai niinhän sitä luulisi. ;) Olen säästänyt Lotalta periaatteessa kaiken, ainoastaan meille sopimattomiksi koetut vaatteet (ei istunut, oli hankala pukea, ei pysynyt päällä jne) olen laittanut eteenpäin. Vaatteet pitäisi käydä läpi, mutta niitä ei juurikaan tarvitse hankkia ainakaan aluksi ja ainakaan jos tulokas tosiaan on tyttö. Toki uusi vauva syntyy sen verran eri vuodenaikaan kuin Lotta, että esim. Lotan kesä- tai talvivaatteet eivät ole sopivia tälle vauvalle. Jotain vaatteita on kuitenkin jo tarttunut kirppiksillä pyöriessä matkaan ja uutena olen ostanut pikkuiselle kotiintulobodyn sekä jumpsuitin.Pieniä kestovaippoja on Lotan jäljiltä jonkin verran ja muutamia ostin lisää ystävältäni. Toivottavasti niitä tulisi nyt sitten käytettyä ahkerammin kuin Lotalla.


Ostin myös alennusmyynneistä pari lyhyempää kudottua kantoliinaa ja toivon, että oppisin sitomaan vauvan liinaan ihan pienestä asti, mahdollisesti jo synnärillä. Helpottaisi varmasti huomattavasti, kun vauva kulkisi helposti matkassa. Ajatus olisi myös opetella imettämään liinassa, sikäli kuin imetys onnistuu.


Haaveilen myös uudesta sitteristä. Lotalle ostin häntä odottaessani käytetyn sitterin, joka ei kyllä ollut oikein kenenkään meidän mieleen. Nyt haaveilen BabyBjörnin sitteristä ja kun sainkin töistä lomarahaa odotettua enemmän, meinasin laittaa sitterin heti tilaukseen. Mutta sitten iski pihiys ja edelleen pähkäilen, onko se vain rahan tuhlausta vai hyvä hankinta. Mietin myös, miksei esimerkiksi juuri sitterissä voitu panostaa jo Lotalle, mutta toisaalta silloin oli paljon muitakin hankintoja. Nyt hankinnat ovat melko pieniä, joten ehkä sitteriin voisikin laittaa hieman rahaa. Mutta sitten taas toisaalta, pärjäsihän Lottakin sillä vanhalla, niin miksei myös tämä uusi vauva. Jos jotakuta alkoi jo ahdistaa nää mun pohdinnat, niin odottakaapas kun päästään seuraavaan kohtaan...

Sitterin kuva täältä: http://www.lastenturva.fi/tuote/babybjörn-balance-soft-sitteri/845521001/

Tuossa sitterissä olen jostain syystä tykästynyt kovasti tuohon ruosteen/oranssin väriseen kankaaseen, joten jos tämän raaskin ostaa, kotiutuu se todennäköisesti kuvassa olevalla värillä.

Isoin ja kallein hankinta on tuplarattaat. Olen todennut, että kyllä me ne tarvitaan. Lenkkeilytän koiria päivittäin (ainakin normaalisti...) ja kotoa lähtiessä joudumme kulkemaan autotien piennarta, joka on olematon eli käytännössä kuljemme ajokaistalla. No niin, kaksi polvenkorkuista koiraa, vauva vaunuissa ja Lottako muka kävelee tai kulkee seisomalaudalla, kun autot ajaa 100 km/h juuri ja juuri väistäen..? Tuskinpa. Kärryt on siis hankittava. No, Joni meni lupaamaan minulle ne kalliit rattaat, Bumbleride Indie Twinit, koska "eihän se vaadi kuin muutaman keikan lisää ja rahat on kasassa". Eipä tuota miestä paljon kotona näy (paitsi parina viime viikkona onneksi jo hieman enemmän <3), joten otan ilomielin ne rattaat vastaan siitä hyvästä. Lauantaina sain viimein tuon miekkosen mukaani vaunukauppaan kopeloimaan vaunuja ja tulin siihen tulokseen, että ne on juuri ne vaunut, mitkä haluan. Tilausta ei kuitenkaan vielä tehty, koska täytyyhän sitä nyt miettiä ensin. ;) Niin, enkä kyllä toki siellä kaupassa vielä ollut varma, että ne on juuri ne rattaat, vaan koko illan taas selasin nettiä ja ahdistelin, kun en tiennyt mitä tehdä. Maanantaina huomasin heti aamusta paikallisella fb-kirppiksellä olevan myynnissä "hyväkuntoiset ja siistit" kolme vuotta vanhat Bumbleridet. Ja täysin tuurilleni vastaisesti ehdin vieläpä ensimmäisenä tekemään rattaista varauksen! Kävinkin jo eilen katsomassa rattaita, jotka sitten olivatkin pienoinen pettymys. Hinta oli mielestäni aika kova sen kuntoisille ja ikäisille rattaille, vaikka uusiin verrattuna säästöä olisikin tullut 400 euroa. Siinä sitten taas ahdistin itseni pohtimalla, olenko hirveä ihminen, jos haluan mieluummin uudet rattaat kuin ne kulahtaneet, joissa säästäisi rahaa. Kääntelin asiaa puhelimessa ystäväni kanssa, mikä helpottikin oloa hieman, mutten päässyt mihinkään lopputulokseen. No, asiahan ratkesi sillä, kun Joni tuli kotiin. Ehdin sanoa vain, että rattaat oli aika kulahtaneet, kun Joni totesi, että sitten ei niitä osteta. Ei aleta maksaa niin paljon rattaista, jotka eivät ole hyvät. Aaahhhhh, syvä helpotuksen huokaus. Olisin päässyt vaan paljon helpommalla, kun olisin vaikka heti soittanut Jonille. Ei olisi tarvinnut koko päivää miettiä asiaa suuntaan ja toiseen. Tuolla reissulla tulin kuitenkin varmaksi siitä, että ne Bumbleridet on tosiaan ne, mitkä haluan. Onpahan se nyt päätetty, vaikka tiedän, etten voi huokaista helpotuksesta ennen kuin ne on tilattu ja mielellään myös meillä jo kotona. Jonin mielestä meillä on hyvin aikaa, kun taas itse panikoin toimitusaikojen kanssa, niitä kun ei välttämättä ihan heti saa vaikka uutena kaupasta ostaa, koska ne tilataan aina isommissa erissä...

