perjantai 10. lokakuuta 2014

Flunssaa ja mustasukkaisuutta

Eilen Lotta taisi olla ensimmäisen kerran mustasukkainen minusta. Oltiin Lotan kanssa noustu aamulla aikaisin jo touhuilemaan ja Joni nousi vasta myöhemmin. Minä istuin lattialla ja Joni tuli taakseni sohvalle hieromaan hartioitani. Lotta oli salamana paikalla työntämässä Jonin käsiä pois ja tuli itse tiukasti minuun kiinni, oikein rutisti kaulasta. Suloista, kunhan tästä ei muodostu ongelmaa.

Päivällä käytiin katsomassa ystäväni 1,5 viikkoista vauvaa ja vähän jännitin, onko Lotta mustasukkainen hänestäkin. Pidin vauvaa sylissä, mutta sepä ei Lottaa kiinnostanut. Kerran kävi hymyssä suin katsomassa ja lähti jatkamaan leikkejä. Hyvä niin. :) En voi uskoa, että Lotta on joskus ollut yhtä pieni kuin tuo pikkuinen vauva! Niin pikkiriikkiset sormetkin, nyyh!

Viime aikaisiin yövalvomisiin löytyi nyt mitä todennäköisimmin syy: Lotalla on aivan järkyttävä flunssa. Nenä vuotaa aivan koko ajan ja ääni on käheänä. Toinen on niin raasu, kun köhisee vaan eikä saa edes kunnolla itkettyä. Muutoin Lotta on kyllä ihan pirteä ja jaksaa leikkiä, eikä flunssaa muusta siis huomaakaan kuin vuotavasta nenästä ja käheästä äänestä. Tällä viikolla vauvapiirissä olleista jokainen lapsi on nyt samassa taudissa, joten tarttuvaa sorttia tuntuu olevan... Toivotaan, että yöt tästä pian parantuisivat.

Tänään kävin metsästämässä kirpparilta Lotalle sadekamppeet. Olin ajatellut, ettei me sellaisia vielä tarvittaisi, koska ei niin paljon olla ulkona ja Lotalla on kuitenkin tec-pintainen välikausihaalari. Alkuviikosta sain kuitenkin huomata, että Lotta haluaa ulos säällä kuin säällä ja tihkusateessa nurmikolla konttailtua oli haalari päästänyt vettä läpi. Yritin etsiä ensin kuravaatteita Facebookin lastentarvikekirppareilta ja löysinkin oikein hyväkuntoiset muutamalla eurolla. Valitettavasti kukaan ei myynyt sekä takkia että housuja, enkä jaksanut lähteä suhaamaan ympäri kaupunkia, joten päätin katsastaa vielä livekirppareiden tarjonnan. Paljon sadevaatteita olikin myynnissä, mutta joko ne olivat liian isoja tai mielestäni liian kalliita. Fb-kirpparilta olin tosiaan bongannut esim. aivan uudenveroisen takin 3 eurolla, kun livekirpparilta löysin likaisen ja rikkinäisen takin 2 eurolla. Ei olisi ollut kallis sekään, mutten silti halunnut ostaa huonoa samalla hinnalla, millä saisin ehjän. Lopulta löysin 80 cm takin ja 92 cm housut yhteensä 4 eurolla, joten vaikka epäilinkin housujen olevan isot ja takin ehkä jo pieni, päätin ottaa riskin ja kotiutin ne. Onhan noissakin muutama tahra ja jalkalenksut on venyneet, mutta ovat sentään ehjiä. Takkikin kuitenkin mitä todennäköisimmin mahtuu ainakin vielä syksyn (ja nyt kokeilun perusteella ehkäpä jopa keväänkin) ja onhan ne housutkin sitten jossain vaiheessa sopivat. Vaikka olivatkin noin eri kokoa, ne myytiin samassa pöydässä, joten olisiko niitä kuitenkin käytetty yhtä aikaa..?



2 kommenttia:

  1. Meillä on alkanut myös mustasukkaisuus nostaa päätään. Pauliina sai kerran ihan hirveät itkupotkuraivarit kun pidin vierasta vauvaa sylissä :/ Mä hamstrasin lidlistä tytöille kuravaatteet. Nyt vielä hiukan isot mutta onneksi meillä ei vielä kurakeleillä vaadita ulos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teilläkin menisi mustasukkaisuus ihan rauhaksiin ohi. :)

      Mä kuulin kans et Lidlissä olis edullisesti kuriksia, täytyy nyt piakkoin testata nuo meidän että pystyykö ne päällä mitään tekemään, housut oli nimittäin sen verran isot vielä...

      Poista