torstai 4. helmikuuta 2016

Neuvolalääkäri 8 kk

Meillä on hieman sairasteltu, Venla alkaa olla jo parempi mutta Lotalla tuntuu flunssa vasta olevan alussa. Eilen tyttö yski kovasti ja nenä valui solkenaan, joten tänään jätettiin kerho välistä. En myöskään viitsinyt ottaa kipeää tyttöä neuvolaan mukaan, enkä toisaalta halunnut peruuttaa Venlankaan kovin odotettua lääkäriaikaa, joten Lotta lähti aamulla Jonin mukana töihin.


Aluksi käytiin terveydenhoitajalla hakemassa uudet mitat, jotka olivat seuraavanlaiset (suluissa edelliset 7.12):

Paino 9810 g (9030 g)
Pituus 71 cm (66,8 cm)

Pituutta olikin tällä kertaa tullut reilusti ja painoa taas hieman tasaisemmin. Hienosti on siis kasvanut typykkä.

Sitten päästiinkin lääkärin juttusille ja tällä kertaa kysymyksiä riittikin, minulla siis. :D Venla tosiaan sai allergisen reaktion korvatulehdukseen saamastaan antibioottikuurista: koko kroppa helähti täyteen punaisia kutittavia näppyjä neljä päivää kuurin loppumisen jälkeen. Ihoreaktio johtui ilmeisesti penisilliinistä, joten sitä tulee nyt välttää. Allergiaa ei kuitenkaan testata, mutta asia on kirjattu Venlan terveystietoihin. Sekä minun että Jonin lähisuvusta löytyy myös allergiaa penisilliinille, tosin en tiedä onko kyseinen allergia millään tavalla perinnöllinen, mutta osataanpahan nyt ainakin välttää kyseistä lääkeainetta.

Eniten huolta viime aikoina on aiheuttanut Venlan vatsantoiminta. Kakkaaminen on ollut kivuliasta, eikä luumu tai mallasuute ole juuri auttaneet. Levolacia olen antanut viimeisen viikon ja sillä vatsa on pysynyt pehmeänä. Saatiin nyt sitten ohjeeksi jatkaa Levolacin antamista päivittäin toistaiseksi.

Pari viikkoa sitten huomasin Venlan ranteessa yhden näppylän. Lääkäri vilkaisi näppyä ja tunnisti sen samantien ontelosyyläksi. Kyseisiä syyliä minulla oli lapsena paljonkin, toivotaan ettei tuo nyt kuitenkaan leviäisi Venlalla eikä tarttuisi Lottaan...

Lääkäri tutki Venlan ja kirjoitti neuvolakorttiin näin:

"Jäntevä, pitkä tyttö. Kasvu ja kehitys normaalia. Sydän ja keuhkot terveet, vatsa ok, lonkat terveet. Silmät ja korvat terveet, iho siistiä. Aukile normaali."

Kaikki on siis hyvin ja sain vastaukset mieltä askarruttaneisiin asioihin. Korvakontrollia meillä ei korvatulehduksen jälkeen ollut, vaan lääkäri tarkasti korvat nyt ja ne olivat terveet.


Neuvolan jälkeen lähdettiin hakemaan Lottaa, joka katseli tabletilta Postimies Patea. Tyttö ei meinannut malttaa lähteä kotiin, mutta suostuihan tuo lopulta. Olisi ollut turhan pitkä työpäivä olla isän kanssa koko päivän toimistolla. ;) Toivotaan, että selätettäisiin tauti pian. Kuumetta ei Lotalla ole vielä ollut, mutta kovin on väsynyt tyttönen ja yskä on kova.

6 kommenttia:

 1. Paranemisia sinne.♥
  Kiva kuulla että sait neuvolassa vastaukset kysymyksiin ja että pikkuisella kaikki hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikuttaa aika kovalta taudilta vaikkei edes kuumetta ole ollut, toivottavasti ei tulisikaan.
   Meidän neuvola kyllä toimii hyvin ja tosiaan taisi olla ensimmäinen kerta kummankaan lapsen kanssa kun mulla oli oikeesti lääkäriltä jotain kysyttävää. :D

   Poista
 2. Jäänkin seurailemaan blogiasi :) Meillä 10/14 syntynyt poika :)

  http://emmikoni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. En vielä seuraillutkaan blogiasi, kun Lotta oli tuon ikäinen, että meninkö sisko samoissa mitoissa, mutta tosi hienot mitat Venlalla! :) En tiedä mistä johtui, mutta minä odotin sitä kymmenen kilon ylitystä meidän likan kansss kovasi ja lopulta se tuli vasta 1v 3kk -neuvolassa. Teillä ei tarvii odotella niin pitkälle. :) Ihanat kuvatkin vielä Venlasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti itsekin tarkistaa neuvolakortista Lotan 8kk mitat ja ne oli hämmästyttävän lähellä Venlan mittoja: 9815g ja 70,3cm. :D kymppi menee rikki varmasti piakkoin. :)

   Poista