maanantai 15. joulukuuta 2014

Koppoki koppoki ja tätä!

Lotta on oppinut uusia "sanoja". "Tätä" tarkoittaa heippa ja sen Lotta kajauttaa ilmoille yleensä kun iskä lähtee töihin. Tätään yhdistyy myös aina kova vilkutus. Jostain syystä myös rallipassi kaulassaan Lotta on aina lähdössä johonkin. Tyttö ripustaa passin kaulaan roikkumaan, kääntyy katsomaan, vilkuttaa ja sanoo reippaasti "tätä!". Sitten kävelee kohti ulko-ovea. Ei hajuakaan, mistä hän on keksinyt, että tuo isän vanha rallipassi jollakin tavalla liittyy lähtemiseen, koska se on tullut Lotan leikkeihin vasta ralleissa käymisen jälkeen, eikä kukaan ole ainakaan minun tietääkseni lähtenyt mieltä rallipassi kaulassa. :D Ehkä olen itse sanonut Lotan laitettua passin kaulaan, että lähdetkös ralleihin.


Uusin villitys on "koppoki koppoki", eli koppoti koppoti. Lotan keinuhevosessa on äänet, joissa hevonen ensin laukkaa ja sitten hirnuu. Laukan kuuluessa olen itse sanonut koppoti koppoti ja nyt Lotta on sen oppinut itse. Ja sitähän sitten hoetaan ihan koko ajan! :D Tänään mm. Lotta ratsasti potallaan: laittoi molemmat jalat pottaan, keikkui reunalla ja huuteli "koppoki koppoki!".


Myös taaperokärryn kyydissä seistessään (kyllä, kärry on nykyään Lotan seisoma-alusta...) Lotta ratsastaa tai isän niskassa istuessaan. Oikeastaan koppoki koppoki kuuluu ihan melkein missä yhteydessä vaan, kesken leikkien ja puuhien.


Joululauluja ollaan taas kuunneltu ahkerasti ja nykyään Lotta aina pyytää laittamaan musiikin päälle, jos en itse ole sitä tajunnut tehdä. Onneksi on edes muutama eri levy, ettei tarvitse samoja kuunnella koko päivää... ;) Flunssa on nyt iskenyt minuunkin, onneksi Lotta alkaa olla jo parempi. Toivottavasti omakin olo pian paranisi.

8 kommenttia:

 1. Paranemisia siulle! Tää flunssa-aika on kyllä niin ikävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on, mutta onneksi tuli nyt eikä jouluna, olis vielä ikävämpää. Ja toivottavasti siis paranen jouluun mennessä :D

   Poista
 2. Hih, ihana Lotta. :) Meilläkin taaperokärryä käytettiin aikoinaan seisoma-alustana. :)
  Paranemisia sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) taaperokärry ei kyllä ole ihan paras mahdollinen alusta seisoa, varsinkin kun sitä pitää hytkyttää samalla... :D

   Kiitos :)

   Poista
 3. Ihania nuo pienet ku niille kehittyy tuo oma sanavarasto ❤️ Meillä on tuo "poppoti poppoti" :D ja monia muita... Täällä myös äitykkä flunssan kourissa, kiva näin ennen Joulua :/ -niina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hauska seurata, kuinka nuo sanat kehittyy ja mistä kaikkialta niitä poimitaan. :)

   Pikaista paranemista sinnekin, toivottavasti ollaan jouluna terveitä!

   Poista
 4. Ihana Lotta <3 Musta tää on niin ihana ikä, kun koko ajan tulee uusia taitoja! Noi uudet sanat on just ehkä parhaita :) Kopoti-kopoti oli kova juttu muutama hetki sit meilläkin - nyt se on unohtunut johonkin ja hevosen nähdessä vaan hirnutaan kovasti :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva seurata, kuinka taidot karttuu. Ei jotenkin itse vielä edes tajua, että tuo pieni ottaa niin paljon mallia ja matkii, ja oppii tosiaan koko ajan uutta. Ja niinhän siinä tuntuu käyvän, että jokin villitys kestää hetken ja unohtuu kun uusi asia opitaan. :)

   Poista