maanantai 21. heinäkuuta 2014

The turvaistuin

Turvaistuin pohdintaa löytyy jo tästä ja tästä postauksesta. Viimeisimmässä olin myyty BeSafen Izi Combi istuimelle ja kun asia tuli jo uniinkin, kävimme viime viikolla kotiuttamassa kyseisen istuimen. :) Toki vielä kokeiltiin sitä isofix kiinnitteistäkin meidän autoon, että miten mahtuu ja kyllähän sitä etupenkkiä sai melko eteen hinata, mutta istuin mahtui kuin mahtuikin takapenkillemme ja minä jopa mahdun siihen etupenkille. :D

Istuinhan oli oikein hyvässä tarjouksessa, normi hinta taisi olla 549 € ja nyt maksoimme penkistä 399 €. Värin suhteen olin miettinyt näiden kolmen välillä:
Violetti
Istuin on nyt ollut suosiossa, liekö tuosta tarjouksesta johtuen, ja samana päivänä kuin me ostimme omamme, oli jo ennen meitä myyty kolme istuinta. Värin valitsemisen teki helpoksi se, että hyllyssä oli jäljellä enää yhdet kappaleet punaista ja violettia. Turkoosi oli kokonaan loppu ja petroolia olisi saanut tilattua keskusvarastolta. Halusin istuimen kuitenkin heti mukaan ja kun olin jo muutenkin tuota violettia pyöritellyt mielessäni (ja kun Jonikin oli kuvien perusteella valinnut juurikin violetin), lähti istuin matkaamme ja käyttöön saman tien. 

Asensin istuimen paikalleen heti kaupan pihassa ja vaikka istuin onkin painava, ei sen asentaminen autoon raahaamisen jälkeen ollut vaikeaa. Ei muuta kuin tyttö kyytiin ja menoksi! Kuvat on tämän päiväiseltä uintireissulta, siksi typsykkä on vaippasillaan kyydissä. :)

Ensimmäisillä kerroilla uuden istuimen kyydissä Lotta hieman itkeskeli ja oli kai ihmeissään, kun asento ja paikka oli uusi. Tuo istuin tulee nimittäin melko korkealle ja siitä näkee hyvin ulos. Noissa sivulta otetuissa kuvissa näkyykin, kuinka paljon tilaa jaloille jää, eli ei pitäisi ainakaan sen puolesta ihan heti käydä olo tukalaksi.

Tähän mennessä ollaan oltu tyytyväisiä valitsemamme istuimeen, sitä on helppo käyttää ja Lottakin jo viihtyy. Lauantaisista häistä tullessamme kyydissämme olivat myös pikkuveljeni puolisoineen ja minä istuin takana keskellä, Lotan vieressä. Yllätyin, miten vähän tilaa sivuttaissuunnassa istuin vei, mahduin nimittäin oikein hyvin keskipenkille (vai mitä mieltä on H, valtasinko sun penkin kokonaan? :D )

Nyt voin viimein huokaista helpotuksesta (ainakin toistaiseksi) turvaistuimiin liittyen, eiköhän me tuolla istuimella nyt ainakin pari vuotta pärjätä. :)

Ps. Tänään se toinenkin ylähammas tuli ikenestä läpi, jee!!

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta! Meillä on nyt kaukalona samaa merkkiä ja mielenkiinnolla luin tätä. Kuuluko tohon hintaan telakka (ilmeisesti se tarvitaan, varmaan vanha telakka ei sovi).
  Saitko vyöt helposti kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä oli apua. :)

   Tässä istuimessa ei ole erikseen telakkaa, eli istuimessa itsessään on joko isofix kiinnikkeet tai auton turvavöillä kiinnitettävässä sellainen "jalusta", josta vyöt menevät. Eli ei tarvitse ostaa istuimen lisäksi muuta. :) Vyöt on helppo kiinnittää ja niiden kiristys ja löysäys on helppoa, mikä auttaa kyllä lapsen istuimeen laittamisessa ja pois ottamisessa. :)

   Poista
 2. Onnea istuimen löytymisestä! Nyt saa sitten tosiaan hetken hengähtää - miekin olen kovin iloinen, ettei seuraavaa istuinta tarvitse pariin vuoteen miettiä. :D

  VastaaPoista