Rattaiden kuva täältä: http://www.babystyle.fi/index.php/lastenvaunut-ja-rattaat/sisarusrattaat/bumbleride-indie-twin-sisarusrattaat-lotus.html

Viimeksi haaveilin kyseisiä rattaita aquamarinen värisenä, mutta livenä ihastuin tuohon kuvassakin olevaan lotus bluehun. Myös harmaa pääsi harkintakistalle. Jos rattaat siis ostetaan uusina.

Sitten on tietysti vielä ns. pienempiä hankintoja kuten mahdolliset tutit ja tuttipullot jne, mutta isommat olikin tässä. Paljon sitä taas saa päänvaivaa parista hankinnasta. Tämän puolen itsestäni voisin kyllä lahjoittaa jollekin muulle: turhan stressaamisen ja asioiden pyörittämisen. Voi miten paljon helpommalla sitä pääsisikään, kun voisi Jonin tapaan ajatella vain, että kyllähän nuo ehtii hankkia sitten joskus...

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin mun pohdinnoilta. Sellasta veivaamista ja kääntämisenvääntämistä. :D Meidän likalle kun etsin vaunuja, niin se oli sellasta ahdistumista aina kun aloin netissä selaileen ja ettiin suosituksia. Matkarattaiden hankinta kävikin paljon helpommin, kun oli tiukat kriteerit ja vain yhdet rattaat ne täytti.

  Ja tosta sitterista! Ehdottomasti ostatte sen baby björnin. Meille on sitä kovasti suositeltu, mutta ollaan vaan menty tolla siskolta saadulla vanhalla rotiskolla, joka on kamala. ;) Että kyllähän sitä pärjää, mutta ei kannata kiusata itseään (ja vauvaa). Vaikkakin myönnän juuri samalla tavalla usein ajattelevani... Onhan sitä pärjätty. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, "kiva" kuulla, etten oo ainoa asioiden kääntelijä. :D

   Niin, tota mieltä mäkin oon ton sitterin kanssa, mutta kun... :D no, ehkä mä himoitsen sitä niin paljon, että ostan sen kuitenkin. :) ehkä...

   Poista
 2. Ihania hankintoja! Ja samat ajatukset kantoliinasta kuin mulla :)
  En oo viel tehny meidä tuplist kirjotusta blogiin mutta arvaa mitkä tuol varastos on :D bumbleridet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa vähänkö nyt ootan sun postausta teidän rattaista! :D Noi Bumbleridet vaikuttaa kyllä tosi hyviltä ja rattaassa on hyvin tilaa vielä tolle taaperollekin. :)

   Poista
 3. Ääh, oon kade bumbleista! :D voi miksi me pihisteltiin rattaissa....

  Ootko miettinyt bb:n hankkimista käytettynä? Yhden vauvan jäljiltä saa varmaan oikein hyväkuntoisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä päivittäin selaan useammankin fb kirppiksen ton sitterin varalta, ne vaan menee ihan super nopeesti ja välillä tuntuu, että käytetyllä on melkein yhtä paljon hintaa kuin uudella.. Varsinkin kun nuo tuntuu olevan oikeastaan koko ajan ainakin jossain verkkokaupassa tarjouksessa. Mutta jatkan toki käytettyjenkin kyttäämistä. :)

   Poista