perjantai 19. joulukuuta 2014

Kuumeessa

Meillä toipuillaan pikku hiljaa kuumeesta. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 1.20 Lotta heräsi aivan kuumana. Mittasin kuumeen ja mittariin pärähti lukema 39.1. Tyttö suorastaan tärisi, joten lääkitsin hänet, otin mukaan vesipullon ja vein viereemme nukkumaan. Eihän se uni heti tullut, kun oli niin kurja olo. Ja kun kuume alkoi laskemaan, tuntui sekin tietysti inhottavalta. Muutama tunti torkuttiin ja itkeskeltiin, kunnes lopulta Lotta nukahti kunnolla ja posotti unia oikein yhdeksään asti.


Päivällä mittari näytti 38.6 ja Lotta ei oikeastaan muuta tehnyt kuin nukkui tai makasi hiljaa sylissäni. Itsellekin tuli siis pakkolepoa, koska Lottahan ei tosiaan suostunut muualla nukkumaan kuin sylissä: heti jos yritin siirtää pois, alkoi kamala huuto, joten mikäpäs siinä sohvalla loikoillessa. Ke-to yön Lotta nukkui lääkkeen voimalla kertaakaan heräämättä, mutta vielä torstaina kuumetta oli 38.5, eikä se enää tahtonut laskea kunnolla lääkkeillä. Jälleen siis vietettiin päivä sohvan nurkassa, vaikka äidillä alkoi jo olla hieman tylsää, varsinkin kun sata asiaa odotti tekemistään.

Tänään kuumetta ei enää onneksi ole ollut, mutta väsynyt ja kiukkuinenhan tuo tyttö on. Tekisi mieli touhuta ja leikkiä, mutta ihan vielä ei voimat oikein riitä. Ja sekös sitten suututtaa! Toivotaan, että huominen sujuisi jo paremmin ja että ainakin tämän vuoden sairastelut olisi nyt sairastettu!

2 kommenttia: