maanantai 1. joulukuuta 2014

Poskihammas

Bloggailut on nyt jäänyt vähän taka-alalle, yksinkertaisesti siitä syystä, että mä olen todella väsynyt ja myös, koska suuren osan hereilläoloajastaan Lotta huutaa, eikä silloin siis ole mitään mahdollisuuksia alkaa kirjoittaa tänne. Kiukkua meille tällä kertaa tuo mikäs muukaan kuin poskihammas! Se vihoviimeinen laatuaan ei todellakaan päästä meitä helpolla. Viikon siitä on jo tuntunut ikenen läpi pienen pieni terävä nurkka, mutta ei se vaan tahdo tulla sieltä enempää esille. Painitaan taas samojen ongelmien kanssa kuin sitä ensimmäistä poskaria tehdessä: kiukuttaa, suututtaa, vihastuttaa, suuhun sattuu, vatsa on löysällä, peppu punoittaa... Lisänä vielä se, ettei ruoka maistu. Yläposkihampaat tuli sentään vähän helpommalla, mutta nuo alhaalle tulevat tekevät tiukkaa. Päiväunet on lyhyitä ja yölläkin herätään monta kertaa ja saatetaan valvoa tunteja. Asiaa ei omalta osaltani helpota se, että Joni tekee taas pitkää päivää: lähtee töihin klo 7-8, jolloin me noustaan Lotan kanssa ylös ja tulee illalla about klo 18, jolloin jäljellä on enää iltatoimet ennen Lotan nukkumaanmenoa. Yksin kun kuuntelet päivät pitkät sitä jatkuvaa huutoa, mihin ei auta yhtään mikään ja johon lisätään vielä väsymys ja oma tahto, niin pakka on valmis. Tänään tosiaan huuto alkoi siitä, kun en kylässä ollessamme antanutkaan Lotalle maissinaksuja leikin lomassa. Kylässähän Lotta yleensä käyttäytyy nätisti, mutta nyt vaan huudettiin ja lopulta lähdettiin kotiin, kun eihän kyläilystäkään mitään tule kun toinen huutaa kurkku suorana.

Nyt tulisi varmaan enemmän kuin tarpeeseen itselle pieni irtiotto ja oma aika (öö, mikä?!) ja olenkin haaveillut, että kävisin ihan itsekseni uimassa. Huomisilta olisi potentiaalinen vaihtoehto, mutta saapa nähdä, jaksanko sitten lopulta kuitenkaan raahata itseäni hallille. Myös parisuhdeaikaa pitäisi järjestää ja sitä onkin suunniteltu jo pidemmän aikaa, muttei olla saatu aikaiseksi. Tekisi sekin kyllä varmaan ihan hyvää silloin tällöin...

Eilen käytiin joulumessuilla hakemassa vähän joulutunnelmaa. Tällä kertaa mukaan ei tarttunut muuta kuin ilmapallo Lotalle, mutta siitä onkin riittänyt riemua ihan kunnolla. Lotta myös taputti ja jammaili tonttutanssin tahtiin, kun ilmapalloa hänelle täytettiin.Joulukuun kunniaksi kuunneltiin tänään Lotan kanssa joululauluja ja se pitikin mielen hyvänä aamupäivän. Tanssittiin Nisse-polkan tahtiin, laulettiin ja taputettiin. Ehkäpä tästä tulee meille jokapäiväinen aamujumppa..? ;)

2 kommenttia:

 1. Voi noita hampaita! :( Toivottavasti pian helpottaa ja saisit nukuttua!

  Mekin kävimme joulumarkkinoilla sunnuntaina, eipä törmätty! Oli siellä kyllä ihan muutama muukin ihminen paikalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin markkinoilla liikkeellä kaverin kanssa ja ihmeteltiin molemmat, kun ei ketään tuttuja näkynyt. Mutta olihan siellä tosiaan muutama muukin. ;)

   Toivotaan todella että hammas tulisi jo läpi ja alkaisi elämä helpottaa, kurjaahan se on katsoa kun pieneen koskee. :(

   Poista