maanantai 9. helmikuuta 2015

Taaperon leikit

Kenellekäänhän ei varmaankaan tule yllätyksenä, että taaperon leikit ovat erilaisia kuin vauvan leikit. Minulle on kuitenkin tullut yllätyksenä, mitä kaikkea tuo lapsi leikeissään jo osaa ja ymmärtää! Ja mistä se on ne oppinut...

Lotan mielestä huisin hauskaa ja äidin mielestä tyhmää on peittää silmät ja juosta suin päin ja ympäriinsä. Kaikki alkoi siitä, että Lotta yksi päivä vetäisi viltin päähänsä ja alkoi kävellä sokkona. Tuosta kerrasta taisikin sitten jäädä ihan pysyvä arpi toisen silmäkulman päälle, kun tyttö kompastui leluun ja kolautti päänsä tv-tasoon. Tuolloin viltit lähti pois, mutta saman asian ajaa vaikkapa keittiön käsipyyhe, tyhjennetty palikkalaatikko tai isän pipo. Tai ihan mikä vaan minkä saa päähän laitettua.


Ratsastus eli koppotikoppoti on jo hieman laantunut, mutta kyllä sitäkin vielä harrastetaan. Uusimpana on tullut nuken tai muun pehmolelun laittaminen keinuhevosen kyytiin.


Kahvikutsuja meillä vietetään aika lailla joka päivä. Lotta on todella tarkka kuppien sijainnista pöydällä ja siitä, mistä kupista kukakin juo. Kun kahvi on katettu pöytään, hakee Lotta seuralaisen kädestä pitäen ja näyttää, mihin kohtaan pitää istua. Vaikka moni on yrittänyt tehdä minustakin kahvinjuojaa, vasta Lotta on siinä onnistunut. ;)


Korut ovat tällä hetkellä pop ja äidin tai isin koruja onkin kiva laittaa myös Lotan päälle. Muskarissa Lotta aina ihailee erään tytön helmiä ja viimein Lottakin sai ihan oman kaula- ja rannekorun. Tänäänkin ne ovat olleet aamusta asti päällä, joskin kuvassa vielä lainassa äidin korut, kun ei raukalla ollut vielä omia.


Lotta on viime aikoina hoivannut kovasti nukkejaan ja pehmolelujaan. Niille laitetaan vaippaa ja pyllytkin pitää välillä käydä pesemässä. Leluja halitaan, niille annetaan pusuja ja ne laitetaan nukkumaan. Pahimpana nuhapäivänä Lotta piti huolen siitä, että aina kun hänen nenänsä niistettiin, niistettiin myös Kuttikutin nenä. Ja ihan tosissaan, minä sen harvoin muistin, mutta Lotta kaivoi aina paperin takaisin ja huolehti, ettei Kuttikutin nenästäkään räkä valu.


Seuraava kuva taitaa olla otettu jo ennen joulua, mutta Lotta hoivaa myös ihan oikeita vauvoja. Pieni kummityttömme kaipasi ilmeisesti Lotan mielestä koiran luuta, kun Lotta sen hänelle kiikutti...


Eikä muuten tarvitse Lotankaan enää keinua yksin, kun mukaan voi ottaa kavereitakin! Välillä lelut saattavat myös keinua ihan itsekseen Lotan antaessa vauhtia.


Sellaisia leikkejä meillä tällä hetkellä leikitään. Musiikkia kuunnellaan myös joka päivä ja tanssitaan mukana, sekä kirjoja luetaan paljon. Ja lisäksi tehdään tietenkin kotitöitä, joissa Lotta on innokkaana auttamassa.

6 kommenttia:

  1. Ihania leikkejä. Ihan tuli tuli työ tarhantätinä mieleen oikein elävästi. Olin siellä alle 3-vuotiailla, joista suurin osa 1-2-vuotiaita. Tää on mun mielestä ihan parasta ikää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi kiva ikä munkin mielestä ja onkin ihana seurata, kuinka lapsi käsittelee asioita leikeissään. Itse vaan pitäis jo alkaa kiinnittää huomiota siihen, mitä tekee ja miten puhuu, ei jotenkin oo vielä sisäistänyt että tuo taapero todellakin matkii kaikessa. :D

      Poista
  2. Hei, pistätkö muuten yhteystietos sähköpostiini :) Saat ilahduspaketin hieman myöhässä :D
    maenpaa.nea@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Kiiiitos paketista! Perille tuli. :) ja minä neidin masuvaivojen takia suklaalakossa ollut vetäisin koko levyn kerralla. :D Ehkä likan suolisto alkaa toimia, koska kummempia vatsanpuruja ei tuntunut saavan. Kiitos vielä kerran, kyllä päivä piristyi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui :D ja nythän tuli sitten samalla testattua, miten neitokaisen vatsa kestää suklaata, eli tuolla testituloksella lakko voi loppua ;)

      Poista
    2. Haha, kyllä tässä onkin ollut ilmassa nyt vähän operaatiota nimeltä: joulusuklaat parempiin suihin. :D

      Poista