maanantai 7. heinäkuuta 2014

Reissussa

Viikonlopun aikana tehtiin meidän "kesälomareissut".

Perjantaina käytiin Etelä-Suomessa Kalkkisissa kavereiden mökillä. Kotoa startattiin hieman yhdeksän jälkeen ja perillä oltiin klo 12. Matkalla pysähdyttiin kerran vaihtamaan vaippaa, muutoin automatka sujui melko hyvin. Mä en muista, milloin viimeksi olisi tarvinnut reissussa ollessa käyttää Lotan vaihtovaatteita, vaippavuotoja ei ole sattunut aikoihin. Perjantaina niitä sattui kolme kertaa... Ensimmäiset vaatteet meni vaihtoon tuolla ensimmäisellä pysähdyksellä noin puolivälissä matkaa, seuraavat heti perille päästyä ja kolmannet kotimatkalla. Vaatteita oli mukana juuri sopivasti. Normaalisti mulla ei ole kuin yhdet vaihtovaatteet , mutta nyt olin varautunut sekä lämpimään että kylmään, onneksi!

Vaippavuodoista huolimatta matka meni mukavasti. Lotta oli tapansa mukaan reipas ja viihtyi uudessa paikassa hyvin. Päiväunet maistui matkarattaissa ja muuten mennä vipellettiin ympäri mökkiä niin, että koko ajan sai joku juosta perässä.


Kotona oltiin vasta kahdeksan jälkeen illalla, mikä kyllä sekoitti iltaa ja nukahtamista jonkin verran. Kaiken kaikkiaan reissu oli kuitenkin onnistunut ja Lotta on todistetusti hyvä matkaaja. :)

Sunnuntaina olikin vuorossa tämän kesän huvittelut, kun käännettiin auton nokka kohti Särkänniemeä. Mukana menossa olivat myös Lotan kummit M ja N. Lotta nukkui käytännössä koko menomatkan ja olikin sitten pirteänä ihmettelemässä huvipuiston kummallisuuksia. Ensimmäisenä suunnattiin Koiramäelle katsomaan eläimiä ja niille oli hauska naureskella kummitädin sylistä.




Seuraavaksi oli aikuisten vuoro hieman huvitella ennen Delfinaarioon menoa. Delfinaariossa Lotta aluksi ennen esityksen alkua katseli muita lapsia. Kyllästyminenkin ehti tulla ja pienet kitinät, ennen kuin delfiinit saapuivat. Hienosti Lotta jaksoi katsella delfiinejä ja seurata esitystä, kunhan välillä äiti muisti osoitella, mihin suuntaan pitikään katsoa ja hämmästellä ääneen delfiinien temppuja.

Delfinaarion jälkeen käytiin taas hieman huvittelemassa ja myös täyttämässä vatsamme. Lottakin pääsi äiskän kanssa pariin laitteeseen.



Laitteissa Lotta oli ehkä enemmän kiinnostunut muista ihmisistä ja kiipeilystä kuin itse menosta, karusellissa hevosen selässä olisi pitänyt päästä seisomaan. :D hienosti kuitenkin jaksoi olla pyöritykset loppuun saakka. Lotta myös nukkui yhden unet rattaissa, vaikka menoa ja meteliä riittikin ympärillä. Unosten jälkeen jaksoi taas ihmetellä muiden menoa.


Päivä meni todella nopeasti ja kotiin lähdettiin puoli kuuden aikoihin. Pysähdyttiin Orivedellä antamaan Lotalle iltaruoka ja vaihtamaan vaippa, ja siitä eteenpäin Lotta nukkui kotiin saakka.


Reissu taisi olla pienelle melkoisen jännittävä, koska omaan sänkyyn ei tahtonut uni tulla. Lopulta nostin Lotan meidän sänkyyn ja siihen se käpertyi minun kainaloon ja nukahti heti. Ja nukkui muuten 7,5 tuntia putkeen, uusi ennätys!!

Tänään ollaan nautittu auringosta ja Lottakin pääsi ensimmäistä kertaa käymään järvessä. Lotta oli kovin innoissaan ja olisi lotrannut vedessä vaikka koko päivän. Kotona sitten laitettiin viimeinkin edellisten helteiden aikana ostamamme pikkuinen uima-allas pihalle ja Lotta pääsi sinne jatkamaan vesileikkejä. Hauskaa tuntui olevan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti