keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulun seitsemän salaisuutta - haaste

Sain Äiti ja Melukylän lapset blogin Terhiltä jouluisen haasteen jo viime viikolla, joten syvennytäänpäs siihen nyt vihdoin hetkeksi. :) Haasteessa vastataan seitsemään kysymykseen ja haastetaan seitsemän blogia tekemään haaste.


1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
Lapsena uskoin kyllä, mutten enää. Ehkäpä Lotan myötä alan taas itsekin uskomaan. ;)

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?
Kerron lahjatoiveet tontuille suullisesti. Perheessämme on muutaman vuoden ajan ollut tapana kysellä lahjatoiveita, näin ei tule ainakaan hutiostoksia ja lahjat ovat varmasti saajalleen mieluisia. Lotta varmastikin kirjoittaa joulupukille ehkä jo ensi vuonna, tänä vuonna minä vielä toivoin Lotan puolesta (äitien etuoikeus).

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?
Kyllä se kinkku vaan kuuluu joulupöytään. Itse tosin olen kinkun suhteen todella nirso, yhtään läskiä en siedä ja syön vain "parhaat palat". Mikään kinkun suursyömäri en ole, mutta olisi se outoa, jos joulupöydästä ei kinkkua löytyisi.

4. Noloin saamasi joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?
Näin äkkiseltään en kyllä saa päähäni mitään noloa lahjaa tai lahjojen jakamiseen liittyvää asiaa... Sellainen "hauska" lahja tuli mieleen, kun pikkuveljeltäni aikoinaan kysyin lahjatoiveita ja hän toivoi ponia ja Ferraria (oli tällöin siis ehkä ala-asteikäinen). Minäpä sitten annoin hänelle lahjaksi My Little Ponyn, jonka mukana tuli oikein toivomuskaivo ja kaikkea. Pikkuveljeni ei jostain kumman syystä hirveästi arvostanut lahjaa, mutta oppipahan ainakin sen, ettei toivo mitään älyttömyyksiä. :D Pikkuauto Ferrari taisi löytyä sitten synttäripaketista.

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?
Edellisestä työpaikastani saadut kietaisupyyhe ja pienet glögimukit taitavat vielä olla paketeissaan jossakin varaston perällä...

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?
Aattoaamuna. Omien vanhempieni luona joulukuusen koristelu on tainnut jo melko pitkään olla minun ja pikkuveljeni puuhia niinä jouluina, kun siellä olemme olleet. Anoppilassa taas minä ja mieheni taidetaan olla koristelusta päävastuussa.

7. Ostatko kotiin joulukukkia, Hyasintti, Joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?
Vuosiin en ole ostanut, koska kissamme söisi sen. Nyt kuitenkin hieman polttelisi ostaa, saa nähdä, otanko riskiä. Pidän hyasintin tuoksusta, tosin liian voimakkaana se aiheuttaa migreeniä, mutta myös joulutähti on kaunis joulukukka. Saapa siis nähdä, mikä kotiimme päätyy vai päätyykö mikään.


Taidan tällä(kin) kertaa jättää blogien haastamisen sikseen, napatkoon haasteen ken haluaa. :)  

3 kommenttia:

  1. Mukava kun vastailit. Minä ilkimys laitoin tän jouluhaasteen alulle ja keksin kysymykset. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hauska haaste vaikka jotkut kysymykset oli kyllä aika kiperiä ;)

      Poista