torstai 23. lokakuuta 2014

Vauvapiireilyä, puistoilua ja saunomista

Eilen tavattiin taas aamusta oman kylän mammojen ja lasten kanssa. Yleensä kylässä suunnilleen mallikkaasti käyttäytyvä Lotta itketti tällä kertaa muita lapsia... Ensimmäiset itkut saatiin aikaiseksi, kun Lotta leikki ilmapallolla. Kun kolme vuotias poika olisi halunnut pallon itselleen, puristi Lotta sitä tiukasti rintaansa vasten ja kiljui niin, että ikkunat helisi ja säikähtänyt poika palasi äitinsä kainaloon turvaan. Eipä mennyt kauaa, kun Lotta oli vaihtanut leikkikalun lasten kosketinsoittimeen ja hieman Lottaa  nuorempi tyttö halusi myös päästä soittamaan. Lotta alkoi repiä soitinta itselleen kiljuen taas korviahuumaavasti. Kun äiti ei antanut Lotan omia kaikkia leluja itselleen, mentiin veteläksi ja itkettiin suupielet mielenosoituksellisesti lattiaa kohti. Kävipä myös erään vauvan tutti Lotan suussa... Taas. Lotta himoitsee toisten tutteja aina sellaisen nähdessään, vaikkei omaa tuttia syö kuin päikkäreillä ja öisin... Loppu aika meni paremmin, joskin Lotta alkoi olla melko väsynyt. Klo 13 lähdettiin kotia kohti ja neljältä kävin herättelemässä vielä unisen tytön vaunuistaan.

Päikkäreiden jälkeen syötiin välipala ka lähdettiin E-pojan ja äitinsä kanssa käymään puistossa. Me ei ollakaan Lotan kanssa käyty puistossa sitten kesän, sillä lähimpään puistoon on meiltä 10 km matkaa. Tässä asiassa täytyy ehkä nyt tsempata, koska Lotta oli puistosta aivan haltioissaan ja itkuhan siinä tuli, kun piti pois lähteä...




Kotona oltiin vasta kuudelta, jolloin syötiin iltaruoka ja laitettiin Lotan kanssa sauna lämpenemään. Lotta oli niin innoissaan kylpyyn pääsemisestä, että meinasi hypätä ammeeseen vaatteet päällään.

Kylvyn jälkeen syötiin vielä iltapuuro ja leikittiin hetki, jonka jälkeen paineltiin sänkyyn. Vaikka päivässä oli paljon tapahtumia, yöunille menemistä siirretty melkein tunnilla eteenpäin ja Lotta oli väsynyt, odotettiin unta siltikin tuttuun tapaan lähes tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti